janx Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Mam pewien problem z Klawiaturą Google - laguje przez ok. 2-3 s. podczas próby naciśnięcia klawiszy takich jak zmiana wielkości liter czy przełączenie na cyfry i znaki. Ogólnie cała klawiatura chodzi jakby wolniej. Podobny problem występuje także w Klawiaturze Xperia, chociaż na np. SwiftKey już nie. Ktoś wie jak to rozwiązać? Na poprzednich 3-4 lub więcej wersjach MIUI ten problem nie występował, chociaż pojawiał się już wcześniej. Wersja MIUIPolska to 5.3.6. Wysłane z mojego MI 2A Edytowane 7 Marca 2015 przez janx
avish Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 u mnie nic nie laguje ani na jednej ani na drugiej, ale kiedyś też miałem podobny problem tylko że był jednorazowy. Reset telefonu / blokada i ponowne odblokowanie ekranu pomagają?
janx Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 u mnie nic nie laguje ani na jednej ani na drugiej, ale kiedyś też miałem podobny problem tylko że był jednorazowy. Reset telefonu / blokada i ponowne odblokowanie ekranu pomagają? Nie, niestety nic z tych rzeczy nie pomaga Wysłane z mojego MI 2A
Marvinka Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Kiepska spraw. Zbyt ogólny problem, za wiele przyczyn i możliwości rozwiązania. Ot pierwszy wątek z brzegu: https://code.google.com/p/android/issues/detail?id=80637 ...ile ludzi i urządzeń, tyle przypadków.
ZduneX25 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Kiedyś wielu osobom pomagało wyłączenie wibracji/dźwięków klawiatury.
janx Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Kiedyś wielu osobom pomagało wyłączenie wibracji/dźwięków klawiatury. To także nic nie daje, niestety. W poprzednich wersjach miałem dźwięki włączone i klawiatura dobrze chodziła. Wysłane z mojego MI 2A
ZduneX25 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 W takim razie musisz przeboleć ten tydzień, może w przyszłym wróci do normy.
janx Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) W takim razie musisz przeboleć ten tydzień, może w przyszłym wróci do normy.Zobaczymy, mam nadzieję, że tak. Chyba musiało się coś zmienić w MIUI, skoro problem występuje i w kl. Google, i w Xperia. Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, spróbuję jeszcze zrobić full wipe, może coś pomoże... Edit: OK, chyba udało mi się rozwiązać problem, niestety tylko tymczasowo - odinstalowałem Xposed framework, który z kolei jest mi potrzebny, żeby nie było ciągłego przeładowywania pulpitu... Po odinstalowaniu klawiatura chodzi dobrze, tak jak w poprzednich wersjach MIUI, gdzie jednak Xposed był zainstalowany. Cóż, pozostaje jedynie poczekać na kolejną wersję Wysłane z mojego MI 2A Edytowane 7 Marca 2015 przez janx
janx Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Opublikowano 28 Marca 2015 OK. Klawiatura działa już od paru aktualizacji. Chociaż nie ma gwarancji, że problem się nie powtórzy.
janx Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Opublikowano 28 Marca 2015 @Lamcza Fleksy i SwiftKey próbowałem, ale jednak wolę klawiaturę Google... Wtedy kiedy działa, działa bardzo dobrze Co do Xposed, to w zasadzie mam tylko App Settings - ustawia np. które aplikacje mogą "siedzieć" w pamięci, w tym pulpit ... Przydaje się też dla automatycznej hibernacji w Greenify Wysłane z mojego MI 2A
staasz Opublikowano 29 Marca 2015 Opublikowano 29 Marca 2015 Ja od siebie polecam swype. Jest material design więc wygląda jak klawiatura googla, a działa płynniej i ma kilka funkcji które ułatwiają życie
janx Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Opublikowano 30 Marca 2015 Swype - całkiem dobrze działa i wygląda, ma fajne gesty, tylko największy minus to zużycie ramu, ok. 55 MB, a klawiatura Google - 30~35 MB. A na Mi2A każdy MB się liczy Wysłane z mojego MI 2A
kulig007 Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 Może warto spróbować klawiaturę Fleksy. Ostatnio coraz częściej polecana i chwalona. Szkoda tylko, bo póki co brak polskiego języka... Mi2s powered by sMIUI
Rekomendowane odpowiedzi