sledzikk Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam,dziaj zaczęły się problemy z moim MI4 LTE. Telefony zakupiony 3 tygodnie temu w xiaomiforsale - działął bez problemu. Spradzony apką z forum - napewno oryginał. Zaczęło się od tego że telefon zgłosił komunikat BRAK KARTY SIM. Spróbowałem więc restartu - niepomogło. Próbuję wyłączyć telefon, lecz tefon restartuje się (nie wyłącza). Probuję wejść w recovery AKTUALIZACJE -> Uruchom w recovery ale tefon znowu się restaruje. Telefonu nie da się wyłączyć ale wrócić do poprzedniego softu poprzez recovery. Wersja MIUI 5.3.27. Przed chwilą otrzymałem komunikat nie można uzyskać nr IMEI (komunikat pojawił się kiedy miałem uruchomione menu AKTUALIZACJE). Proszę o pomoc.
Acid Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Zrób backup i sformatuj telefon z miflash. Wysłane z MI Note
sledzikk Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 Proszę o info który ROM pobrać z http://en.miui.com/thread-14641-1-1.html nie widzę wersji LTE dla MI4 jak możesz to podaj linka
sledzikk Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 Zrobiłem wszystko wg instrukcji jak wyżej i telefon włączył się ale cały czas mam komunikat "Unfortunately, the process.com.android.phone has stopped" oraz " "..clock has stopped" "mail has stopped". W prawym rogu No SIM card. Klikam po 10 razy top i komunikaty znikają ale za chwilkę znowu się pojawiają, zawieszają telefon itd... Wchodzę do aplikacji updater i próbuję wejść do trybu recovery ale system się restartuje. Zauważyłem że jak ściągne górne menu to cały czas mam włączone "Data" i nie mogę tego wyłączyć. Nie mogę też włączyć "WLAN". Czy po miflash pozostają dane typu kontakty, apki zainstalowane itd?? ( u mnie zostały ale jak, wersja romu się zmieniła). Co mogę jeszcze zrobić?
sledzikk Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 MiFlashem zrobiłem za pierwszym razem przez pomyłkę flash_all_except_data_storage.bat(prawdopodobnie dlatego efekty jak we wpisie #5) potem zrobiłem flash_all.bat (SOFT się zmienił i dane się wykasowały), ale nadal mam brak sim card i nie da się włączyć WIFI i telefon ogólnie łapie restarty po czymkolwiek. Rozumiem że Full wipe = flash_all,bat.
t.bone Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Rozumiem że Full wipe = flash_all,bat. Tak o to mi chodziło. Na Twoim miejscu zgłosiłbym się do xfs.
sledzikk Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 Czy ktoś kontaktował się już z xfs w sprawie reklamacji? Gdzie jest realizowana?
t.bone Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 sledzikk używaj szukajki. Link do dyskusji o xfs na naszym forum http://miuipolska.pl/forum/forum/125-xiaomiforsalecom/ . Pisz do nich, to powiedzą Ci co i jak. Współpracują z serwisem we Wrocławiu (Acid się tym zajmuje).
sledzikk Opublikowano 10 Maja 2015 Autor Opublikowano 10 Maja 2015 Temat do zamknięcia - w piątek otrzymałem nowy MI4. W miarę możiwości czasowych opiszę mój proces reklamacyjny w innym dziale. 1
Rekomendowane odpowiedzi