Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem, przeszukałem już trochę internetu, zrobiłem hard reset i dalej nic... Do rzeczy:
Dzisiaj zauważyłem że coś dziwnego dzieje się z aparatem w apkach (Snapchat, Instagram itp.), wchodzę w apkę aparatu, a tam wszystkie opcje przedniej kamerki są dla tylnej, do tego cały czas odpalony jest zoom x2. To samo jak przejdę na przednią kamerkę - wszystkie opcje tylnej (manual, noc, panorama)... Większość z nich po wejściu wywala apkę aparatu. Zanim to wszystko się stało bawiłem się trochę manualem i przełączyłem w nim na teleobiektyw, ale z tego co pamiętam wszystko później działało. Pacjent : Mi8 global rom, najnowszy update (MIUI 10.2.2.0 stable). Macie jakieś pomysły ? Rom nie dotykany, bez twrp.

Opublikowano (edytowane)

Reset nie pomógł, czysta instalacja najnowszego romu też nie, zostaje chyba xiaomi.eu...

Niestety muszę czekać na odblokowanie bl, ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym aparatem ?

Przejście na Global Dev nic nie dało, dodatkowo teraz zdjęcia wyglądają tak: (zdjęcie zrobione przednią kamerką)

51506024_688475211549183_2968135843954294784_n.jpg

Próbowałem flashować china rom, niby wszystko na nim działało, ale aparaty dalej zamienione i tylni aparat cały czas przybliżony.
Wgrałem xiaomi.eu i niestety dalej to samo :( Aparaty niby działają, ale dzienny zoom

Edytowane przez Mr__DJ
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

No właśnie, dlaczego na snapchacie i insta jest cały czas zoom 2x i tragiczna jakość ? Ktoś rozwiązał ten problem ? Czy to wina aplikacji...

Opublikowano
32 minuty temu, xenon9 napisał:

dlaczego na snapchacie i insta jest cały czas zoom 2x i tragiczna jakość ? Ktoś rozwiązał ten problem ? Czy to wina aplikacji...

Na ostatnim xiaomi.eu nic takiego nie występuje, wszystko jest w porządku.

Opublikowano
Dnia 4.03.2019 o 16:00, paveu napisał:

Na ostatnim xiaomi.eu nic takiego nie występuje, wszystko jest w porządku.

A jest szansa by na  wersji global to poprawili? Każdy tak ma? Czy to losowy przypadek... Bo z tego co wiem po wrzuceniu romu xiaomi.eu gwarancja padnie, tak twierdzi sprzedawca.

Opublikowano
26 minut temu, xenon9 napisał:

global to poprawili

Pytaj Xiaomi, nie mnie.

26 minut temu, xenon9 napisał:

xiaomi.eu gwarancja padnie, tak twierdzi sprzedawca

To bardzo ciekawe co mówi sprzedawca, bo oficjalne stanowisko ABC Data brzmi, że możesz zainstalować xiaomi.eu i gwarancja będzie - dopiero zrootowanie urządzenia powoduje utratę gwarancji.

Opublikowano

Jest szansa że poprawią. Tak samo jak na to, że w końcu ogarną pasek notcha, czekam już 4-5 miesięcy ;) 

Wgranie xiaomi.eu nie powoduje utraty gwarancji.

• 2 tygodnie później...