Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

proszę pomóżcie wgrałem obraz dtbo przez twrp i telefon uruchamia się tylko do fastboot. nie można go inaczej uruchommić w twrp nie da się wejść. próbowałem przez adb wgrać twrp ale po wgraniu telefon uruchamia się do loga "mi unlock" albo fastboot i tak wisi. proszę co mam teraz zrobić? jak uruchomić telefon do twrp? w terminalu adb gdy daje "fastboot boot recovery"to mam komunikat " failed(remote: failed to load /autenthicate boot image: load error) 

finished total time 1.514s

twrp wysyłą do telefonu prawidłowo tylko nie może uruchomić twrp.

ściągnąłem rom pod fastboot ale nie mogę zainstalować mi flashem bo brakuje mi plików w folderze images.. skąd mam je pobrać? próbowałem przeinstalować mi flasha ale jakiś błąd mi wyskakuje. może mi ktoś podesłać te brakujące pliki z folderu images?

najlepiej było by żebym dostał się do twrp. mam dane w pamięci których wolał bym nie usuwać ale jeśli pozostanie tylko wgranie miflashem to no cóż. proszę was o pomoc.

fastboot.jpg

mi flash.jpg

Edytowane przez marcinj6
Opublikowano

Miałem to samo i ten sam komunikat z failed rozpakuje orginalny ROM i tam masz dtbo.img i wtedy przez fastboot flash dtbo.img i się uruchomi ,twrp ci nie zginelo

Jak sflashujesz to fastboot reboot i wtedy 3maj przyciski aby wejść w recovery

Wysłane z mojego Redmi K20 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

proszę a możesz mi krok po kroku wytłumaczyć jak to zrobić pliss

edit: skopiowałem plik dtbo do folderu adb odpaliłem terminal:

fastboot flash recovery dtbo.img enter

fastboot boot dtbo.img

i nadal boot failed

Edytowane przez marcinj6
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, skay77 napisał:

Miałem to samo i ten sam komunikat z failed rozpakuje orginalny ROM i tam masz dtbo.img i wtedy przez fastboot flash dtbo.img i się uruchomi ,twrp ci nie zginelo

nie działa robie tak jak mówisz ale telefon uruchamia się tylko do fastboot

edit:

wrzuciłem inne twrp do folderu adb i je zflaszowałem ale teraz telefon wisi na logo unlock i nadal nie mogę wejść do twrp

27 minut temu, skay77 napisał:

Edytowane przez marcinj6
Opublikowano
3 minuty temu, dzidexx napisał:

Wgrałeś dtbo na partycję recovery. Z tego co wiem zmodyfikowane dtbo wgrywa się aby zmienić częstotliwość ekranu.

Próbuj nadal wgrywać twrp.

Po wgraniu(fastboot flash...) musisz wejść w TWRP z przycisków:

wklep fastboot reboot

naciśnij i trzymaj vol+

naciśnij enter

próbuje ale za chiny nie chce wejść w twrp. po zainstalowaniu innego twrp telefon po reboocie nie wchodzi już w fastboot tylko wisi na logo mi unlocked

Opublikowano (edytowane)

mogę wejść w tryb fastboot bo jak sflashuje to twrp (twrp-3.3.1-8-raphael-mauronofrio.img) to wtedy mam fastboot ale telefon uruchamia się nie do fastboot tylko wisi na logo mi unlocked i dalej nie bootuje.

p.s nie miałem folderu images tylko go sam utworzyłem dlatego brakuje mi tych plików możesz mi je podesłać?

gdy flashuje twrp 3.3.1.0 albo 3.3.1.8 to telefon uruchamia się tylko do fastboot a gdy wrzucę to twrp( twrp-3.3.1-8-raphael-mauronofrio.img) to telefon uruchamia się do loga mi unlock ale mogę te wejść w fastboot. ale w twrp nie da się.

Edytowane przez marcinj6
Opublikowano

no właśnie pobrałem rom pod fastboot i rozpakowałem winrarem i tam nic nie ma. jest tylko sam rom

ok mam już te pliki wystarzyło rozpakować 7zip:) nic pozostało mi od nowa postawić wszystko. a jest szansa żeby uruchomić telefon jakkolwiek żebym mógł skopiować dane?

Opublikowano

Szczerze, dziwi mnie to, że się nie znasz wcale i nie wiesz co robis a mieszasz z obrazami i partycjami. Może wyjść na to, że na własne życzenie uceglisz telefon i tyle.

A świadczą o tym takie rzeczy, że wgrałeś to na partycje recovery, robisz fastboot i flash nie znając zasad i nie czytając poradników, skoro tworzysz sam folder images. To podstawowa wiedza, nie wiem czemu bez czytania dokładnie poradników robisz coś o czym nie masz pojęcia.

Ile czekałeś na ekranie z unlock? Czasem żeby weszło w twrp potrzeba czasu 1-2 minuty w niektórych wypadkach, wtedy wisi na tym ekranie. Jak nie przejdzie flash w fastboot czy to z komend czy to Xiaomiflashem to w edl będzie problem, bo konta autoryzowanego od takie nie zdabędziesz czy kogoś znaleść z takim kontem to wyczyn.

Opublikowano
1 godzinę temu, marcinj6 napisał:

fastboot flash recovery dtbo.img

No i po co to robiłeś? Dtbo, jak sama nazwa wskazuje, wgrywa się... No... na dtbo?

Wgraj Globala na czysto MiFlashem (żebyś nie zablokował bootloadera) i rób wszystko od początku, bo po prostu pomieszałeś i zrobiłeś nie tak, jak trzeba.

Opublikowano

Ten komunikat jest, bo nie odnajduje plików, bo nie rozpakował romu.Sam komunikat failed oznacza niepowodzenie, ważne jest to co jest w nawiasie i ono nam mówi gdzie leży błąd). Kolejna sprawa nie ma twrp bo nadpisał plikiem dtbo, więc pierwsze co wgranie recovery/twrp a najlepiej flash na czysto oficjalnego romu za pomocą xiaomiflash.
Opublikowano

już się domyśliłem i zrobiłem tak. znalazłem pierwsze twrp jakie instalowałem na telefonie i już działa udało i się wejść do twrp.

Dziękuje wszystkim za pomoc i przepraszam za nerwy i kłopoty jakie sprawiłem:) walka od 2 w nocy zakończona powodzeniem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...