Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pewien problem z Klawiaturą Google - laguje przez ok. 2-3 s. podczas próby naciśnięcia klawiszy takich jak zmiana wielkości liter czy przełączenie na cyfry i znaki. Ogólnie cała klawiatura chodzi jakby wolniej. Podobny problem występuje także w Klawiaturze Xperia, chociaż na np. SwiftKey już nie.

Ktoś wie jak to rozwiązać? Na poprzednich 3-4 lub więcej wersjach MIUI ten problem nie występował, chociaż pojawiał się już wcześniej.

Wersja MIUIPolska to 5.3.6.

Wysłane z mojego MI 2A

Edytowane przez janx
Opublikowano

u mnie nic nie laguje ani na jednej ani na drugiej, ale kiedyś też miałem podobny problem tylko że był jednorazowy. Reset telefonu / blokada i ponowne odblokowanie ekranu pomagają?

Opublikowano

u mnie nic nie laguje ani na jednej ani na drugiej, ale kiedyś też miałem podobny problem tylko że był jednorazowy. Reset telefonu / blokada i ponowne odblokowanie ekranu pomagają?

Nie, niestety nic z tych rzeczy nie pomaga

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

Kiedyś wielu osobom pomagało wyłączenie wibracji/dźwięków klawiatury.

To także nic nie daje, niestety. W poprzednich wersjach miałem dźwięki włączone i klawiatura dobrze chodziła.

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano (edytowane)

W takim razie musisz przeboleć ten tydzień, może w przyszłym wróci do normy.

Zobaczymy, mam nadzieję, że tak. Chyba musiało się coś zmienić w MIUI, skoro problem występuje i w kl. Google, i w Xperia.

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, spróbuję jeszcze zrobić full wipe, może coś pomoże...

Edit: OK, chyba udało mi się rozwiązać problem, niestety tylko tymczasowo - odinstalowałem Xposed framework, który z kolei jest mi potrzebny, żeby nie było ciągłego przeładowywania pulpitu...

Po odinstalowaniu klawiatura chodzi dobrze, tak jak w poprzednich wersjach MIUI, gdzie jednak Xposed był zainstalowany. Cóż, pozostaje jedynie poczekać na kolejną wersję

Wysłane z mojego MI 2A

Edytowane przez janx
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Lamcza Fleksy i SwiftKey próbowałem, ale jednak wolę klawiaturę Google... Wtedy kiedy działa, działa bardzo dobrze

Co do Xposed, to w zasadzie mam tylko App Settings - ustawia np. które aplikacje mogą "siedzieć" w pamięci, w tym pulpit ... Przydaje się też dla automatycznej hibernacji w Greenify

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

Ja od siebie polecam swype. Jest material design więc wygląda jak klawiatura googla, a działa płynniej i ma kilka funkcji które ułatwiają życie ;)

Opublikowano

Swype - całkiem dobrze działa i wygląda, ma fajne gesty, tylko największy minus to zużycie ramu, ok. 55 MB, a klawiatura Google - 30~35 MB. A na Mi2A każdy MB się liczy

Wysłane z mojego MI 2A

Opublikowano

Może warto spróbować klawiaturę Fleksy. Ostatnio coraz częściej polecana i chwalona. Szkoda tylko, bo póki co brak polskiego języka...

Mi2s powered by sMIUI

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...