Jump to content

Polećcie dobrej jakości modem LTE do laptopa

latet

Recommended Posts

Witam,

Laptop będzie służył do transmisji live obrazu HD z różnych miejsc (konferencje itp.). Nie zawsze organizator zapewnia kabel sieciowy lub dobre Wi-Fi, więc muszę mieć solidną opcję awaryjną. Czy umiecie polecić jakiś naprawdę dobry modem na kartę/y SIM do podłączenia przez USB3 do laptopa?  Nie jakieś małe gówienko formatu pendrive'a, tylko coś poważnego, co będzie dobrze działać przy słabszych "zasięgach" sieci. Oczywiście z naciskiem na upload.

Nie musi, a nawet nie powinien być tani :)

Inny dylemat, to w jakiej sieci i w jakiej ofercie zakupić do tego "abonament", ale teraz chciałbym się skupić na sprzęcie.

PS. Mam zerowe doświadczenia z modemami "mobilnymi".

Dzięki!

Edited by latet

@latet, mam abo w Orange. Normalnie za 34,99 PLN jest 30 GB. Ja mam nieco lepiej, bo kolejny raz przedłużałem umowę i mam sporo taniej ten abo. Tyle tylko, że to abo dla firm. Dla klientów indywidualnych, za 39,99 PLN masz 50 GB.

Co do urządzenia, to z czystym sumieniem mogę polecić Huawei E5785. Dobry zasięg, bateria ~8h korzystania na jednym naładowaniu. Akurat modem mam z Plusa, a kartę Orange. Urządzenie jak dla mnie bomba.

• Thanks 1

• 3 months later...