kubu1989 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Hej . Od trzech tygodni posiadam Redmi note 7 wersja global kupiona w popularnym sklepie RTV . Na początku wszystko było bardzo dobrze i nie miałem zastrzeżeń . Do momentu aż w drugim dniu użytkowania leżąc sobie spokojnie na kanapie i poszukując coś w internecie telefon sam się zresetował po czym mam wielki problem z zasięgiem w sieci Plus. Przekładałem karty SIM z innego urządzenia - nic to nie dało , wkładałem karty SIM z innych urządzeń - cały czas to sam . Bywa tak że na przykład mogę korzystać z mobilnego internetu ale nie mogę do nikogo zadzwonić , lub mając 5 kresek zasięgu raptem robi się brak zasięgu po czym wraca - czasem po minucie czasem muszę zresetować urządzenie by zasięg wrócił , lecz tez nie zawsze . Poszukiwanie sygnału tak drenuje baterie że to jest wręcz nie do uwierzenia . Mieszkam w mieście w którym jest LTE i inne pasma GSM . Czy ktoś mial podobny problem ? Lub może ktoś ma wiedzę większą ode mnie i pomoże rozwiązać problem ? Z góry dziękuję za poważne potraktowanie sprawy . Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Spróbuj wyjąć kartę i poczyścić dane aplikacji Google wsadź SIM ew wacikiem z Alkoholem Izopropylowym stronę chip przetrzeć l zarejestruj na nowo usługi Google Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubu1989 Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 (edited) @convi33 to co mówisz może i miałoby rację bytu gdyby nie fakt że tak jak pisałem wkładałem już różne karty SIM do urządzenia ( a przy zakupie telefonu również wymieniłem kartę SIM na nową ) , oraz przywracałem telefon do ustawień fabrycznych trzykrotnie . Tak więc również rejestrowałem na nowo usługi Google . Ps. Co dziwne przy ostatnim przywracaniu do fabryka nie mogłem na przykład zainstalować aplikacji Instagram gdyż pokazało mi się info że aplikacja nie jest zgodna z moim urządzeniem . Edited June 27, 2019 by kubu1989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 [mention=20199]convi33[/mention] to co mówisz może i miałoby rację bytu gdyby nie fakt że tak jak pisałem wkładałem już różne karty SIM do urządzenia ( a przy zakupie telefonu również wymieniłem kartę SIM na nową ) , oraz przywracałem telefon do ustawień fabrycznych trzykrotnie . Tak więc również rejestrowałem na nowo usługi Google . Ps. Co dziwne przy ostatnim przywracaniu do fabryka nie mogłem na przykład zainstalować aplikacji Instagram gdyż pokazało mi się info że aplikacja nie jest zgodna z moim urządzeniem .Na jakim Romie masz to RN7Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubu1989 Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 O takie coś w załączniku podaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Próbowałeś jeszcze zrobić wipe ?? Power vol + wchodzisz w twrp i wykonaj wipeWysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubu1989 Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 @convi33 wipe robione również. Bez zmian . Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Zmień region na Indie pobierz aktualizacje po instalacji zrób wipe I sprawdź czy będzie tak dalej jeśli dalej to samo to na gwarancję jeśli jej nie ma to spróbuj odblokować BT i zainstaluj któryś z Romów jedynie takie mi się narzucają pomysły jeszcze Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubu1989 Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 @convi33 dzięki za radę . Zrobię tak jak mówisz i dam znać czy wszystko poszło pomyślnie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubu1989 Posted June 28, 2019 Author Share Posted June 28, 2019 (edited) Zrobiłem wszystko co radził @convi33 i bez zmian . Nawet miałem aktualizacje jakąś z nadzieją że coś się zmieni oczywiście ja zrobiłem . A w załączniku wrzucam największy paradoks moje przypadku . Zasięg jest - stan usługi : ROZŁĄCZONA . Ręce opadają Może macie jakiś kontakt do serwisu, oficjalnego wsparcia technicznego lub do kogokolwiek do kogo mógłbym zadzwonić i porozmawiać o tym problemie ? Edited June 28, 2019 by kubu1989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
convi33 Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Spróbuj zadzwonić do ABC data jeśli jest z ich produkcji to pomogą Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasz_g3 Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 W gnieździe SIM1 jest tak samo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubu1989 Posted June 29, 2019 Author Share Posted June 29, 2019 @tomasz_g3 tak to samo . Na początku w obydwu gniazdach było ok . Później jakiś dziwny restart telefonu się zrobił samoczynnie i od tego momentu zasięg jest tylko na bardzo otwartych przestrzeniach lub okazjonalnie w domu przy oknie . Tak jakby nie działał jakiś wzmacniacz sygnału czy coś . Nie wiem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrix129 Posted August 16, 2019 Share Posted August 16, 2019 Też mam podobny problem dane mobilne działają dobrze ale wifi to jakaś tragedia. Podczas oglądania jednego filmiku jest mnóstwo przerw, ładuje się bardzo długo , strony czy to na chrome czy na operze też się bardzo długo ładują też mam wersję EEA przywracałem już do ustawień fabrycznych 2 razy resetowałem wifi i sieć też parę razy i dalej jest jak było. Czy wie może ktoś czego to problem proszę bo już nie wiem co robić. No i nawet na starym Galaxy grand neo plus nie miałem takich problemów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts