latet Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 (edited) Witam, Laptop będzie służył do transmisji live obrazu HD z różnych miejsc (konferencje itp.). Nie zawsze organizator zapewnia kabel sieciowy lub dobre Wi-Fi, więc muszę mieć solidną opcję awaryjną. Czy umiecie polecić jakiś naprawdę dobry modem na kartę/y SIM do podłączenia przez USB3 do laptopa? Nie jakieś małe gówienko formatu pendrive'a, tylko coś poważnego, co będzie dobrze działać przy słabszych "zasięgach" sieci. Oczywiście z naciskiem na upload. Nie musi, a nawet nie powinien być tani Inny dylemat, to w jakiej sieci i w jakiej ofercie zakupić do tego "abonament", ale teraz chciałbym się skupić na sprzęcie. PS. Mam zerowe doświadczenia z modemami "mobilnymi". Dzięki! Edited February 20, 2019 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Jeśli nie musi być tanio to chyba najlepsze co na naszym rynku to netgear nighthawk M1. Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 @latet, mam abo w Orange. Normalnie za 34,99 PLN jest 30 GB. Ja mam nieco lepiej, bo kolejny raz przedłużałem umowę i mam sporo taniej ten abo. Tyle tylko, że to abo dla firm. Dla klientów indywidualnych, za 39,99 PLN masz 50 GB. Co do urządzenia, to z czystym sumieniem mogę polecić Huawei E5785. Dobry zasięg, bateria ~8h korzystania na jednym naładowaniu. Akurat modem mam z Plusa, a kartę Orange. Urządzenie jak dla mnie bomba. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbartol Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Huaweie są moim zdaniem dobre , Też mam coś takiego w swoim posiadaniu i nie narzekam . działa raczej stabilnie i niezawodnie , chyba tylko raz miałem jakikolwiek kłopot z tym sprzętem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts