Jump to content

Przypisanie wybierania do danego numeru

piotr_waw

Recommended Posts

Witam,

mam pytanie. Posiadam MI9 z dwoma kartami sim. Czy istnieje możliwość przypisania do danego numeru z książki z  której kart ma odbywać się połączenie. Posiadam dwie karty sim i do określonych kontaktów wykonuje tylko połączenia z karty sim nr 2. Przez przypadek kilka razy połączyłem się z nr1 i osoby poznały mój prywatny numer telefonu. Jeżeli nie ma takiej możliwości to czy jest w planach zrobienie takiej opcji bądź czy jest jakaś aplikacja do takiej funkcji?

Z góry dziękuje za informację.

Jest Aplikacja o nazwie DUAL SIM SELECTOR PRO do pobrania z https://dual-sim-selector-pro.pl.aptoide.com/

Używam tego od prawie 3 lat na poprzednim telefonie również i działa bez problemu. Najlepiej zrobić sobie 2 konta  google prywatne i służbowe. Wtedy kontakty eksportujemy  do odpowiednich kont. W aplikacji przypisuje się z którego konta, która karta ma dzwonić. Dziwie sie, że nikt w Google nie wymyslił takiej funkcjonalności ani, że nie kupili praw do tej aplikacji , a telefonów z dual-sim coraz wiecej...

Jakbys miał trudności z konfiguracją daj znać .

Edited by patryk0511

Taka funkcjonalność powinna być na poziomie systemu, nonsensem jest trzymanie wybranych kontaktów na różnych kontach tylko po to, by można było zadzwonić do kogoś z innej karty. Po prostu powinno się dać przypisać numer do dowolnej karty, tak by zawsze z niej było nawiązywane połączenie. Też się dziwię, że do tej pory nikt na to nie wpadł, ale nie w Google, tylko w Xiaomi ;) Zresztą każdy telefon Dual SIM niezależnie od firmy powinien mieć to zaimplementowane.

Edited by Test

Ten program daje możliwość przypisania poszczególnych numerów do danej karty , różnych grup kontaktów, czy nawet po kodzie operatora. Przykład kont podałem po to bo mam ok 350 kontaktów i jak bym miał ręcznie przypisywać do danej karty to by mnie pokręciło. A tak wpisując nowy kontakt zapisuję już nie w pamięci telefonu tylko na danym koncie google i nie muszę pamiętać, że trzeba jeszcze przypisywać ten kontakt do np. służbowego numeru. (pomijam już fakt backupu kontaktów...) 

Uważam, że apka jest warta uwagi i dziwie się, że projekt nie jest już rozwijany

88378901-ccef-4d02-8314-03b2c14c2593.jpg

Edited by patryk0511

No i właśnie chodziło mi o to, że taka możliwość jaką posiada ten program powinna być zaimplementowana w każdym dual-simowym telefonie, co do różnych kont, to już każdy sobie robi jak tam mu pasuje.

• Like 1

• 3 weeks later...

Przy pierwszym uruchomieniu też mi się to wyświetliło ale działa normalnie. Nadaj mu wszystkie uprawnienia, dodaj do autostartu, wyłącz optymalizację baterii dla tej aplikacji i żeby android jej nie ubijał. U mnie przy takich ustawieniach działa bez problemu.

Edited by patryk0511