Jump to content

Recommended Posts

Posted

Problem jest tak niespotykany, że pozwoliłem go sobie opisać w ww. wątku. Telefon MI-5 posiadam od blisko 3 lat . Do października ubiegłego roku ładowanie baterii przebiegało bezproblemowo w oparciu o dowolną ładowarkę i przewód USB C. Od tego pamiętnego miesiąca telefon można naładować tylko oryginalnym kablem xiaomi. Inne przewody są "ignorowane" przez telefon. Jedynym rozwiązaniem jest restart telefonu, wtedy po ponownym uruchomieniu z już podpiętym innym kablem  następuje i ładowanie i transfer danych . Może jakaś mądra głowa zna rozwiązanie tego problemu? 

Posted

Ja Ci tylko mogę powiedzieć, że nie mam takiego problemu, ładuje mi na wszystkich przewodach, nawet po zastosowaniu przejściówki, ale wszystkie nieoryginalne wylatują, nie trzymają się :/

Posted

@CryRek Hehe widzę że nie tylko ja wyrobiłem jej dziureczkę ;3 

Kupiona miesiąc, dwa po premierze - i wkładanie kabla za każdym razem to walka na wciskanie, milimetry i (Broń Boże!) nie ruszanie kabla w czasie ładowania. Bolesne. Ale cieszę się że jeszcze działa...

Zaś autorze @dudijack - masz rację, możesz czuć się wyjątkowy :D Czyściłeś tak w ogóle gniazdo usb? Lubi się syfić więc i nie łapać... A te kable to na pewno w 100% okej działające? ;] 

Może tylko oryginalny jest w stanie dostarczyć największego natężenia... Ale zasilacz wtedy też oryginalny? Sprawdź pod tym kątem. Poza tym jakiś markowy kabel/ładowarkę ogarnij. Blitzwolf działa bardzo dobrze z Mi5. 

Posted

Problem częściowo rozwiązany. Winne jest złącze USB. Dokonałem podmiany na "noname" z Allegro ( w którym nie działa niestety mikrofon - reklamacja :) ) i ładowanie działa prawidłowo.Stad pytanie do użytkowników gdzie można kupić sprawdzone złącze do Mi5?

Posted

A ja dopytam:

- Ile zajmuje czasu jego wymiana?

- I jak bardzo jest trudna w porównaniu do wymiany baterii w Mi5? ;) 

Chociaż K20 kusi... 

Posted

Wymiana - 15 minut. W skali 1-5 moim zdaniem 2. Kupiłem porządne złącze na Allegro więc jak ktoś chce podam namiary na priv.