Endriu Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Poszukuję takiej aplikacji, abym: ustawił sobie Mi4 na statywie i już dalej chciałbym w ogóle nie wywoływać jakimiś tapnięciami na nim drgań. Chodzi coś takiego, abym miał identyczny rzut aparatu z Mi4 na RedMi 2, takie zdalne sterowanie aparatem Sieci jeszcze nie przeszukiwałem, polecacie coś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 (edited) Ja w akcji to widziała: http://www.busywww.com/cameraremote.aspx Tzn jakiś koleś w parku robił zdjęcia z aparatu (smartfona) podczepionego pod dronę, a obraz podglądał na tablecie. Wyglądało to przaśnie, ale że oba urządzenia to Szamszungi to nie zaręczę, że to na Redmikach będzie smigało. Edited February 21, 2015 by Marvinka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 (edited) Jest taka apka która robi z fona kamerke internetowa połącz to później z redmi i masz stream Ale takie zdalne sterowanie to nie mam pojęcia Edited February 21, 2015 by Cake Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Poszukuję takiej aplikacji, abym: ustawił sobie Mi4 na statywie i już dalej chciałbym w ogóle nie wywoływać jakimiś tapnięciami na nim drgań. Chodzi coś takiego, abym miał identyczny rzut aparatu z Mi4 na RedMi 2, takie zdalne sterowanie aparatem Sieci jeszcze nie przeszukiwałem, polecacie coś ? Próbowałeś team viewier? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 mi team viewer pozwalał kontrolować komputer prze telefon, ale nie telefon i telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 Jest taka apka która robi z fona kamerke internetowa połącz to później z redmi i masz stream Ale takie zdalne sterowanie to nie mam pojęcia Nie chcę streamu, chcę zwyczajny podgląda do zdalnego ustawiania aparatu na manualu mi team viewer pozwalał kontrolować komputer prze telefon, ale nie telefon i telefon Dokładnie. Sterowanie PC dziś nawet testował i w odwrotną stronę również, ale dedykowanej funkcji do obsługi innego Androida nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 TeamViewer działa w dwie strony, ostatnio robiłem porządek kumplowi na tablecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 (edited) Ok, w takim razie przyjrzę się bardziej opcjom w nim. Edit: Na jednym urządzeniu zainstalowałeś TV, na drugim TV QuickSupport, wpisałeś ID i to wszystko ? Coś nie chcę się połączyć ;( Edited February 21, 2015 by Endriu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Możesz zainstalować na obu TV, przy połączeniu z Androidem właściciel androida proszony jest o zezwolenie na połączenie potem można juz buszować po urządzeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 22, 2015 Author Share Posted February 22, 2015 Jest jeszcze jedno wymaganie, o którym nie napisałem. Musi to być połączenie poprzez BT, ponieważ w terenie nie będę miał wiecznie dostępu do sieci bezprzewodowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Przecież możesz zrobić z jednego telefonu hotspot i drugi z nim połączyć, tak działa aplikacja Transfer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Ktoś tutaj pisał że sprzedaje Redmi 2 bo nie chciało mu się zrobić mini recki dla ludzi, a tu takie perełki, nie no gratuluję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 Chodzi dokładnie o aplikację działającą na takiej zasadzie: klon i cykamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 (edited) Chodzi dokładnie o aplikację działającą na takiej zasadzie: (...) klon i cykamy Xiaomi się właśnie ładuje, ale Marvinka właśnie sparowała sobie Szamszunga sIII z Tabletem LG 8.3 przy pomocy tej aplikacji, którą polecała w poście # 2 i bez problemu jednym kieruje drugim. ...No, ale rzecz jasna skoro wam chłopakom nie w smak, żeby wam baba doradzała, to se dalej szukajta rozwiązań, pffff! Edited February 24, 2015 by Marvinka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 Sprawdzałem, tylko kurcze ogromne lagi na tej apce ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Marvinka urażona i nie będzie sugerowała zajrzenia do ustawień urządzenia ustawionego jako REMOTE, a konkretniej do opcji Frame Rates i zwiększenia ustawień na FASTER, co przynajmniej odrobinę mogłoby wpłynąć na prędkość działania. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiuc56 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 najprosciej kupic pilota zdalnego sterowania, kosztuje grosze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts