Skocz do zawartości

Od zmiany ze stocka na xiaomi.eu nie działa Netflix, uzupełnianie haseł, ani nie można instalować .apk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj zainstalowałem Xiaomi.eu na moim Mi9 i nie działa:

Netflix w ogóle, w sklepie Play niedostępny, po ręcznej instalacji błąd

W ogóle nie da się instalować plików apk przez Total Commander, o dziwo przez Pobrane i Pliki można

Najbardziej bolące - uzupełnianie haseł w apkach np. OLX czy HBO Go

Pytanie: jak to naprawić?

Opublikowano

Wgrać stocka. Na romie xiaomi.eu nie działa wiele aplikacji że względu na bezpieczeństwo. Revolut też nie działa.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, chrzonas napisał:

@martinii Oczywiście, że aplikację działają. Revolut działa, Google Play działa, Netflix działa. 

@rawyolks Instalowałeś na czysto?

Oczywiście, że na czysto, z najnowszego stocka, z formatem wszystkiego w twrp, to nie pierwszy mój android, ale xiaomi zmierza w złym kierunku z tym utrudnianiem diy.

Już na reddicie mi wyjaśnili, że

1. autokomplecję haseł trzeba włączyć na xiaomi.eu (na stocku była domyślnie włączona)
  2. netflix trzeba ściągnąć najnowszy z apkmirror - działa
52 minuty temu, martinii napisał:

Wgrać stocka. Na romie xiaomi.eu nie działa wiele aplikacji że względu na bezpieczeństwo. Revolut też nie działa.

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

co do tych pierdół - revolut działał od razu, nawet nie krzyczał że magisk jest zainstalowany. Z rzeczy dziwnych - magisk hide nie działa, albo ja nie umiem go włączyć.

Jedyne czego mi brakuje to łatwego zarządzania uprawnienia i dostępem do Internetu, może poradzisz coś @chrzonas ?

Opublikowano

Co do Netflixa to od jakiegoś czasu normalnie zaczął mi się pojawiać w Sklepie Play dlatego sądziłem, że u Ciebie też będzie. Wcześniej instalowałem stąd https://forum.xda-developers.com/android/apps-games/apk-bundle-netflix-v7-10-0-2019-05-24-t3934574 (nowsza wersja niż ta z APK Mirror).

Magisk Hide u mnie działa od razu bez żadnego kombinowania.

Co do zarządzania uprawnieniami to przydzielam uprawnienia normalnie przez Zarządzanie Aplikacjami, nie wiem czy jest jakaś aplikacja, która pomaga to ogarnąć.