kamilosbos Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam. Zakupiłem Xiaomi MI TV BOX S 4K Podłączyłem go kabelm HDMI do soundbara Samsung HW-Q60RS. Soundbar jest podłączony do TV Panasonic EX-700 za pomocą kabla HDMI(ARC). Po odpaleniu filmu na Netflixie, gdy wejdę w ustawienia dźwięku nie maM do wyboru dźwięku 5.1. Jest tylko Polski, a nie ma Polski 5.1. Co może być tego przyczyną? System na boxie zaktualizowany do najnowszej wersji.
PawelG7 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Najpierw sprawdź w ustawieniach audio MiBoxa, jaki dźwięk wysyła.
mateyko Opublikowano 6 Maja 2020 Opublikowano 6 Maja 2020 Ja też walczę od kilku dni z MI Box S i niestety nie da się wypuścić z niego dźwięku w 5.1. Testowałem Kodi, VLC - wszystko w stereo. Netflix bezpośrednio z aplikacji w TV działa w DolbyDigital (jest dźwięk 5.1), ale z Xiaomi Mi Box S leci tylko stereo.
Skb Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Witajcie u mnie było podobnie na hdmi w Netflix brak 5.1 ustaw w dźwięku na s/pdif reset boxa i odpal Netflixa wtedy sprawdz powinno pojawić się 5.1po hdmi tylko taka konfiguracja umnie wymusza 5.1
michciu94 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Na Netflix działa ale na HBO Go, TiVi Mate nie
Leonwawa Opublikowano 27 Lipca 2020 Opublikowano 27 Lipca 2020 Aplikacja Netflix i podobne (Amazon, Disney) "sprawdza" jakie ustawienia ma danym momencie odbiornik i jaki standard dźwięku jest w stanie obsłużyć. Jeśli odbiornikiem jest jedynie TV to pokaże tylko opcje stereo, jeśli odbiornikiem sygnału jest ampli to aplikacja pokaże opcje wszystkie w tym 5.1. Pokombinuj z kolejnością uruchamiania, najpierw sprzęt audio a potem odtwarzacz. to samo jest w Chromecaście.
Rekomendowane odpowiedzi