Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Wczoraj dostałem swojego Mi9 wersja global.

Niestety ekran ma dziwną i irytującą wadę, przy ustawieniu podświetlania powyżej 70% na dole pojawia się dość nieregularna poświata.

Ktoś widział już coś takiego?

Pozdrawiam

IMG_20190806_172615.jpg

Opublikowano

Niestety, ta poświata jest bardzo widoczna patrząc na wprost :(

Na zdjęciu było to ciężko uchwycić przez odbicia.

Jestem ciekaw, czy jest jakaś kod serwisowy, który pozwala zmienić max poziom podświetlania? W sumie gdyby telefon świecił te 10- 15% mniej to nie byłoby aż tak uciążliwe.

Opublikowano
26 minut temu, zoltan78 napisał:

Patrząc na ekran pod dużym kontem taki efekt może być. Lecz patrząc centralnie pewnie już tego zjawiska nie widać. Taki typ ekranu. AMOLEDy mogą mieć taką poświatę na białym tle. 

Poświata byłaby na całym ekranie, a tu widać jakby tylko dół. Chociaż zdjęcie strasznie słabe... 

Opublikowano

Tak jak napisałem, poświata jest tylko na dole dokładnie tak jak widać na zdjęciu.

Widoczne to jestpowyżej około 70 może 80% podświetlania. Widzę, że ten problem nie występuje u innych, czyli jednak wada konkretnej sztuki.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli kupowałeś telefon w sklepie internetowym radzę zwyczajnie zrezygnować z zakupu w ciągu 14 dni od jego otrzymania i zakupić nowy w innym sklepie. Być może trafiłeś na jakiś fabrycznie "niedoskonały" ekran.

Chyba, że zamawiałeś bezpośrednio z Chin ... 

Edytowane przez kryst51
Opublikowano

No i tutaj będzie więcej zabawy, telefon był wysłany z polskiej logistyki ale firm jest z Chin, z tego co czytałem to z wymianą/zwrotem nie ma u nich problemu, gorzej wypada czas realizacji :) ale nic to, czekam na ich odpowiedź.