trumanshow Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) Cześć wszystkim mam pytanie co do odblokowania telefonu . Posiadam ten model i chce odblokować telefon po weryfikacji w Miflash unlock dostałem odpowiedz że muszę czekać 168 godzin na odblokowanie .Pytanie czy po odblokowaniu telefon się normalnie uruchomi czy nie ,bo już nie pamiętam jak to bywało zawsze jak odblokowywałem to zaraz wgrywałem TWRP i soft xiaomi.eu ze strony do fona . Zaznaczam że mam doświadczenie ale dawno tego nie robiłem więc pytam aby być spokojnym.Telefony jakie posiadałem to Mi3, Redmi Note 2 ,Redmi Note 4X we wszystkich modelach wgrywałem wszystko z poradników i działało a teraz mam Redmi Note 8 Pro na razie na ten model softu brak ,czekam z niecierpliwością bo do tego nie mogę się przyzwyczaić jest jakiś dziwny i brakuje mi nagrywania rozmów a przydają się gdy nie ma kartki żeby zapisać jakieś dane np: adres imię i nazwisko itp. Edytowane 19 Października 2019 przez trumanshow
Adam Błażejewski Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Odblokowanie wiąże się z utratą danych. Uruchomi się normalnie z tym że czysty, tak jak z pudełka. Wejdź do działu Toturiale tam masz wszystko rozpisane ze zdjęciami.
trumanshow Opublikowano 19 Października 2019 Autor Opublikowano 19 Października 2019 Ok dzięki za odpowiedz w tym wypadku dane to nie problem mam kopię wszystkiego w chmurze na swoim koncie i.mi.com więc dam radę
JunkieXL Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Co masz za wersje miui na rn8 pro? Kliknij z 5 razy na wersje miui i pozniej wejdz w opcje programistyczne i odblokowujesz bootloadera, chyba że coś źle zrozumiałemWysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
trumanshow Opublikowano 23 Października 2019 Autor Opublikowano 23 Października 2019 wersja MIUI Global 10.4.5 Stable 10.4.5.0(PGGEUXM) ale i tak mam jeszcze 71 godzin do zgody na odblokowanie bootloadera
carolef Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 Jak dostanę zgodę to jak długo jest ważna? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
martinii Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 Chyba bezterminowo. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
nemed Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 Kilka lat temu dostałem zgodę na odblokowanie Mi 4c a wczoraj bezproblemowo odblokowałem MiMixa 2s, więc zgoda jest na konto i bezterminowa. Jak dostanę zgodę to jak długo jest ważna? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Wysłane z Mi Mix 2s
k120 Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 Już dawno wersja ze zgodami jest nie aktuana. Teraz poprostu, w wersja dev powiązujesz konto Xiaomi z telefonem, potem telefon w fastboot i mi unlockiem odblokowujesz. Jedymy minus obecnie, że może wyskoczyć spory czas na osblokowanie. Tyle. 2
nemed Opublikowano 31 Października 2019 Opublikowano 31 Października 2019 Na wersję dev należy przejść z syf miui. Odblokowałem z oficjalnego globala i pięknie poszło, nawet bez czekania.Już dawno wersja ze zgodami jest nie aktuana. Teraz poprostu, w wersja dev powiązujesz konto Xiaomi z telefonem, potem telefon w fastboot i mi unlockiem odblokowujesz. Jedymy minus obecnie, że może wyskoczyć spory czas na osblokowanie. Tyle.Wysłane z Mi Mix 2S
pablo19_1f Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Ja mam (może głupie) pytanie, bo do dawno już nie bawiłem się w bootloadery, recovery itp itd... Czy jeżeli odblokuje bootloader teraz i nie będę robił żadnych innych modyfikacji, to czy będą przechodziły oficjalne aktualizacje OTA? Jeżeli w późniejszym czasie wyszedłby ROM xiaomi.eu/miuipolska to czy będzie możliwe wgranie romu bez utraty danych? Chodzi o to, że kupiłem telefon, ale póki co leży na półce. Liczę na to, że niebawem wyjdzie ROM korzystający z dialera MIUI, zamiast Googlowego, ale nie chciałbym czyścić telefonu do zera przy zmianie oprogramowania. Koncepcja jest taka, żeby teraz odblokować bootloader, poprzegrywać dane i ale korzystać z oryginalnego softu, a jak wyjdzie xiaomi.eu/miuipolska i będzie zawierał potrzebne funkcje, to wgrać ROM bez utraty danych. Dajcie znać, czy plan jest dobry, czy jednak o kant d... potłuc. Z góry dzięki
pablo19_1f Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Dzięki za informacje. W takim razie odpalam w wolnej chwili telefon do użytku i będę się martwił jak/jeśli wyjdzie jakiś fajny ROM.
Nanibymy Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Też marudzę na smsy i dialera :-/ po 2 latach siedzenia na rm5+ ..
mrosi Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi