krasiu1985 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Proszę o pomoc. Redmi Note Pro 5. Było Miui 10.3.2 (coś takiego). Pokazała mi się aktualizacja Androida. Kliknąłem. Wyskoczył Panel Mi-Recovery 3.0. Informacja na czerwono, że Miui nie może byc zainstalowane na tym urządzeniu. Połączenie z Miassistantem-niemożliwe. Wipe data wykonana- nic to nie daje. Leżę i kwiczę. Jutro jadę na wakacje. Pomóżcie.
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Niestety nic nie zrobisz... Kupiłeś wersję chińska telefonu z globalna wersją oprogramowania. Po tej aktualizacji zablokował ci się bootloader przez co pojawił ci się ten komunikat, ponieważ chińska wersja telefonu nie działa z Globalem na zablokowanym bootloaderze. Nie możesz teraz go odblokować, bo nie możesz uruchomić telefonu. Jedyna możliwość to wgranie softu w trybie EDL ale wymaga to otwarcia telefonu i jego rozkręcania, co oczywiście zrywa gwarancję (jeśli jakąkolwiek posiadałeś). Ponadto takie wgrywanie wymaga autoryzacji Xiaomi której niestety nie posiada za wiele osób. Jest obejście na Redmi Note 5 ale działa dość losowo... Pozostaje serwis - np. MiCenter...
mrosi Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Acid Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Tak jest możliwość naprawy w MICenter. Byłby flash z autoryzacją konta. Wynikowo będzie wgrany rom chiński bo tylko taki pasuje do tego przypadku gdy bootloader jest zablokowany. Dopiero potem powiążemy konto i odblokujemy bootloader. Niestety to normalny przypadek oszustwa chińczyków z aliexpress.
Rekomendowane odpowiedzi