maatohewetbi Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Dzisiaj chciałem włączyć na moim Redmi6 (Miui Global 10.0.2.0 - android 8.1.0) hotspota i niestety nie działa. PC na którym chcę korzystać z HotSpota pobiera IP, ale niestety nie działa sieć. Co może być przyczyną?Telefon mam 3 miesiące, więc na pewno nie jest uszkodzony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Dane komórkowe w telefonie gdy masz hotspot ustawiony są włączone? No bo bez tego raczej nie będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maatohewetbi Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 Bez żarcików proszę Dane komórkowe włączone, hotspot skonfigurowany, hasło ustawione, 2.4 GHz ustawione. Niestety widzę na forach, że z Miui jest jakiś problem, ale myślałem, że w wersji 10.0.1 coś poprawili. Nie jestem tylko pewny czy to ten problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Windows ma cudowną opcję "rozwiązywania problemów", może coś znajdzie... Internet w telefonie na danych działa normalnie? Limitu danych na hotspocie ustawione czasem nie ma? Czy przy odpalonym hotspocie internet w telefonie działa normalnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maatohewetbi Posted November 26, 2018 Author Share Posted November 26, 2018 Windows ze swoją "cudowną" opcją nic nie rozwiązuje. Internet działa normalnie, limitu danych nie ma. Ciekawostka: po wyjęciu i włożeniu karty SIM hotspot działa...przez kilka dni i znów problem powraca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenere1200 Posted December 3, 2018 Share Posted December 3, 2018 Witam. Mam ten sam problem z hotspotem, czy jest na to jakieś lekarstwo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zygmunt999 Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 Mój REDMI5 również ma problem z Hotspotem. - Komputer łączy się z telefonem. - W telefonie można odczytać, że komputer podłączony. - Dane komórkowe włączone (z telefonu można korzystać z internetu). - W komputerze Internetu brak:( Mam w telefonie MIUI Global 10.0. Czy ma ktoś receptę na tę bolączkę? Poprzednik - Redmi 3 śmiga aż miło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted December 4, 2018 Share Posted December 4, 2018 Czekać na aktu stable albo przejść na dev... Jest bug z hotspotem w MIUI10 Stable, aby zadziałał za każdym razem trzeba wyłączyć i włączyć dane mobilne po połączeniu z hotspotem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebol72 Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 (edited) Cześć wszystkim. Na innym forum znalazłem rozwiązanie. Przynajmniej teraz działa (jeszcze nie powtarzałem tego rozwiązania). Przy włączaniu hotspota wyłączałem i włączałem przesył danych. Jak nie zadziałało to włączyłem tryb samolotowy, wyłączyłem ten tryb znowu kombinacja i nagle zadziałało. Muszę to jeszcze sprawdzić i ustalić konkretną sekwencję. Mimo wszystko jakiś problem z tym jest bo to nie może tak działać. Edited January 10, 2019 by Sebol72 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLC Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Dnia 10.01.2019 o 21:36, Sebol72 napisał: "Przynajmniej teraz działa (jeszcze nie powtarzałem tego rozwiązania). Przy włączaniu hotspota wyłączałem i włączałem przesył danych. Jak nie zadziałało to włączyłem tryb samolotowy, wyłączyłem ten tryb znowu kombinacja i nagle zadziałało." Dzięki Sebol72, pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kkowa788 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 Miałam to samo, najnowsza aktualizacja 10.3.3. rozwiązała problem..Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts