pawlo187 Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 Witajcie. Jak w temacie . Moj redmi note 7 jeszcze ani razu nie połączył się z siecią LTE + w plusie. Co może być tego przyczyną? Sprawdzałem pasma aplikacja netmonster i łapie 2 lub 3 pasma ale mimo tego brak ikonki LTE +
mariusz.ur Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) 31 minut temu, Kanio napisał: bo moze nie ma + w plusie? Skąd ta myśl? Edytowane 2 Października 2019 przez mariusz.ur
pawlo187 Opublikowano 2 Października 2019 Autor Opublikowano 2 Października 2019 Mariusz i też masz redmi note 7?
Kanio Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 podejrzewam ze u ciebie nie ma tej mocniejszej technologi na nadajniku z 4G tak zwanym i daltego nie ma tego +
mariusz.ur Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, pawlo187 napisał: Mariusz i też masz redmi note 7? Nie, ja mam Mi 8. Sprawdziłem na Mi 8 lite i na nim nie ma LTE+, a to praktycznie te same podzespoły co Redmi Note 7. Być może trzeba zmienić preferowany tryb sieci w *#*#4636#*#* . Sprawdzę później, bo na razie nie mam dostępu do telefonu. Po sprawdzeniu wygląda na to, że Mi 8 lite nie obsługuje agregacji pasm. Może to samo jest z Redmi Note 7. Edytowane 2 Października 2019 przez mariusz.ur
Nezumi Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 43 minuty temu, mariusz.ur napisał: Mi 8 lite nie obsługuje agregacji pasm W Play Mi8 lite łapie LTE+, także agregacja jest. 1
mariusz.ur Opublikowano 2 Października 2019 Opublikowano 2 Października 2019 23 minuty temu, Nezumi napisał: W Play Mi8 lite łapie LTE+, także agregacja jest. W takim razie problem jest w Plusie lub oprogramowaniu Xiaomi.
pawlo187 Opublikowano 2 Października 2019 Autor Opublikowano 2 Października 2019 No właśnie wkładałem kartę z Play i też normalnie śmigało 4g LTE + A jakie ustawienie tu wybrać?
pawlo187 Opublikowano 3 Października 2019 Autor Opublikowano 3 Października 2019 Witajcie . Chyba już wiem o co chodzi . Samo LTE advanced wychodzi na to że funkcjonuje. Udało mi się uzyskać wynik prędkości 125 mb/s. Jedyny problem jaki jest to to że telefon tego nie pokazuje znaczkiem LTE + tylko cały czas sam znaczek LTE. Skapnalem się dopiero gdy bawiłem się aplikacja netMonster. Tam przy pasmie w razie połączenia z LTE + wyskakiwalo LTE - A 2600 przykładowo. Skojarzyłem że to A to pewnie znaczy Advanced. Zrobiłem w tamtym momencie test prędkości łącza no i złapałem tak jak wyżej napisałem 125 mb więc to chyba rozgrzylem. Później zrobię reset ustawień w telefonie i zobaczę czy zacznie pokazywać jak trzeba czy dalej będzie jako tylko LTE
Rekomendowane odpowiedzi