kamairadek Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 CzołemZnacie jakiś sposób aby nie musieć odłączać kabla przed każdym uruchomieniem mi boxa? Po kilku godzinach nie włączania kiedy uruchamiam mi boxa albo w ogóle nie reaguje na pilota albo tnie strasznie nawet przy przeskakiwaniu z apki na apke (z ikony na ikonę). Nie mówiąc już o oglądaniu czegokolwiek. Wiem że soft pozostawia wiele do życzenia ale jeśli jest jakis sposób aby zrestartowac urządzenie inaczej niż odłączając kabel to już coś. Restart poszczególnych aplikacji też nie pomaga (wymuszenie zatrzymania). Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Boxmi Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Myślałem, ze kupując nową wersje S uniknę problemów wersji poprzedniej. Grubo się myliłem. Zmagam się ze wszystkimi przypadłościami jakie są opisywane na tym forum. Nie pozostaje nic, jak tylko czekać na nowe łatki. Zrywanie wifi częściowo ograniczyła zmiana na 5ghz. Posiadam router vectry. Zauważyłem, ze największy wpływ na zawieszenie boxa ma nieudane wyszukiwanie glosowe. Android potrafi sie wtedy zamrozic permanentnie. Pomaga tylko wyjecie wtyczki. Dzis rano bylem zdziwiony, ze box nie muli po wybudzeniu, udalo mi sie nawet odpalic gre i zagrac, az do momentu jak kliknąłem mikrofon na pilocie. Po tym zabiegu nie udalo mi sie uruchomić juz żadnej aplikacji. Wszystkie zatrzymywaly sie na pierwszej planszy. Kółeczko kręci się, a apk nie odpala
tekkno Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Nie wiem czy nowe łatki pomogą. Ja jestem zapisany w programie testowych aktualizacji beta. Czasami sie takowe pojawiaja. Byl taki czas , ze po jednej z nich problem ten zniknął. Box nie mulił. Po czym po tygodniu ni stąd ni z owąd mulenie powróciło a żadnej nowej aktualizacji nie miałem. Oni (z xiaomi) chyba sami nie wiedza co jest grane, bo kazda nowa latka z regoly cos psuje. Edytowane 14 Stycznia 2019 przez tekkno
Boxmi Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Czyli jeden wniosek się nasuwa. Wadliwe partie produktu, bez względu na wersje. U jednych działa bez zarzutu, a u innych krzaczy.
Radasss Opublikowano 14 Stycznia 2019 Opublikowano 14 Stycznia 2019 3 godziny temu, Boxmi napisał: Wadliwe partie produktu, Nie tyle co wadliwe ale o różnej specyfikacji.
Boxmi Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Może jest ktoś w stanie odpowiedzieć czy można zrobić downgrade wersji S do androida oreo 8.0 build 2179? Wyczytałem, że jest najbardziej stabilny. Albo w ogóle zjeść jeszcze niżej do 6.0. Bardzo irytuje mnie ponowne uruchamianie boxa po kazdym dłuższym uspieniu. Zaobserwowalem i myślę, że sprawę rozwiązałaby możliwość ubijania aplikacji w tle lub możliwość wyłączenia miboxa, a nie tylko uśpienia
kapciu75 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Wersja S miała Android 8.1 (out of box). Nie zejdziesz do Android 8.0, tym bardziej do 6.0.
Rekomendowane odpowiedzi