Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Jak w temacie . Moj redmi note 7 jeszcze ani razu nie połączył się z siecią LTE + w plusie. Co może być tego przyczyną? Sprawdzałem pasma aplikacja netmonster i łapie 2 lub 3 pasma ale mimo tego brak ikonki LTE +Screenshot_2019-10-02-16-39-01-717_cz.mroczis.netmonster.thumb.png.b8a01372b820562c137a4379e5b89e85.png

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pawlo187 napisał:

Mariusz i też masz redmi note 7?

Nie,  ja mam Mi 8. Sprawdziłem na Mi 8 lite i na nim nie ma LTE+, a to praktycznie te same podzespoły co Redmi Note 7. Być może trzeba zmienić preferowany tryb sieci w *#*#4636#*#* . Sprawdzę później, bo na razie nie mam dostępu do telefonu.

Po sprawdzeniu wygląda na to, że Mi 8 lite nie obsługuje agregacji pasm. Może to samo jest z Redmi Note 7.

Edytowane przez mariusz.ur
Opublikowano

Witajcie .

Chyba już wiem o co chodzi . Samo LTE advanced wychodzi na to że funkcjonuje. Udało mi się uzyskać wynik prędkości 125 mb/s. Jedyny problem jaki jest to to że telefon tego nie pokazuje znaczkiem LTE + tylko cały czas sam znaczek LTE. Skapnalem się dopiero gdy bawiłem się aplikacja netMonster. Tam przy pasmie w razie połączenia z LTE + wyskakiwalo LTE - A 2600 przykładowo. Skojarzyłem że to A to pewnie znaczy Advanced. Zrobiłem w tamtym momencie test prędkości łącza no i złapałem tak jak wyżej napisałem 125 mb więc to chyba rozgrzylem. Później zrobię reset ustawień w telefonie i zobaczę czy zacznie pokazywać jak trzeba czy dalej będzie jako tylko LTE

• kamillm zablokował(a) i odblokował(a) ten temat
  • kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...