Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jestem nowym szczesliwym użytkownikiem MI 9 SE, :) mam kilka pytan odnoscnie NFC, poniewa we wczesniejszych telefonach nie mialem tej opcji to wlasnie ona skusila mnie do zakupu tego telefonu ( i nie tylko) moje pytanie:

1. Dlaczego nie moge zainstalowac aplikacji Google Pay ? pisze, ze  Aplikacja jest niezgodna ze wszystkimi Twoimi urządzeniami, a z drugiej strony w ustawieniach mam "opcje" Google Pay i mam tam podpieta karte i jak wejde w ta aplikacje to zaplace

2. czy aby placic NFC to trzeba miec odpalona aplikacje google pay czy wystarczy ze telefon jest tylko odblokowany ?

3. czy moze jest jakas inna apka, która dziala i obsluguje NFC, co mozecie polecic?

Dziekuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Ad.1 to ciekawe. Wg mnie masz tą apka zainstalowana bardziej problem z Google Play

Ad.2. odblokowany i włączone NFC. Włączenie apki jest potrzebne np. jak chcesz skorzystać z nie domyślnej karty.

Ad.3. no nie każdy bank korzysta z tego. Kiedyś na pewno PKOBP miało swój system nie wymagający gpay. Teraz na pewno jest kilka takich. Czy są one aplikacje? Wydaje mi się że o takiej funkcjonalności na telefon z Androidem nie ma. Ale mogę się mylić

Opublikowano

1) gpay nie jest domyślnie zainstalowany na telefonie. Jeżeli chce się płacić przez gpay to trzeba ją zainstalować ze sklepu i z tym na globalu nie powini być problemów

2) wystarczy odblokować telefon. W ustawienia trzeba wcześniej wskazać jaka aplikacja ma być używana do płacenia.

3) to zależy od banku. Np Santander umożliwia płacenie ich apka, bez potrzeby instalacji gpay. Z drugiej strony Getin Bank umożliwia tylko płatność przez gpay.

Opublikowano
2 godziny temu, Chris_007 napisał:

Ad.1 to ciekawe. Wg mnie masz tą apka zainstalowana bardziej problem z Google Play

Ad.2. odblokowany i włączone NFC. Włączenie apki jest potrzebne np. jak chcesz skorzystać z nie domyślnej karty.

Ad.3. no nie każdy bank korzysta z tego. Kiedyś na pewno PKOBP miało swój system nie wymagający gpay. Teraz na pewno jest kilka takich. Czy są one aplikacje? Wydaje mi się że o takiej funkcjonalności na telefon z Androidem nie ma. Ale mogę się mylić

no tak jest zainstalowana w takiej formie, karta jest podpieta i jest ustawiona jako domyslna i tak samo nfc domysle ustawione na Google pay, ale dalej nie dziala dopiero jak to wlacze i idzie 

Screenshot_2019-09-13-18-30-48-474_com.google.android_gms.thumb.png.f043f9a512fab7bb8151973986f651ee.png

ale np tej aplikacji juz nie moge sciagnac i zainstalowac bo z tego co widze to co ja mma to jakas okrojona wersja sam juz nie wiem

Screenshot_2019-09-13-18-34-30-802_com.google.android_gms.thumb.png.b6b326f7ed03166d85ab7a9c0fb2ab07.png

a jak chce sciagnac apke to takie cos wyskakuje 

Screenshot_2019-09-13-18-35-32-227_com.android.vending.thumb.png.dbbc8059d84903d3721000c38f945fe9.png

Opublikowano

Ad. 2 Nie trzeba mieć odblokowanego fona! Wystarczy podświetlić ekran.

Masz mBank, więc zainstaluj aplikację mBank u i aktywuj na niej "płatności telefonem".

Opublikowano
22 minuty temu, Fish_79 napisał:

Masz mBank, więc zainstaluj aplikację mBank u i aktywuj na niej "płatności telefonem".

mam aktywowane, jak wejde w aplikecje to dziala inaczej nie chce 

1 godzinę temu, TheTick napisał:

A masz oficjalną wersję global? Czy siedzisz na xiaomi.eu?

Screenshot_2019-09-13-20-50-23-180_com.android.settings.thumb.png.8b69828a15f8cac0159fbe5fb5adcbfc.png

taka mam wersje

Opublikowano

ok, udało mi sie zaisnatlowac recznie Google Pay, 

ale dziwne czemu nie chcialo mi instalowac bezposrednio ze sklepu jutro dam znac czy udalo mi sie w sklepie zaplacic i czy problem sie rozwiazal 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, pietramarek napisał:

znalazlem cos takiego 

https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/

czyli rozumiem ze w mojej wersji global nie bedzie nfc dziala tak jak powinno?

Ale Ty nie masz miui Polska (xiaomi.eu) tylko oficjalny 10.3.4.0. a w wersji global nie ma cyrków z NFC. Więc sprawa jest dziwna.

U mnie nie ma problemu z zainstalowaniem google pay. Może wyczyść pamięć podręczna aplikacji, usuń ją i spróbuj ponownie? 

Edytowane przez TheTick
Opublikowano

po zainstalowani prze kabel aplikacji Google Pay, nfc dziala bez problemow, 

pozostaje tylko pytanie dlaczego nie moglem zainstalowac aplikacji normalnie ze sklepu, w sumie dalej jak wchodze na Gplay to pokazuje ze moja wersja nie jest zgodna, 

ale najwazniejsze ze juz dziala :)

pozdrawiam 

Opublikowano
Dnia 14.09.2019 o 16:30, pietramarek napisał:

po zainstalowani prze kabel aplikacji Google Pay, nfc dziala bez problemow, 

pozostaje tylko pytanie dlaczego nie moglem zainstalowac aplikacji normalnie ze sklepu, w sumie dalej jak wchodze na Gplay to pokazuje ze moja wersja nie jest zgodna, 

ale najwazniejsze ze juz dziala :)

pozdrawiam 

A jaki masz ustawiony region? Polskę?

Dnia 13.09.2019 o 20:26, Fish_79 napisał:

Trzeba mieć ustawiona blokadę i bez odblokowania możesz zapłacić do 50 PLN

Brak konieczności odblokowywania ekranu przy małych płatnościach

W przypadku większości transakcji musisz odblokować telefon. Nie jest to jednak konieczne, gdy dokonujesz wybranych niewielkich płatności.

Uwaga: możesz dokonać ograniczonej liczby transakcji bez odblokowywania telefonu. Gdy ją wyczerpiesz, telefon będzie wymagać odblokowania.

• 9 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...