okwals Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Cześć, Wczoraj przyszedł zakupiony przeze mnie Xiomi Mi4 WCDMA 19GB Telefon wykonany super wszystko OK ale : Mam pytanie bo kilka rzeczy budzi moje podejrzenia o jego oryginalność. Mianowicie nie mogę w Updaterze wejść do Menu (brak jakiej kolwiek reakcji po dotknięciu klawisza) aby Updateować system 2 po wciśnięciu Power + Volume Up nei otwiera sie MiRecovery a Androidowe recovery z takim screenem: Nie potrafię wgrać aplikacji antifake, wyskakuje jakiś błąd... Niby IMEI i S/N się zgadza ale podejrzewam najgorsze Jakie waszym zdaniem jest prawdopodobieństwo że moje Mi4 jest oryginalne? Z góry dzięki za odpowiedź
Zefir Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Napewno 19gb? Nie pomyliło ci się z 16gb?
Acid Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Masz podróbke. Nic z tym nie zrobisz. Jedynie powiedz gdzie kupiłeś żeby inni wiedzieli na przyszłosć. Jakie cpu jest w telefonie? Dlaczego pokazujesz tylko recovery? Możesz cokolwiek zainstalować z Google Play? Włącz w Opacjach programistycznych Debugowanie USB i pokaż jak przedstawia się telefon w adb shell. Wysłane z MI4
okwals Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Oczywiście że 16GB ... Telefon zakupiony tutaj: http://www.aliexpress.com/item/Perfect-1-1-S5-i9600-Phone-MTK6582-Quad-Core-Android-4-4-2-5-1-2GB/1843393302.html Masakra! 100% pewnosci że to fake ? Sprzedawca zarzeka się że to oryginał i że IMEI i SN numer są do sprawdzenia na oficjalnej stronie... ale ta sprawdzarka kiepsko działa ... Z Google play normalnie instaluje wszystko... Antuti pokazuje CPU : Qualcomm Snapdragon 801 RAM 966 ... Ta ilość RAMu mnie zmartwiła ... Tutaj screeny: Nie ogarniam adb shell - jestem nowy w tym temacie Czyli że mogę pomarzyć że mój telefon to Mi4 ? Edytowane 18 Grudnia 2014 przez okwals
Acid Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Nie pokazuj informacji z antutu. Zainstaluj cpu z. Ostatecznie spróbuj wgrać rom przez miflash (link z mojego podpisu). Ale i tak brak recovery jest bardzo podejrzany. Wysłane z MI4
okwals Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2014 OK spróbuje z MiFlashem ale to jutro bo dziś nie mam czasu A informacje z CP-Z to:
Acid Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Cóż. Chyba więcej nie trzeba. MT6582 i tyle w temacie. To jest prawdziwy MI4: Wysłane z MI4
tosshi2 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Niekoniecznie to musi być podróba. Chińczycy potrafią wgrywać takie gówno na te telefony, że różne rzeczy czasami pokazuje w antutu albo cpu-z. Najlepiej zrób zdjęcia pudełka i samego telefonu i czy na telefonie była naklejona licencja Chińska. Wątpie czy w podróbie daliby 3 gb ramu. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez tosshi2 1
Acid Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 To jest podróbka. Przecież prawie każdy wiersz w cpu z się nie zgadza. Nawet częstotliwości cpu. To znana podróbka, ostatnio dużo ludzi to kupiło. Wysłane z MI4
okwals Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Jakość nie najlepsza ale serio telefon wygląda mega porządnie a wyświetlacz również bardzo OK ... Edytowane 22 Grudnia 2014 przez okwals
Acid Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Do kolegi: Czy mógłbyś mi wysłać ten telefon do testów? Zapłacę za przesyłkę. To świetna okazja by zrobić porównanie. Ten kod spod zdrapki pasuje? Wysłane z MI4
tosshi2 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Moim zdaniem to oryginał, tylko chińczyk wywalił Ci Mi Recovery oraz wgrał jakieś zjebane miui. Chyba, że chinole już naprawdę bardzo dobre podróby robią. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez tosshi2
Acid Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 No ale ma polskie menu wiec to jest nasz multilang. Czemu w taki sposób skoro nasz rom można normalnie instalować przez Updater? Wysłane z MI4
tosshi2 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ja miałem już chyba z 10 telefonów xiaomi i wszystkie miały tą zjebaną wersję miui i wszystkie miały wersję polską a antutu czy cpu-z potrafiło cuda pokazywać. Telefon ma naklejonąlicencję z Chińskiego Urzędu Elektronicznego czy jakoś tam, to akurat ciężko jest podrobić. Podróby z tego co wiem tego nie mają. Nie mówię, że to na pewno oryginał bo może być podróba ale trzeba to sprawdzić.
okwals Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) W takim razie myślicie że jak wgram ROM przez MiFlasha to powinno sie to wyjaśnić ? Sam nie wiem co już mam o tym myśleć Nie wiem czy to oryginał czy podróba ;/ W każdym razie jak podróba to wykonana perfekcyjnie... Przypadkowo zdrapałem 2 cyferki z dołu zdrapki (jak widac na zdjęciach i cięzko mi go odczytać niestety Edytowane 18 Grudnia 2014 przez okwals
tosshi2 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Wejdz w fastboot, czyli wyłącz telefon i włącz go przytrzymując przycisk power i vol down i powinien ci się pokazać robocik i naprawiający go misiek z czapką z czerwoną gwiazdą.
okwals Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2014 Wyskoczył czarny ekran z napisem FAKTORY MODE
Acid Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Hehe no i git Factory mode włącza się tylko na platformach Mediateka... Więc podróbka. Czy rozważysz podesłanie mi telefonu? Idealnie do zrobienia dla użytkowników MIUIPolska porównania i zarazem ostrzeżenia przed podróbkami.
boober Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Hehe no i git Factory mode włącza się tylko na platformach Mediateka... Więc podróbka. Czy rozważysz podesłanie mi telefonu? Idealnie do zrobienia dla użytkowników MIUIPolska porównania i zarazem ostrzeżenia przed podróbkami. Obserwuje ten temat z zaciekawieniem. Byłoby idealnie zobaczyć porównanie. Dobrze, że działa Ci rom multilang oraz usługi Google. Proponuje wystąpić o refund na Ali oczywiście i masz całkiem sprawny telefon za darmo. Chińczycy nigdy nie przestaną mnie zadziwiać.
tosshi2 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Dobra podróbka. Tyle tylko można powiedzieć. Jeszcze jakiś czas temu te podróbki były takie beznadziejne, że bez problemu można było je rozpoznać. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez tosshi2
Ari93 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 W takim razie myślicie że jak wgram ROM przez MiFlasha to powinno sie to wyjaśnić ? Sam nie wiem co już mam o tym myśleć Nie wiem czy to oryginał czy podróba ;/ W każdym razie jak podróba to wykonana perfekcyjnie... Przypadkowo zdrapałem 2 cyferki z dołu zdrapki (jak widac na zdjęciach i cięzko mi go odczytać niestety Co do kodu mi się 3 zamazały przy powerbanku... ale tak długo męczyłem aż trafiłem podjąłem kilka prób ale nie udało mi się trafić ale zdaję się że sprawa już jest rozwiązana btw, skoro podałeś już screena z antutu to po prostu zrób benchmark, wynik powinien wynosić ponad 40k pkt Edit dodam jeszcze moją małą analizę aukcji ocena 100.0% of buyers enjoyed this product! (34 votes) 31 orders przy tylko tylu zamówieniach tyle głosów... zazwyczaj początki są cięzkie i jest 0 votów a tu juz ich więcej od zamówień, idziemy więc na dół... ... a tam 6 identycznych głosów od jakiegoś włocha i jeden rusek, wszyscy kupili "coś" za 126.99$, dzięki google translate można ruska "jako tako" przetłumaczyć: Telefon był w idealnym stanie. Zewnętrznie, 1: 1 z oryginałem, nie lyuvtov, ekran jest jasne, bezpośrednie światło doskonale czytać.Procesor został na zlecenie i 6582, ale w cechach wskazanych w 6592, 1 GB pamięci RAM, ale wyświetla dwa. rzucił dużo bułki, film, klapki przypadku, uchwyt na rysik. Wśród wad: GPS wolne od pracy, baterie natychmiast zmienić oryginałowi, ponieważ nie kompletne. Wystarczy niestabilne połączenie internetowe (maksymalnie miga). Za moje pieniądze to dość normalna maszyna. W skrócie; opisuje jakiś telefon z 1GB ram, uchwytem na rysik, słabym GPS i ze słabym połączeniem internetowym... do MI4 ma się to nijak tak czy siak gwarantowany zwrot kasy, szkoda tylko straconego czasu i teraz nerwów
tosshi2 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Nie byłbym taki pewien, że zwrot kasy gwarantowany. To są już spore pieniądze więc chińczyk na pewno odrzuci spór i wszystko trafi do aliexpress a wtedy może być różnie. Ja np. raz nie dostałem zwrotu pieniędzy za słuchawki chociaż podałem dla aliexpress numer trackingu i zrzuty z trackingu, że nie dostałem słuchawek a wysłane zostały prawie 3 miesiące temu. Udowodniłem to a aliexpress odrzuciło mój spór i wypłaciło pieniądze dla chińczyka. W Regulaminie aliexpress jest wyraźnie napisane to kupujący musi udowodnić, że produkt jest podrobiony a ta podróbka jest genialna bo nawet w Cpu-Z tylko kilka wpisów jest inna, telefon wygląda jak oryginał, na pudełku masz nawet naklejkę z kodem do sprawdzenia oryginalności, na telefonie naklejka Urzędu Elektronicznego w Chinach. Edytowane 19 Grudnia 2014 przez tosshi2
MaxPrime Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Aż z ciekawości sprawdziłem swojego Xiaomi Mi4 - choć i tak wiedziałem, że mam oryginał wyniki te same co Acid heh. Wracając do tematu - podróbka. Xiaomi Mi4 posiada Snapp 801 a nie MediaTeka ... Poza tym nigdy przenigdy nie kupiłbym telefonu na aliexpress ... dlatego czyta się przed zakupem opinie innych i dopiero kupuje. Najbardziej zaufane jest ibuygou.com - przynajmniej dla mnie - robiłem tam zakupy już 5 razy i nigdy się nie zawiodłem Naklejki można łatwo podrobić, a wygląd telefonu może być identyczny ... wystarczy sobie popatrzeć na allegro innych podróbek jak np. Samsung Galaxy S4/5 oczywiście bez żadnego loga - całokształt nie do odróżnienia z oryginałem - dopiero po bebechach można stwierdzić, że podróbka bo zamiast Exynosa jest marny MediaTek. Ze zwrotem na aliexpress może być ciężko choć nie jest to niemozliwe.
tosshi2 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Mówiąc, że na aliexpress są sami oszuści to tak jak na allegro są sami oszuści. Tak nie jest. Są uczciwi sprzedawcy i nieuczciwi. Jednak jak ktoś kupując cokolwiek kieruje się tylko ceną to sorry ale niech się nie dziwi, że ktoś chce go oszukać bo okazja czyni złodzieja. Ja np. od tego gościa co jest ten Mi4 nic bym nie kupił, wystarczy wejść w komentarze i zobaczyć co on sprzedaje, same podróbki S5 i innych markowych telefonów więc jaka jest szansa, że sprzeda Ci oryginalny Mi4? Bardzo mała.
MaxPrime Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 No właśnie, trzeba czytać, czytać i jeszcze raz czytać
Lalo Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jak byk napisane mt6582, podrobka. Wysłane z mojego SHIELD Tablet
r0bertt Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie pozostaje nic innego jak zwrócić się o full refound i wystawić ładną notę sprzedawcy ^^ W sporze ustaw sobie zachowanie telefonu i zwrot całkowicie kasy (lub nawet 2x), warto, żeby Acid zrobił porównanie - sam jestem ciekaw jak wyjdzie i co pozmieniali w tej podróbce.
mirmad Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Przepraszam kolego -ja też, ale nie każdy siedzi w temacie i nie ma sié co dziwić Wysłane z mojego MI 2S
Dybek Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 Witam. Jestem nowy więc wybaczcie jak coś pokręcę. Przymierzam się do zmiany telefonu i po głowie chodzi mi Xiaomi Mi4. Przeczytałem cały temat i trochę rozjaśnił mi sprawę sprawdzenia oryginalności, więc mam pytanie. Czy ktoś poleca jakieś "miejsce" gdzie można kupić oryginalnego Mi4 ? mam tutaj na myśli zagranicznego sprzedawcę.
Eru Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 xiaomiforsale.com, ibuygou.com, aliexpress i użytkownik Hongkong goldway bodajże Tapnięte przez MiPad 1
Rafcio Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 Aktualnie najtaniej i najbezpieczniej wychodzi chyba xiaomiforsale.com, dziś wysłali do mnie Mi4
Dybek Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Aktualnie najtaniej i najbezpieczniej wychodzi chyba xiaomiforsale.com, dziś wysłali do mnie Mi4 Najtaniej wychodzi na aliexpress.com właśnie u użyktownika Goldway gdzie Mi4 (64GB)+ miband kosztuje 330$. Edytowane 29 Maja 2015 przez Dybek
Rafcio Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Najtaniej wychodzi na aliexpress.com właśnie u użyktownika Goldway gdzie Mi4 (64GB)+ miband kosztuje 330$. Chciałeś chyba napisać, że Mi4 (16GB LTE) + miband kosztuje 330$. U golway'a nie ma wersji 64GB Mi4. Na XFS Mi4 (16GB LTE) + MiBand wychodzi za 345$ i nie musisz się martwić o żaden VAT i możliwość przesyłki za pobraniem za jedyne 18 złotych. Nic nie ryzykujesz kupując na XFS. Raczej mało kto by wolał "zaoszczędzić" 15$ ryzykując VAT w takim wypadku. Edytowane 29 Maja 2015 przez Rafcio
Dybek Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) http://www.aliexpress.com/store/product/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-4G-LTE-Phone-5-0-IPS-1920-1080P-Screen-Qualcomm-Quad/311331_1967664571.html i zaznaczyć w opcjach wersję jaka nas interesuje. I tak, kolega ma rację pomyliłem się chodzi o wersję 16 gb Edytowane 30 Maja 2015 przez Dybek
Rekomendowane odpowiedzi