Jump to content

Laptop dla dziecka jak i rodzica. Do 3,5tys.

basia86222
 Share

Recommended Posts

Jak wyżej. Laptop do wszystkiego. Do nauki , jak i rozrywki. Nie do gier. Jakieś podstawowe typu Simsy żeby udźwignął. Do internetu , oglądania YT, pisania bloga. Sęk w tym, że nie wiem w jaką markę celować. Mam 4 letniego Lenovo więc raczej ta firma odpada. Na co zwracać przy wyborze laptopa? Pewnie pamięci żeby dużo było. Dźwięk z głośnika aby był dobry, wyraźny. To dla dziecka z niedosłuchem. Nosi aparaty słuchowe. Nie za duży znowu ten laptop aby był. Taki przenośny , wygodny.

Co byście polecili???

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka

Od lat użytkuje lapki Asusa i złego słowa na nie powiedzieć nie mogę.

Do 3.5k coś fajnego na pewno się znajdzie... np:

https://www.x-kom.pl/p/492737-notebook-laptop-156-asus-tuf-gaming-fx505dt-r5-3550h-8gb-512-win10.html (3899 -> 3299)

oraz:

https://www.x-kom.pl/p/522526-notebook-laptop-156-asus-tuf-gaming-fx505dy-r5-3550h-16gb-2561tb-win10.html (3299->3099)

jeżeli nie chcemy nawet w promce przekraczać budżetu

• Like 1

@basia86222, dla dziecka? Laptop za 3,5k? W sumie pytanie ile dziecko ma lat... ;)

Córce (studentka 3. roku) kupiłem właśnie Acer Swift 1. Lekki, mimo aluminiowej obudowy, podświetlana klawiatura, świetna bateria. Tylko celuj w model z Intel Pentium N5000. Na rynku są dostępne modele z Intele Celeron N4000, który jest jakieś 15-20% mniej wydajny, a cena laptopa jest podobna. Ten Pentium da radę z Simsami.

Jeśli już koniecznie chcesz wydać takie pieniądze, to polecam HP Envy x360. Kupiłęm takiego dla siebie. To już inna liga jakościowa i wydajnościowa. I zmieści się w budżecie.. Na pokładzie AMD Ryzen 5, który graficznie jest wydajniejszy od Intela Core i5-8265, dotykowy ekran z obsługą pióra cyfrowego, świetna bateria i rewelacyjna jakość wykonania.

• Like 1

Błagam tylko nie Celeron czy Pentium, bo będzie mulić. Najlepiej coś z procesorem Intel i5 czy  Ryzen 5. Będzie tanio i wydajnie. Do tego 8GB Ram i jakiś SSD 512GB.

np. Laptopy z serii ASUS VivoBook

Edited by marcin19883

12 godzin temu, mrosi napisał:
[mention=65033]basia86222[/mention], dla dziecka? Laptop za 3,5k? W sumie pytanie ile dziecko ma lat...

Córce (studentka 3. roku) kupiłem właśnie Acer Swift 1. Lekki, mimo aluminiowej obudowy, podświetlana klawiatura, świetna bateria. Tylko celuj w model z Intel Pentium N5000. Na rynku są dostępne modele z Intele Celeron N4000, który jest jakieś 15-20% mniej wydajny, a cena laptopa jest podobna. Ten Pentium da radę z Simsami.

Jeśli już koniecznie chcesz wydać takie pieniądze, to polecam HP Envy x360. Kupiłęm takiego dla siebie. To już inna liga jakościowa i wydajnościowa. I zmieści się w budżecie.. Na pokładzie AMD Ryzen 5, który graficznie jest wydajniejszy od Intela Core i5-8265, dotykowy ekran z obsługą pióra cyfrowego, świetna bateria i rewelacyjna jakość wykonania.

Dziecko 11 lat ma. A czy takie 2w1 są rzeczywiście dobre ? Ni to laptop ni tablet...

12 godzin temu, marcin19883 napisał:
Błagam tylko nie Celeron czy Pentium, bo będzie mulić. Najlepiej coś z procesorem Intel i5 czy  Ryzen 5. Będzie tanio i wydajnie. Do tego 8GB Ram i jakiś SSD 512GB.
np. Laptopy z serii ASUS VivoBook

A który model konkretnie byś polecił? Bo tych vivobook różne są. Wiadomo im tańszy tym lepszy. Taki 2,5-3 tys byłoby super.

Dnia 9.03.2020 o 06:21, dzidexx napisał:

A dobry on jest? Tzn połączenie laptopa/ tableta sprawdza się? Nie jest jakiś tam awaryjny itd?

A w jakich sklepach stacjonarnych można kupić taki laptop? Odpada raczej media markt czy X-kom , Komputronik i tym podobne gdyż będę chciała wziasc w ramach dofinansowania z PCPR więc sklep typu Vobis to tak. A jakie inne znacie może??

A znają może państwo jakiś sklep , może być internetowy który oferuje i laptopy i programy logopedyczne? Aby też mieli jakieś programy komputerowe typu do ćwiczeń wymowy, płyty z grami do nauki czy ortografii itd??

Tylko co ma logopedia z ortografią...? Rozumiem, że jeśli są wady wymowy, to wymagana jest pomoc logopedy, ale ortografia?

Na pewno oprogramowania trzeba szukać oddzielnie - wyszukiwarka Google. Co do ortografii, to osobiście znam tylko dwa lekarstwa: dużo czytać i uczyć się.

Tylko co ma logopedia z ortografią...? Rozumiem, że jeśli są wady wymowy, to wymagana jest pomoc logopedy, ale ortografia?
Na pewno oprogramowania trzeba szukać oddzielnie - wyszukiwarka Google. Co do ortografii, to osobiście znam tylko dwa lekarstwa: dużo czytać i uczyć się.

No właśnie wymagania są ze najlepiej aby i to i to było z jednego źródła. Dlatego szukam sklepu który oferuje i laptopy i programy