maachick79 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam, Posiadam telefon Xiaomi 4 (typ C) zakupiony w Chinach. Na telefonie zainstalowany jest MIUI 6.2.1.0 Stable. Chciałbym przejść na polską wersję tego systemu. W tym celu pobrałem z Państwa strony plik MIUIPolska_cancro_5-2.zip i zgodnie instrukcją umieściłem go w głównym katalogu telefonu. W dalszej kolejności po uruchomienia Updatera, wybraniu opcji „Select update package” i wskazaniu pliku MIUIPolska_cancro_5-2.zip otrzymałem komunikat „Can’t update at the moment. Touch OK to report this to our engineers”. Po tym fakcie zastosowałem metodę nr. 2 z Państwa opisu. Przemianowałem plik MIUIPolska_cancro_5-2.zip na update.zip i za pomocą Recovery mode próbowałem zainstalować ten plik, ale otrzymałem komunikat: „Install update.zip failed! update.zip signature verification failed Nie wiem jak poradzić sobie z tym problemem. Szukam rozwiązania na różnych forach ale bezskutecznie. Będę zobowiązany za pomoc.
raf7705 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) Myślę, że wystąpił błąd przy pobieraniu pliku. Zdarzyło mi się to chyba ze 3-4 razy. Trzeba jeszcze raz pobrać plik z systemem. Jak na pierwszy raz, będzie lepsza opcja druga z update.zip Edytowane 3 Lutego 2015 przez raf7705
ZduneX25 Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Tak, pobierz rom od nowa i wtedy pójdzie, a metoda nie ma znaczenia obie nie są skomplikowane (zresztą widać, że wiesz co i gdzie klikać)
Rekomendowane odpowiedzi