sebek123hg Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 Witam! Kilka dni temu zakupiłem nowy Xiaomi Mi 9 przez xkom. Na antutu benchmark pojawia się informacja o baterii. Podczas ładowania temperatura baterii osiąga około 36-37 stopni celciusza, podczas przeglądania internetu wynosi około 33-34 stopni, natomiast podczas grania ok 37-39. Czy te temperatury są prawidłowe? Niekiedy temperatury są niższe, ale nigdy podczas używania telefonu nie zeszły poniżej 30 stopni. Zależy mi na tym ponieważ chciałbym wreszcie zadbać o telefon, dlatego ładuje go od 30% do 80% oraz nie używam go podczas ładowania by osiągnąć jak najmniejsze cykle. Dzisiaj zrobiłem stress test na antutu benchmark i uzyskałem temp baterii 40 stopni. Mógłby ktoś z was porównać moje wyniki do swoich oraz zinterpretować moje wyniki? Z góry dzięki za odpowiedzi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 Tak to normalne.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek123hg Posted September 27, 2019 Author Share Posted September 27, 2019 Na zagranicznych forach niektórzy podczas ładowania mieli temperatury poniżej 30 stopni, zakładajac, że ładują ładowarką oryginalną a nie małym prądem. Czyli mam się nie przejmować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 Na zagranicznych forach niektórzy podczas ładowania mieli temperatury poniżej 30 stopni, zakładajac, że ładują ładowarką oryginalną a nie małym prądem. Czyli mam się nie przejmować?Nie. Wszystko w normie.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 27, 2019 Share Posted September 27, 2019 A jaka masz temperaturę ciała? Szkodzi ci ona? Myślisz, że nie przekłada się ona na temperaturę urządzenia w ręku? A te 30 stopni podczas ładowania to w bajki włożyć można, chyba że to forum z Syberii albo innej Grenlandii Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek123hg Posted September 27, 2019 Author Share Posted September 27, 2019 Pewnie się przekłada tak jak włożenie telefonu do etui. Moje pytanie wynika czysto z niewiedzy odnośnie temperatury jakie ten telefon może osiągać, ponieważ na poprzednich telefonach mi jakoś nie zależało. Dopiero gdy w poprzednim telefonie baterie musiałem ładować 3x dziennie, oraz telefon był tak gorący, że się dotknąć nie dało, zacząłem doceniać istote dbania o telefon. Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joli02 Posted September 28, 2019 Share Posted September 28, 2019 Zabójstwem dla baterii jest nawigacja w samochodzie na słońcu i pod ładowarką jednocześnie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 A jaka masz temperaturę ciała? Szkodzi ci ona? Myślisz, że nie przekłada się ona na temperaturę urządzenia w ręku? A te 30 stopni podczas ładowania to w bajki włożyć można, chyba że to forum z Syberii albo innej GrenlandiiŻadne bajki. Telefon podłączony przy stanie baterii 20%. Z tym, że ładowarka 5V.28.5 °C Link to comment Share on other sites More sharing options...
redminote2 Posted September 29, 2019 Share Posted September 29, 2019 Prad ladowania 1.1-1.2A, ale bateria ma juz 85%. Temperatura 29 stopni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek123hg Posted September 30, 2019 Author Share Posted September 30, 2019 Wiadomo, im większy prąd ładowania, tym bateria cieplejsza. Jak użyje power banka o pradzie 1 A, to również mam temperature do 30 stopni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts