Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Od razu mówię, że szukałem rozwiązania, ale w przeciwieństwie do innych na moim Redmi Note 4G problemu nie rozwiązuje nadanie uprawnień w panelu sterowania.

Problem objawia się tym, że nie można otworzyć czatu z konkretną osobą (dymki czatu). Powiadomienia przychodzą bez problemu, ale kliknięcie w nie skutkuje zablokowaniem ekranu. Zupełnie jakby próbował otworzyć okno, ale w praktyce nie mógł go wyświetlić. Wciskając przycisk wstecz na telefonie zamykam to okienko widmo i mogę normalnie korzystać z telefonu. W efekcie aby prowadzić rozmowę muszę ręcznie wejść do aplikacji messenger i tam wybrać kontakt który do mnie napisał. Gdy przytrzymam palcem na kontakcie i wybiorę opcję "otwórz dymek czatu" dzieje się to samo co po kliknięciu w notyfikację. W załączniku zdjęcia ustawień.

Btw te zarzuty są kiepskiej jakości ze względu na kompresję na forum, czy doszukiwać się problemu u siebie?

post-5192-1427028160,2408_thumb.png

post-5192-1427028190,6806_thumb.png

post-5192-1427028211,0707_thumb.png

post-5192-1427028241,0842_thumb.png

post-5192-1427028256,398_thumb.png

Opublikowano

Miałem to samo na MI2, działało do pierwszego zablokowania ekranu i dopiero reset pomagał ale do czasu kolejnego wyłączenia i włączenia ekranu. Na MI4 działa ok aczkolwiek 3 razy chyba też to miałem z tym że samo się potrafiło jakoś naprawić...

Na MI2 poradziłem sobie tak że w aplikacji wyłączyłem te dymki i tyle... 

Opublikowano (edytowane)

Problem występuje również na Redmi Note 3G na MIUI6 i pojawia się tylko przy próbie otwarcia Facebook Messengera z paska powiadomień. Nie występuje natomiast przy otwieraniu Messengera bezpośrednio z ikony programu lub po kliknięciu w kontakt w FB. Wg. mojej dziewczyny, która właśnie używa Nota problemu nie było na MIUI5.

Na Mi3 problem nie występuje ale z tego co pamiętam to występował on na pierwszych wersjach MIUI 6.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

U mnie również pojawia się ten problem. Po wyczyszczeniu danych facebooka i messengera problem się rozwiązał jednak nie na długo.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam to samo. NOTE LTE. Nie wiem jak było na preinstalowanym sofcie bo od razu wrzuciłem MIUI Polska i na 5.4.3 i 5.4.10 to samo. Ustawienia uprawnień dla aplikacji, pływających dymków i czyszczenie nic nie dało.

Opublikowano

Jeszcze poobserwuję, ale dzisiaj tak na spróbowanie włączyłem domyślny motyw (wcześniej miałem różne doinstalowane) i nagle pojawiły się działające pływające powiadomienia FB prawidłowo otwierające aplikację. Może ktoś bardziej kumaty wi o co może chodzić i jeżeli faktycznie to było problemem to jak zrobić, żeby na innych motywach działało?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Rozwiał ktoś problem problem dymkow z messengera? Mi znów tydzień po wipie zniknal ten dymek. Jedynie po zmianie motywu i zrestartowaniu telefonu zaczyna działać ale tylko przez chwilę.

Edit: jednak dymek messengera działa tylko jak jest ustawiona domyślna blokada ekranu.

Wysłane z mojego MI 3W

Edytowane przez Bullsblood
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...