Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Mam problem z mi 5 mojej dziewczyny,mianowicie telefon został zakupiony jakoś na wakacje 2017 i od tamtego czasu jest codziennie używany-dlatego została wymieniona bateria(kupiona na allegro).Jednak przed wymianą,telefon na włączonym ekranie pracował ok 2-3h a po wymianie 30 min dłużej.Nie wiem dlaczego tak się dzieje.Przywracanie do ustawień fabrycznych, wyłączenie skanowania sieci wifi itd i dalej bez zmian. Miui Global 10.2.2.0(OAAMIXM)

Posted

Przez pierwsze kilka cykli pracy bateria uzyskuje swoją docelową pojemność. Inną kwestią jest sposób korzystania i zastosowane ustawienia oraz sam soft (który jak wiemy ma duży wpływ na prądożerność). Ja posiadając swój egzemplarz kilka miesięcy dłużej wciąż uzyskuję 3-4 h pracy.

I bym zapomniał: nie oszczedzałem telefonu, ładowałem szybką ładowarką. Jedyne co, to nie zostawiłem podłączonego na noc.

Sent from my MI 5

Posted

Na samym początku fabryczna bateria wystarczała na 5-6 h.Po wymianie liczyłem na te 4 h a tutaj jest momentami problem żeby do 3 dojść :/

Posted

Jaką baterie kupiłeś na allegro?

Jak "oryginalną xiaomi BM22 za około 30 zł", to na 99% to podróba słabej jakości.

Mi5 MIUI 9 (7.9.21) eu

Posted

Oryginalne są na dragon.tt, ale ostatnio jak szukałem do mi4 to nie wysyłali do Polski. Znalazłem na olx wystawiony na części telefon i dzięki uprzejmości użytkownika, który mnie rozpoznał dostałem super baterie małym kosztem. Ewentualnie napisz do Acida, może mu została jakaś po ubitym mi5 w serwisie.