mnichul Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Witam! Jestem obecnie na najnowszej wersji Xiaomi.eu i mam problem z dużym zużyciem baterii przez Google Play Services. Jest to około 30% czasami nawet zbliża się do 40%. Czyściłem cache w recovery TWRP, próbowałem czyścic cache Google Play Services i Google Play Store jednak nic to nie dało. Telefon również dość szybko rozładowywuje się nawet gdy jest wygaszony. Poczytałem trochę na innych forach i mówili o wyłaczaniu niektórych funkcji jak np skanowanie WLAN i Bluetooth, wyłączenie uprawnień lokalizacji dla niepotrzebnych aplikacji itd jednak jak na razie nic nie działa. Czy ktoś może miał podobny problem i wie jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Dość szybko, czyli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnichul Posted May 19, 2019 Author Share Posted May 19, 2019 Za szybko. Ale chyba udało mi się znaleźć przyczynę. Zmieniłem w ustawieniach tryb lokalizacji z "Battery saving" na "Device only". Pobór baterii przez Google Play Services spadł do około 6%. Po prostu chyba jakieś apki nieustannie sciągały info o lokalizacji i tak zużywały baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 19, 2019 Share Posted June 19, 2019 A ja po prostu zrobiłem odinstalowanie aktualizacji, czyszczenie danych, updatem play sklep i problem zniknał Choć system "android" nadal zzera sporo a w OP9 głownie ekran zżerał baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts