Jump to content

Xiaomi Bedside Lamp problem z siecią

mcalus

Recommended Posts

Dzień dobry.Mam  problem z Xiaomi Bedside Lamp.Lampka jest wykrywana zarówno w Mi Home jak i w Yeelight. Niestety połączenie z siecią yeelink lampki jest niemożliwe.Sieć jest widoczna, ale jest poza zasięgiem.Próbowalam z trzema różnymi sieciami wifi, dwoma routerami: Horizon UPC i Huawei E5577C T-mobile, telefonami Samsung Galaxy S8, S6, ustawialam wszystkie dostępne serwery i nic.Lampka wymieniona na inną też nic.Czy jest na to jakiś sposób?Bardzo proszę o pomoc.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Podepne się pod temat. Nie mogę sterować bedside lamp v2 z poziomu aplikacji Xiaomi HOME. Działa tylko włącz i wyłącz. Tak, jakby nie było wygranych ustawień. W aplikacji Yeelight wszystko działa. Też tak macie?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Edit:

Już rozwiązane.

• 1 month later...

Niestety zalogowanie się na to konto mi nie pomaga. Co mogę w tej sytuacji zrobić?

Resetuję lampkę, zalogowałam się jak trzeba, wykrywa ją, ale z routerem nie chce się połączyć :(

EDIT: po zresetowaniu telefonu udało się :)

Edited by agnieszka4

Mam pytanie trochę poza tematem. Czy Mi Bedside Lamp 2 występuje w wersji globalnej? W Mi Home na serwerze eu pojawiła się jakiś czas temu ale u polskiego dystrybutora od tamtej pory nie zawitała. Czy ktoś posiadający wersję chińską mógłby sprawdzić możliwość podłączenia do serwera eu? 

Całe mi home mam postawione na regionie Polska, z urządzeniami na rynek eu + aqara, więc przekombinowywanie tego na serwer chrl odpada. 

• 3 months later...

Odświeżę temat, kupiłem bedside lamp, ale nie mogę jej połączyć, ani z Xiaomi Home, ani z Yeelight. W apce Xiaomi home zalogowałem się na konto lixin, ale to nic nie daje, lampka nie jest wykrywana. 

Wifi zahasłowane z upc, telefon Samsung galaxy S9+ 

Co z tym fantem można zrobić?