Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem... FASTBOOT się nieładuje i telefon ciąge wisi na animacji miui polska (ostatnia aktualizacja 2 tyg temu)

przy bootowaniu z drugiego systemu (przez trzymanie up & down vol and power) też niedziała :/

Może jakieś propozycje co mam zrobić?

Witam, mam następujący problem... FASTBOOT się nieładuje i telefon ciąge wisi na animacji miui polska (ostatnia aktualizacja 2 tyg temu)

przy bootowaniu z drugiego systemu (przez trzymanie up & down vol and power) też niedziała :/

Może jakieś propozycje co mam zrobić?

Robie "wiping cache..." i utkneło na 98% i dalej nie idzie :/

Opublikowano

Mój Mi3W wisi na wipe 30-40 minut. Doświadczyłem tego co najmniej kilka razy. Ostatnio jakieś 2 tygodnie temu. Za pierwszym razem też myślałem że padł mi telefon. Zresztą na angielskim forum widziałem, że nie tylko ja mam taki problem. Było to nawet zgłoszone jako bug, ale nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@lutzen wygląda na to że masz szczęście.

U mnie odkąd pamiętam tak długo to trwa. Przypadek Andre również to potwierdza.

Opublikowano

To faktycznie Panowie można dojść do wniosku, że coś się na prawdę stało przy takim czasie oczekiwania :D

Ja chciałbym zagrać w Asphalt 8, ale nie będę czekał 30min aż mi ruszy z loga producenta, gdyż na tym logo gra mi się zatrzymuje :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Też mam problem z freezem na logo MIUI Polska, już od dłuższego czasu (aktualizuję na bieżąco), ktoś wie jak rozwiązać ten problem?  Szlak już mnie trafia bo nie mogę zrestartować telefonu. Jedyne restarty jakie się udają to te po aktualizacji softu. Pomocy, błagam :)

Edit:

Cześć tak w ogóle, mój pierwszy post ;)

Edit 2:

Mam standardowy motyw, żadnych nakładek na system. Spróbuje zrobić logcat'a

Edit 3:

Problem udało mi się rozwiązać - zostawiam dla potomnych. Otóż okazało się, że problemem była boot animacja z MIUIPolska. Podmiana animacji na jakaś najmniejszą za pomcą aplikacji Motywy załatiwła sprawę. Telefon znów włącza się kilkadziesią sekund. Aż dziw, że byłem zakładnikiem tego problemu przez dobre 2 miesiące :).

BTW. Pierwszy raz podmieniałem coś w motywach. Wcześniej (jak nie było problemów z bootloopem) telefon włączał mi się ok. minutę, teraz ogarnia się w ok. 30s. Panowie z MiuiPolska, jesteście pewni, że z oryginalną animacją wszystko jest w porządku i nie da się jej bardziej z optymalizować? Być może problem występował tylko u mnie.

Edytowane przez fatal
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czesc i dzieki fatal.

Wlasnie dzisiaj zainstalowalem nową aktualizacje

Zrobilem restart dzisiaj wieczorem i wlasnie stanał mi na logo miui polska....

Dzieki ze napisales jak to rozwiazac. Wiec czekam az sie wlaczy :) mam nadzieje ze sie wlaczy.

Potem tak jak radzisz przejde i zmienie w Motywach ten ekran startowy.

Dziekuje mam nadzieje ze problem się rozwiąże.

Opublikowano

U mnie się zdarza tak ze wisi na miuipolska i nie chce ruszyć dalej. Wtedy przyciskam power na 10 sekund, tel się resetuje i o dziwo freeza tym razem nie ma.

Opublikowano (edytowane)

@lutzen wygląda na to że masz szczęście.

U mnie odkąd pamiętam tak długo to trwa. Przypadek Andre również to potwierdza.

yeap, u mnie tez trwa to ok 40minut.

Edytowane przez Edek
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...