Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem telefon w dniu premiery  i nie miałem problemów żadnych. Ale gdy chcę wysłać jakikolwiek plik po Bluetooth z karty SD wysyła mi powiadomienie że nie udało się połączyć. Jest to wkurzające bo przenosić pliki na pamięć wewnętrzną a potem wysłać po BT mija się z celem. Wiecie może czy jest możliwość żeby można wysyłać pliki z karty SD? 

Opublikowano

Tylko to mi przychodzi do głowy... Bo nie mam pomysłu gdzie może się blokować... Chyba, że urządzenie przyjmujące wrzuciło w rejestr zakazanych... Chyba, że na każdym jest problem... 

Screenshot_2019-10-19-21-37-20-497_com.google.android.packageinstaller.png

Opublikowano

Nie wiem do czego chcesz wysyłać te pliki,ale ja sprawdziłem to w przypadku laptopa z Windows 10. Po wysłaniu bez wcześniejszego parowania urządzeń plik nie poszedł.Po sparowaniu i próbie wysyłki również nie poszedł.Natomiast po wybraniu w Windowsie opcji "wyślij odbierz pliki" i wybraniu "odbierz pliki" pojawia się okno z komunikatem "czekam na odbiór pliku" i plik wysyłany z telefonu,z karty idzie bez problemu.Jeśli chcesz wysłać na laptopa,być może to jest problemem. Pozdrawiam.

Opublikowano

Dobra. Działa. Nie wiem ale próbowałem wielokrotnie przesłać nawet na telefon drugi i po wielu próbach w końcu mi się udało i teraz bez problemu mogę przesyłać na telefon jak i na komputer. 

bardzo dzięki za pomoc @szybki10 i @JamCiTo. Trochę mnie to nakierowało i błąd występował po złym skonfigurowaniu bluetooth w telefonie. Zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych i o dziwo zaczęła działać też płatność moblina :)