Camillo Opublikowano 29 Października 2019 Opublikowano 29 Października 2019 Cześć jestem nowym użytkownikiem Xiaomi mi 9 lite stąd moje pytanie: mam ustawione odblokowanie telefonu odciskiem palca oraz PIN a mimo to kiedy wcisnę przycisk odblokowania z boku telefonu a ekran się podświetli to mogę odblokować telefon poprzez przeciągnięcie więc po co mi odcisk palca który de facto nie zabezpiecza?
chrzonas Opublikowano 29 Października 2019 Opublikowano 29 Października 2019 Masz może jakieś urządzenie BT typu MiBand? Możliwe, że masz włączone odblokowanie przez Bluetooth.
Camillo Opublikowano 29 Października 2019 Autor Opublikowano 29 Października 2019 odblokuj za pomocą Bluetooth wyłączone
jacoGURU Opublikowano 29 Października 2019 Opublikowano 29 Października 2019 Sprawdź czy masz poprawnie ustawiony odcisk palca. Była jeszcze kiedyś funkcja związana z lokalizacją. Ustawiałeś lokalizację np. domu i wtedy nie było zabezpieczenia, czy jakoś tak to działać miało.
Camillo Opublikowano 29 Października 2019 Autor Opublikowano 29 Października 2019 przed chwilą ustawiłem ponownie odcisk palca i dalej to samo :/
Adam Błażejewski Opublikowano 29 Października 2019 Opublikowano 29 Października 2019 Wejdź w ustawiania, hasła i bezpieczeństwo /hasło ekranu blokady i zobacz czy masz tam włączone zabezpieczenia.
mrosi Opublikowano 30 Października 2019 Opublikowano 30 Października 2019 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Camillo Opublikowano 30 Października 2019 Autor Opublikowano 30 Października 2019 problem sam się rozwiązał tak to jest jak się człowiek nie zna a kupi sobie "cud techniki" a rozwiązanie banalne otóż teraz już wiem, że kiedy telefon rozpozna twarz to można odblokować poprzez przesunięcie (nie jest wymagany odcisk ani PIN), natomiast jeśli nie rozpozna to poprzez odcisk palca lub za pomocą PIN dzięki za pomoc temat do zamknięcia
Adam Błażejewski Opublikowano 30 Października 2019 Opublikowano 30 Października 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi