igoor1983 Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 W cm11zeby coś ubilo trza naprawdę dużo otworzyc Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
fredek Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 Mokee robione przez syhost testowałem przez 2 dni wersję z 20 marca, ma parę fajnych bajerów typu tryb pamięci masowej, konfiguracja efektów wizualnych, obsługa root-a była lepiej zrobiona (bo w sumie w wersji armani-dev jak dasz na stałe dostęp aplikacji do root to nie bardzo jest jak to cofnąć), nie miał od początku problemów z rozmowami w dual sim ale problem z pamięcią występował i trochę lagował przy przeglądaniu zainstalowanych aplikacji. Asphalt 8 kapryśnie działał, potrafił się sam zamknąć. Na ten moment żadna z wersji opartych na androidzie 5.x nie będzie lepsza w codziennym użytkowaniu od dopracowanego ROM-u CM11 R24, bo są to zwyczajnie wersje testowe, które wymagają sporej ilości poprawek i czasu na testowanie i szukanie błędów. Można ich oczywiście używać na co dzień ale trzeba się liczyć z pewnymi ograniczeniami np. w wymagające gry ciężko będzie komfortowo pograć mimo większej wydajności ART w stosunku do dalvika.
tosshi2 Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 (edytowane) Ale na chwile obecna jest dobrze. Mokee ma oficjalnie wspierac redmi 1s (dzisiaj, wczoraj i przed wczoraj byla aktualizacja) i jakos niedlugo ma byc nawet na 5.1 zatem zapowiada sie dobrze. Edytowane 31 Marca 2015 przez tosshi2
killer1984 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wgrałem sobie CM12 póki co, nie jest źle
killer1984 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 R3, po kilku godzinach widzę, że jest kilka problemów jednak mi one nie przeszkadzają między innymi : zdarzyło mi się, że chciałem napisać SMS, klikałem po klawiaturze ale nic się nie pojawiało - utworzenie nowego sms załatwiło sprawę, czasami nie pojawia się dolna belka - wejście w menu i wyjście do pulpitu również sprawę załatwia
mto Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wygląda na to, że na tym ROMie nie działa wysyłanie MMSów. Ktoś może potwierdzić/zaprzeczyć? Testowałem na SIM2 (2G). Na CM11 śmigało bez problemu.
killer1984 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 U mnie MMS nie działały na CM11, na CM12 również nie działają - z wyłączonym transferem danych.
KamilDsD Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Normalne że trzeba włączyć transmisję danych do wysyłania MMS , bodajżę gdzieś w ustawieniach aplikacji stockowej od SMS była opcja automatycznego włączania transmisji danych gdy chcemy wysłać MMS lub odebrać
killer1984 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 W miui nic nie musialem wlaczac...
KamilDsD Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Tam było to tak zaimplementowane że ta transmisja się automatycznie włączała , pamiętam że jak miałem S2 Plus i chyba S2 Mini to tam też nie musiałem nic włączać bo to automatycznie się włączało , kwestia systemu a raczej jego ustawień Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez KamilDsD
killer1984 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 W CM12 znalazłem opcję o której mówisz, jednak mimo jej włączenia nadal MMS nie działają
mto Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A gdzie ta opcja? W CM11 miałem transmisję danych na SIM1 włączoną cały czas, ale MMSy wysyłałem przez SIM2. I samo się włączało jak trzeba było wysłać/odebrać MMS.
killer1984 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) W CM12 znalazłem opcję o której mówisz, jednak mimo jej włączenia nadal MMS nie działają http://zapodaj.net/b50ce7e1563de.png.html Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez killer1984
fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Coś nie za ciekawie z tym ramem w android 5.x. Wygląda na to, że następna wersja będzie na android 5.1 i sądząc po zmianach w kodach źródłowych na github będzie miała włączony ZRAM. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez fredek
fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 R4 [2015/04/05]: Some audio fixes ZRAM enabled by default Changes in network location and gps LED speed and duration finally works Other minor changes and updates
killer1984 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Mam wrazenie, ze r4 jest sporo szybsze od poprzedniej wersji, srednio mam 400mb wolnego ramu
fredek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ja się wstrzymam z testami do R5, powinien być już na androidzie 5.1. @killer1984 tego ZRAM-u to ile jest i jak wpływa na baterię ? Da się już pograć w bardziej wymagające gierki typu Asphalt 8 ?
killer1984 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Bateria raczej na plus jak sprawdzic ile tego zram to niewiem, jak mam sprawdzic?
fredek Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Najprościej to w programie DiskInfo a ZRAM będzie na samym dole oznaczony jako Swap https://play.google.com/store/apps/details?id=me.kuder.diskinfo&hl=pl
mto Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No muszę przyznać, że jest dużo lepiej Nic mi nie ubija w tle - a miało to miejsce wcześniej. Póki co wygląda na to, że chodzi płynniej. Zobaczy się po kilku dniach zabawy.
szal.jaro Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Spotkał się ktoś z problemem z dźwiękiem powiadomień i dzwonka? Dźwięk na początku jest jakby przyspieszony, później jest już normalnie, w przypadku powiadomień jest to jednak bardzo uciążliwe. W ogólnym wątku na XDA ktoś to zgłosił ale nie było odzewu.
KamilDsD Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak jak @mto , Cyjanek się "ogarnął" jest naprawdę lepiej :3 liczę że w R5/R6 już będzie 5.1 Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez KamilDsD
mto Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Spotkał się ktoś z problemem z dźwiękiem powiadomień i dzwonka? Dźwięk na początku jest jakby przyspieszony, później jest już normalnie, w przypadku powiadomień jest to jednak bardzo uciążliwe. W ogólnym wątku na XDA ktoś to zgłosił ale nie było odzewu. U mnie z dzwonkami wszystko ok. Jedyne co to trochę głupieje jak równocześnie dostaję powiadomienie o wydarzeniu z kalendarza i z google now. Ale to chyba dlatego, że próbuje równocześnie dwa dźwięki odegrać i wychodzi jakieś niewiadomoco
KamilDsD Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Mógłby ktoś ogarnąć czy działa "normalnie" Asphalt 8 / Real Racing 3 ? bo pamiętam że na R1-R3 chyba wywalało :/
Kris88 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Muszę przyznać że CM 12 jest chyba najlepiej skrojony. Dziś testowałem na trasie. Jednocześnie zestaw samochodowy po Bluetooth muza i navi i połączenia przychodzące. Nic nie wywaliło. Żaden do tej pory sobie z tym zestawem apek sobie nie radził. da się już z tgeo dzownić i odbierać połączenia? Jednym słowem warto przesiadać się z cm11 bo jak klikłem aktualizację i zrobił mi się telefon bez funkcji dzwonienia to szału dostałem.
pumek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jak będziesz przechodził z 11 na 12 w taki sposób jak piszesz to raczej se daruj.
fredek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Koniec z CM12.0, od teraz jest CM 12.1 R1 [2015/04/07]: https://basketbuild.com/uploads/devs/fefifofum/xiaomi_armani/cm-12.1-20150407-UNOFFICIAL-armani.zip First Public Release Przy przejściu z CM12.0 (CM11) na CM12.1 robimy FULL WIPE. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez fredek
KamilDsD Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Mam od całych 15 minut iiii płynność,płynność i jeszcze raz płynność narazie zainstalowałem podstawowe apki które używam [FB,messenger,taptalk,root explorer,google chrome,google+ i jeszcze 2-3 apki[ jest dobrze zobaczymy po dłuższym czasie #POLECAM
fredek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Po 4h z CM12.1 R1 wygląda że: Są drobne braki w tłumaczeniu, parę tekstów jest po angielsku. Interfejs działa bardzo płynnie, lekkie lagi mam tylko na Asphalt 8 (ale działa a w CM12.0 było z tym kiepsko, przynajmniej w R1 i R2). MiBand działa łącznie ze smartlock, aparat foto też jest ok, jakość rozmów przez SIM1 jest bardzo dobra.
grzeg Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Czyli ściągam 12.1r1 na kartę robie full wipe i instaluje z twrp? A full wipe nie wykazuje mi tego zip z pamięci? Czy może wyjąć kartę pamięci i karty sim z telefonu przed full wiem? Jestem początkujący wybaczcie
Kris88 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Jak będziesz przechodził z 11 na 12 w taki sposób jak piszesz to raczej se daruj. A skąd ja miałem o tym wiedzieć ;] wyskoczyło okienko że jestn nowy android nie pisało nic że nowa wersja tylko była podana data wiec zrobiłęm klik i był płacz że tel nie działą.... btw jak rozumiecie full wipe - data cache i dalvik? czy trzeba coś jeszcze?
pumek Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Spoko, też się pomyliłem - kliknąłem na najnowszą wersje nawet nie czytając. Tak i instalujesz rom i gapps
Rekomendowane odpowiedzi