piotr_waw Posted December 13, 2019 Share Posted December 13, 2019 Witam, mam pytanie. Posiadam MI9 z dwoma kartami sim. Czy istnieje możliwość przypisania do danego numeru z książki z której kart ma odbywać się połączenie. Posiadam dwie karty sim i do określonych kontaktów wykonuje tylko połączenia z karty sim nr 2. Przez przypadek kilka razy połączyłem się z nr1 i osoby poznały mój prywatny numer telefonu. Jeżeli nie ma takiej możliwości to czy jest w planach zrobienie takiej opcji bądź czy jest jakaś aplikacja do takiej funkcji? Z góry dziękuje za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chmiel75 Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 Szukałem i nie ma takiej opcji ..W LG przypisywałem sobie do grupy(np:współpracownicy) automatyczny wybór karty (służbowa)i to się sprawdzało .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk0511 Posted December 16, 2019 Share Posted December 16, 2019 (edited) Jest Aplikacja o nazwie DUAL SIM SELECTOR PRO do pobrania z https://dual-sim-selector-pro.pl.aptoide.com/ Używam tego od prawie 3 lat na poprzednim telefonie również i działa bez problemu. Najlepiej zrobić sobie 2 konta google prywatne i służbowe. Wtedy kontakty eksportujemy do odpowiednich kont. W aplikacji przypisuje się z którego konta, która karta ma dzwonić. Dziwie sie, że nikt w Google nie wymyslił takiej funkcjonalności ani, że nie kupili praw do tej aplikacji , a telefonów z dual-sim coraz wiecej... Jakbys miał trudności z konfiguracją daj znać . Edited December 16, 2019 by patryk0511 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr_waw Posted December 18, 2019 Author Share Posted December 18, 2019 Dzięki wielkie za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 (edited) Taka funkcjonalność powinna być na poziomie systemu, nonsensem jest trzymanie wybranych kontaktów na różnych kontach tylko po to, by można było zadzwonić do kogoś z innej karty. Po prostu powinno się dać przypisać numer do dowolnej karty, tak by zawsze z niej było nawiązywane połączenie. Też się dziwię, że do tej pory nikt na to nie wpadł, ale nie w Google, tylko w Xiaomi Zresztą każdy telefon Dual SIM niezależnie od firmy powinien mieć to zaimplementowane. Edited December 19, 2019 by Test Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk0511 Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 (edited) Ten program daje możliwość przypisania poszczególnych numerów do danej karty , różnych grup kontaktów, czy nawet po kodzie operatora. Przykład kont podałem po to bo mam ok 350 kontaktów i jak bym miał ręcznie przypisywać do danej karty to by mnie pokręciło. A tak wpisując nowy kontakt zapisuję już nie w pamięci telefonu tylko na danym koncie google i nie muszę pamiętać, że trzeba jeszcze przypisywać ten kontakt do np. służbowego numeru. (pomijam już fakt backupu kontaktów...) Uważam, że apka jest warta uwagi i dziwie się, że projekt nie jest już rozwijany Edited December 19, 2019 by patryk0511 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Test Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 No i właśnie chodziło mi o to, że taka możliwość jaką posiada ten program powinna być zaimplementowana w każdym dual-simowym telefonie, co do różnych kont, to już każdy sobie robi jak tam mu pasuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) Działa u Was? U mnie na EEA 11.0.6 aplikacja przestała działać jakieś 2 tygodnie temu. Po wyczyszczeniu danych podczas uruchamiania otrzymuje komunikat Edited January 6, 2020 by emarcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk0511 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) Przy pierwszym uruchomieniu też mi się to wyświetliło ale działa normalnie. Nadaj mu wszystkie uprawnienia, dodaj do autostartu, wyłącz optymalizację baterii dla tej aplikacji i żeby android jej nie ubijał. U mnie przy takich ustawieniach działa bez problemu. Edited January 6, 2020 by patryk0511 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 Niestety ale mam to wszystko ustawione. Jaki masz ROM? Edit: No działa ale dopiero po włączeniu ikony (zawsze pokazuj) na pasku powiadomień. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk0511 Posted January 6, 2020 Share Posted January 6, 2020 (edited) Mam Xiaomi.eu 11.0.5 zaznaczyłeś kłódkę przy programie? Ustaw w programie z której ma domyślnie dzwonić 1sim lub 2sim nie na Auto Edited January 6, 2020 by patryk0511 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted January 7, 2020 Share Posted January 7, 2020 Dziękuję ale podstawy MIUI znam. Problem rozwiązany o czym piszę we wcześniejszym poście.Pozdrawiam.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts