Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od ok. dwóch tygodni mam problem z gniazdem ładowarki. Każdy wtyk podpięty do niego wypada. Telefon trzeba ładować kładąc go w pozycji poziomej i jednocześnie pilnując, aby po tym go nie ruszać. Szturchnięcie telefonu lub kabla ładowarki powoduje, że wtyk wypada z gniazda.

Jasna cholera mnie trafiała, bo trzeba było uważać, jak się podłącza telefon i gdzie się go kładzie.

Olśniła mnie jedna sprawa. Pieprzeni Chińczycy (ale nie ci od Xiaomi). Szyją dżinsy, których kieszenie są z szajs-materiału, bo w gnieździe ładowarki skłębił się paproch od nieustannego noszenia telefonu właśnie w kieszeni spodni.

Kilkusekundowa operacja z użyciem cienkiej igły krawieckiej zlikwidowała problem. Polecam pogrzebać igłą delikatnie, i to tą "tępą" stroną, gdzie jest ucho do nawlekania nitki. To taki "tutorial", gdyby komuś z Was zdarzyła się podobna przypadłość.

• Like 1
Opublikowano

Wszystko fajnie, z jednym zastrzeżeniem - ja bym metalową igłą w gnieździe żadnego typu nie dłubał :P Wykałaczka (drewniana, plastikowa) lub coś podobnego :)

Opublikowano

Ja tez niedawno iglą czysciłem, bo miałem ten sam problem. Wykałaczka trochę za gruba jest. A co do spodni, to chyba nie ma znaczenia czy chinskie cz np amerykańskie i tak się będzie zbierało.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mialem tez problem z luzem w ladowarce  odkrecilem ta mala srubeczke u dolu ladowarki nastepnie rozlozylem  na czesci pierwsze   i wygiolem  te blaszki ktore sa w srodku  :mrgreen:   luz zginol

Opublikowano

Ja miałem ostatnio taki problem, ale wina leżała po stronie kabla USB a nie brudnego gniazda. Kabel wypadał i nie zawsze łączył z telefonem. Kupiłem nowy w komputroniku i teraz siedzi aż ciężko go wyjąć czasem.

Swypnięte z Note LTE :)

Opublikowano

na kablu z zestawu, zawsze działa, na każdym innym, problem jak wyżej.

A ja mam odwrotnie. A na LG L9 kabel od Xiaomi działa normalnie...

Swypnięte z Note LTE :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...