Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam problem z dodaniem drukarki Epson l365 do domyślnej usługi drukowania. Nie da się po adresie IP, a nawet wyszukiwanie drukarek bezprzewodowych. Nie można drukować bezpośrednio ze stron. Dostępna jest z programu Epson iPrint ale nie zawsze jest to dostępne. 

Opublikowano

Ale jeżeli nie możesz drukować bezpośrednio ze strony... A z innego urządzenia też? Bo jeżeli tak, to problem jest z komunikacją po stronie drukarki... 

Opublikowano

Miałem P8 lite, żona ma LG X i drukuje się bez problemu. Nawet z laptopa. Teraz mam Xiaomi redmi note 8 pro nakładka Miu11 i przez aplikację epson iPrint drukuje np. potwierdzenie przelewu z banku jest możliwość wyboru w jakiej aplikacji otworzyć plik do druku więc mogę wybrać iPrint, ale kolorowankę dla dziecka ze strony się nie da bo gdy wybiorę drukarkę to pisze że jest nie dostępna. W domyślnej usłudze drukowania nie mogę dodać drukarki po adresie IP (nawet jest w widniejącym opisie) pisze że nie ma takiego adresu jak dobrze pamiętam, a w wyszukiwaniu urządzeń bezprzewodowych mieli i widzi hp deskjet 2600 chyba od sąsiada. ☺️ 

Opublikowano

To Ci nie pomogę... Do Epsona teraz nie mam dostępu żadnego... Przy hpeku jak przyświrował na RN8Pro pomogło wywalenie softu i ponowną instalacja. I teraz najlepszym hitem jest, że teoretycznie drukarki w sieci czasami nie widzi... Albo skanera... I z softu hp zawsze drukuje/skanuje... Też tego nie rozumiem... Ale dopóki działa to nie dotykam... 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć. 

Mam podobny problem. Epson L3151. Z poziomu aplikacji Epson iPrint jest Ok. Z poziomu telefonu po kliknięciu na wybór drukarki mieli, mieli i nic nie wykrywa. Żeby coś wydrukować bezpośrednio to nie ma możliwości. Trzeba zapisać plik na telefonie i drukować z apki Epsona. 

• 2 lata później...