basia86222 Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Jak wyżej. Laptop do wszystkiego. Do nauki , jak i rozrywki. Nie do gier. Jakieś podstawowe typu Simsy żeby udźwignął. Do internetu , oglądania YT, pisania bloga. Sęk w tym, że nie wiem w jaką markę celować. Mam 4 letniego Lenovo więc raczej ta firma odpada. Na co zwracać przy wyborze laptopa? Pewnie pamięci żeby dużo było. Dźwięk z głośnika aby był dobry, wyraźny. To dla dziecka z niedosłuchem. Nosi aparaty słuchowe. Nie za duży znowu ten laptop aby był. Taki przenośny , wygodny. Co byście polecili??? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Od lat użytkuje lapki Asusa i złego słowa na nie powiedzieć nie mogę. Do 3.5k coś fajnego na pewno się znajdzie... np: https://www.x-kom.pl/p/492737-notebook-laptop-156-asus-tuf-gaming-fx505dt-r5-3550h-8gb-512-win10.html (3899 -> 3299) oraz: https://www.x-kom.pl/p/522526-notebook-laptop-156-asus-tuf-gaming-fx505dy-r5-3550h-16gb-2561tb-win10.html (3299->3099) jeżeli nie chcemy nawet w promce przekraczać budżetu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 @basia86222, dla dziecka? Laptop za 3,5k? W sumie pytanie ile dziecko ma lat... Córce (studentka 3. roku) kupiłem właśnie Acer Swift 1. Lekki, mimo aluminiowej obudowy, podświetlana klawiatura, świetna bateria. Tylko celuj w model z Intel Pentium N5000. Na rynku są dostępne modele z Intele Celeron N4000, który jest jakieś 15-20% mniej wydajny, a cena laptopa jest podobna. Ten Pentium da radę z Simsami. Jeśli już koniecznie chcesz wydać takie pieniądze, to polecam HP Envy x360. Kupiłęm takiego dla siebie. To już inna liga jakościowa i wydajnościowa. I zmieści się w budżecie.. Na pokładzie AMD Ryzen 5, który graficznie jest wydajniejszy od Intela Core i5-8265, dotykowy ekran z obsługą pióra cyfrowego, świetna bateria i rewelacyjna jakość wykonania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 (edited) Błagam tylko nie Celeron czy Pentium, bo będzie mulić. Najlepiej coś z procesorem Intel i5 czy Ryzen 5. Będzie tanio i wydajnie. Do tego 8GB Ram i jakiś SSD 512GB. np. Laptopy z serii ASUS VivoBook Edited March 8, 2020 by marcin19883 Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia86222 Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 12 godzin temu, mrosi napisał: [mention=65033]basia86222[/mention], dla dziecka? Laptop za 3,5k? W sumie pytanie ile dziecko ma lat... Córce (studentka 3. roku) kupiłem właśnie Acer Swift 1. Lekki, mimo aluminiowej obudowy, podświetlana klawiatura, świetna bateria. Tylko celuj w model z Intel Pentium N5000. Na rynku są dostępne modele z Intele Celeron N4000, który jest jakieś 15-20% mniej wydajny, a cena laptopa jest podobna. Ten Pentium da radę z Simsami. Jeśli już koniecznie chcesz wydać takie pieniądze, to polecam HP Envy x360. Kupiłęm takiego dla siebie. To już inna liga jakościowa i wydajnościowa. I zmieści się w budżecie.. Na pokładzie AMD Ryzen 5, który graficznie jest wydajniejszy od Intela Core i5-8265, dotykowy ekran z obsługą pióra cyfrowego, świetna bateria i rewelacyjna jakość wykonania. Dziecko 11 lat ma. A czy takie 2w1 są rzeczywiście dobre ? Ni to laptop ni tablet... 12 godzin temu, marcin19883 napisał: Błagam tylko nie Celeron czy Pentium, bo będzie mulić. Najlepiej coś z procesorem Intel i5 czy Ryzen 5. Będzie tanio i wydajnie. Do tego 8GB Ram i jakiś SSD 512GB. np. Laptopy z serii ASUS VivoBook A który model konkretnie byś polecił? Bo tych vivobook różne są. Wiadomo im tańszy tym lepszy. Taki 2,5-3 tys byłoby super. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia86222 Posted March 9, 2020 Author Share Posted March 9, 2020 Dnia 9.03.2020 o 06:21, dzidexx napisał: To Laptop i Tablet, tyle, że nie Vivo a ZenBook. Nie w tej kwocie. VivoBook: https://www.x-kom.pl/p/503067-notebook-laptop-156-asus-vivobook-15-r512fl-i5-8265-12gb-512-win10x-mx250.html#Specyfikacja A dobry on jest? Tzn połączenie laptopa/ tableta sprawdza się? Nie jest jakiś tam awaryjny itd? A w jakich sklepach stacjonarnych można kupić taki laptop? Odpada raczej media markt czy X-kom , Komputronik i tym podobne gdyż będę chciała wziasc w ramach dofinansowania z PCPR więc sklep typu Vobis to tak. A jakie inne znacie może?? Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia86222 Posted March 11, 2020 Author Share Posted March 11, 2020 A znają może państwo jakiś sklep , może być internetowy który oferuje i laptopy i programy logopedyczne? Aby też mieli jakieś programy komputerowe typu do ćwiczeń wymowy, płyty z grami do nauki czy ortografii itd??Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 11, 2020 Share Posted March 11, 2020 Tylko co ma logopedia z ortografią...? Rozumiem, że jeśli są wady wymowy, to wymagana jest pomoc logopedy, ale ortografia? Na pewno oprogramowania trzeba szukać oddzielnie - wyszukiwarka Google. Co do ortografii, to osobiście znam tylko dwa lekarstwa: dużo czytać i uczyć się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basia86222 Posted March 11, 2020 Author Share Posted March 11, 2020 Tylko co ma logopedia z ortografią...? Rozumiem, że jeśli są wady wymowy, to wymagana jest pomoc logopedy, ale ortografia? Na pewno oprogramowania trzeba szukać oddzielnie - wyszukiwarka Google. Co do ortografii, to osobiście znam tylko dwa lekarstwa: dużo czytać i uczyć się. No właśnie wymagania są ze najlepiej aby i to i to było z jednego źródła. Dlatego szukam sklepu który oferuje i laptopy i programyWysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts