pawel.majczyk Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Hej. Od razu mówię, że szukałem rozwiązania, ale w przeciwieństwie do innych na moim Redmi Note 4G problemu nie rozwiązuje nadanie uprawnień w panelu sterowania. Problem objawia się tym, że nie można otworzyć czatu z konkretną osobą (dymki czatu). Powiadomienia przychodzą bez problemu, ale kliknięcie w nie skutkuje zablokowaniem ekranu. Zupełnie jakby próbował otworzyć okno, ale w praktyce nie mógł go wyświetlić. Wciskając przycisk wstecz na telefonie zamykam to okienko widmo i mogę normalnie korzystać z telefonu. W efekcie aby prowadzić rozmowę muszę ręcznie wejść do aplikacji messenger i tam wybrać kontakt który do mnie napisał. Gdy przytrzymam palcem na kontakcie i wybiorę opcję "otwórz dymek czatu" dzieje się to samo co po kliknięciu w notyfikację. W załączniku zdjęcia ustawień.Btw te zarzuty są kiepskiej jakości ze względu na kompresję na forum, czy doszukiwać się problemu u siebie?
Ari93 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Miałem to samo na MI2, działało do pierwszego zablokowania ekranu i dopiero reset pomagał ale do czasu kolejnego wyłączenia i włączenia ekranu. Na MI4 działa ok aczkolwiek 3 razy chyba też to miałem z tym że samo się potrafiło jakoś naprawić... Na MI2 poradziłem sobie tak że w aplikacji wyłączyłem te dymki i tyle...
Eru Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 U mnie na Mi2S oraz MiPad nie ma problemów.
andrzej78 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) Problem występuje również na Redmi Note 3G na MIUI6 i pojawia się tylko przy próbie otwarcia Facebook Messengera z paska powiadomień. Nie występuje natomiast przy otwieraniu Messengera bezpośrednio z ikony programu lub po kliknięciu w kontakt w FB. Wg. mojej dziewczyny, która właśnie używa Nota problemu nie było na MIUI5. Na Mi3 problem nie występuje ale z tego co pamiętam to występował on na pierwszych wersjach MIUI 6. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Marca 2015 przez andrzej78
Marteo Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 U mnie również pojawia się ten problem. Po wyczyszczeniu danych facebooka i messengera problem się rozwiązał jednak nie na długo.
yamad Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mam to samo. NOTE LTE. Nie wiem jak było na preinstalowanym sofcie bo od razu wrzuciłem MIUI Polska i na 5.4.3 i 5.4.10 to samo. Ustawienia uprawnień dla aplikacji, pływających dymków i czyszczenie nic nie dało.
yamad Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Jeszcze poobserwuję, ale dzisiaj tak na spróbowanie włączyłem domyślny motyw (wcześniej miałem różne doinstalowane) i nagle pojawiły się działające pływające powiadomienia FB prawidłowo otwierające aplikację. Może ktoś bardziej kumaty wi o co może chodzić i jeżeli faktycznie to było problemem to jak zrobić, żeby na innych motywach działało?
Bullsblood Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Rozwiał ktoś problem problem dymkow z messengera? Mi znów tydzień po wipie zniknal ten dymek. Jedynie po zmianie motywu i zrestartowaniu telefonu zaczyna działać ale tylko przez chwilę. Edit: jednak dymek messengera działa tylko jak jest ustawiona domyślna blokada ekranu. Wysłane z mojego MI 3W Edytowane 8 Lipca 2015 przez Bullsblood
Rekomendowane odpowiedzi