Guest Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Korzystam z dwóch aplikacji: - AdGuard - Kaspersky W celu ochrony "ubijania" apek przy czyszczeniu pamięci ustawiłem obie zgodnie z : https://kb.adguard.com/en/android/solving-problems/background-work#Xiaomi Dla AG działa idelanie. Jednak Kaspersky uruchamia się ponownie dopiero po kilku minutach po czyszczeniu. Przy uruchamianiu telefonu obie aplikacje działają (startują) poprawnie. Na innych telefonach Kaspersky albo nie reaguje czyszczenia albo ładuje się ponownie do pamięci po kilku sekundach (Huawei, Lenovo). Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Hmmm. Podobny problem co u mnie. Próbowałeś dodać Kasperkiego do wyjątków? Panel sterowania->Przyspieszenie prędkości->Ustawienia->Zablokuj aplikacje (dziwne tłumaczenie) W moim przypadku nie wiem co dodać do wyjątków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Już to znalazłem w innym miejscu i jak na złość nie mogę od godziny tej opcji odszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Ja to mam w tym miejscu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Maaaammm 1. Panel sterowania. 2. Zębatka (górny prawy róg). 3. Zarządzanie pamięcią. 4. Blokada aplikacji w pamięci. Co ciekawe opcję "Blokada aplikacji w pamięci" nie wyszukuje w żadnym innym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 42 minuty temu, Ciapek napisał: Co ciekawe opcję "Blokada aplikacji w pamięci" nie wyszukuje w żadnym innym miejscu. Masz to na ekranie ostatnich aplikacji. Wszystkie na które założona jest kłódka to zablokowane i nie czyszczone. To co znalazłeś to inny sposób włączenia tego samego w panelu sterowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panaho Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 (edited) Tylko na co "założyć kłódkę" aby czyszczenie nie "zabijało" przycisków głośności? >>>> Edited January 4, 2020 by panaho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Dnia 4.01.2020 o 18:05, FromWP napisał: Masz to na ekranie ostatnich aplikacji. Wszystkie na które założona jest kłódka to zablokowane i nie czyszczone. To co znalazłeś to inny sposób włączenia tego samego w panelu sterowania. To wiem, tylko nie działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts