soulfly777kris Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 WITAM Dzisiaj odebrałem po dwóch tygodniach od zakupu w Chińskim sklepie Fastcardtech.com tel. Xiaomi MI3 ale od razu zauważyłem przy rozpakowywaniu dziwne rzeczy ,otóż : 1- Pudełko nie było we foli 2- Na pudełku nie było naklejki z numerami IMEI i SN 3- Z tyłu na telefonie nie było naklejki certyfikatu. 4- Telefon co chwilę się rozłącza z PC- tem poprzez kabel USB.. Pozostałe rzeczy wyglądają normalnie np. telefon sprawdziłem programem "AnTuTu Officer" do (niby) wykrywania podróbek i telefon niby jest oryginalny. W AnTuTu Benchmark wyszło mu aż ponad 45ooo to chyba trochę za dużo ? W CPU-Z też wszystkie podzespoły wyglądają normalnie więc wgrywać Polski room MIUIPolska V5 ? Czy telefon od razu odsyłać z powrotem do Chin ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Wygląda na oryginał. Wszystko się zgadza. Ondemand governor był domyślny na v5 a CPU schodzi do 300mhz więc Qualcomm. Wgraj MIUIPolska. Co za problem? Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekp Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Na rozłączanie z PC może pomóc instalacja MiPhone Manager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulfly777kris Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Dodam że telefon sprawdziłem na stronie http://www.imei.info/ numerem IMEI po wklepaniu *#06# i ukazała mi się tam cała jego specyfikacja więc to może krok w dobrą stronę że nie jest podrobiony. No ale jeszcze nie widziałem w sieci osoby z podobnym problemem żeby dostała telefon bez numerów IMEI i SN. Dodam że telefon sprawdziłem na stronie http://www.imei.info/ numerem IMEI po wklepaniu *#06# i ukazała mi się tam cała jego specyfikacja więc to może krok w dobrą stronę że nie jest podrobiony. No ale jeszcze nie widziałem w sieci osoby z podobnym problemem żeby dostała telefon bez numerów IMEI i SN. SoRRy że się trzy takie same fotki wkleiły ale jak je wklejałem to administrator w tym samym czasie przeniósł mój post do innego działu i się tak własnie porobiło wiec jeszcze raz SoRRy. I wielkie dzięki za bardzo pomocne mi odpowiedzi ,zaraz zainstaluje ten program MiPhone Manager. Ja w telefonie miałem tylko trzy języki dwa azjatyckie i trzeci angielski więc chyba wybrać drugą metodę aktualizacji z Mi Recovery.? W sumie nigdy tego nie robiłem i mam trochę styki ale biorę się za to ,co będzie to będzie. Znalazłem całkiem fajna stronę do wykrycia fałszywki i chyba tam mój fon powinien przejść pozytywnie test. http://en.miui.com/thread-17015-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulfly777kris Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Jest OK ,wgrałem najnowszą wersje rozwojowa MIUI V6 i telefon chodzi jak żyleta a już myślałem że to raczej podróba.Przy okazji chciał bym się zapytać o pewne dodatkowe funkcje które zakupiłem dodatkowo do telefonu ,dokładnie wyglądają tak : 4GB 3D Game App Download [+U$ 1.99] 8GB 3D Game App Download [+U$ 2.99] Gdzieś przeczytałem że jest jakaś blokada na androida w instalowaniu dużych plików i pomyślałem że te opcje mogą być czymś takim jak odblokowanie czegoś. Ale po co by w tedy kupować 4GB z koro już jest 8GB więc jest to coś innego. Jak widać kompletnie nie mam pojęcia co to jest wiec potrzebuje znowu Waszej pomocy. Oto screen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 To jakaś bzdura. Zapytaj się sklepu co to. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek7 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Kupując to masz dostęp do gier które albo masz wgrane do telefonu lub link do strony gdzie możesz sobie ściągnąć. Często są to darmowe gry lub piraty płatnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulfly777kris Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Nie miałem na telefonie żadnych gier ani linków. I dziwne jest to że jest 4GB i 8GB bo jak bym miał zakupić jakiś kredyt na gry to by było albo za 4GB albo za 8GB albo 12GB a nie 4GB + 8GB. Zresztą najlepiej zrobię jak się spytam żółtka. Dzięki za zainteresowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts