Problemy techniczne
32 topics in this forum
-
Witajcie, Mam problem z telefonem podczas robienia zdjęć z tylnej kamery obraz wyświetla się w odbiciu lustrzanym, ale zdjęcia wychodzą normalne. W ustawieniach aparatu czy zmieniam na wyłącz odbicie czy włącz jest tak samo i nic to nie daje. Od kiedy ww. problem zaczął występować, zawsze przy wejściu w tryb kamery otwiera się najpierw aparat przedni (wcześniej zawsze otwierał się najpierw tylni). Ktoś wie w czym może tkwić problem? Hard reset zrobiony, nic się nie zmieniło. Redmi 6 Global V11.0.4.0.PCGMIXM
Last reply by Dizone, -
-
- 0 replies
- 828 views
Podczas próby włączenia telefon to pokazuje na początku logo xiaomi a później się wyłącza, a podczas podłączenia do ładowarki to dioda się świeci ale nie chce się wtedy włączyć. Próby połączenia przycisku startu i głośności kończy się czarnym ekranem i później się wyłącza.
Last reply by lukasz0403, -
- 0 replies
- 1.2k views
Tak jak w temacie, jest opcja nawiązania wideorozmowy poprzez sieć operatora a nie za pomocą internetu? Jeśli tak, to jak to włączyć w telefonie?
Last reply by michuFR, -
- 0 replies
- 1.5k views
Hej, wczoraj mój xiaomi redmi 6 zawiesił się i wyłączył. Nigdy wcześniej tak nie miałam, próbowałam go włączyć za pomocą kombinacji przycisków ale i to nie pomogło więc postanowiłam zrobić hard reset ale nawet on nie pomógł bo telefon włączył się do momentu gdzie widać logo producenta i zwyczajnie się wyłączył. Podłączyłam go na noc do ładowarki, ale rano było gorzej bo telefon nawet nie chce się załączyć. Komputer go nie rozpoznaje a dioda normalnie się świeci na biało przy ładowaniu. Czy to oznacza ze telefon już całkowicie wyzionął ducha?
Last reply by karolinaa, -
- 2 replies
- 1.8k views
Witam serdecznie, problem tak jak w nazwie tematu. Telefon ni z gruchy ni z pietruchy zaczął bardzo mulić , o ile teraz chodzi w miarę płynnie to dużo gorzej niz przed "awarią" Na początku w ogóle nie mogłem odblokować telefonu, reagował na dotyk i boczne przyciski z 20-30 sekundowym opóźnieniem albo wcale. Hard reset nic nie pomógł, restart urządzenia trwa dosłownie 20 minut. Myślę o wgraniu na nowo softu przez miflash, jestem zoltodziubem w tych sprawach, czy w ten sposób można całkowicie zespuc telefon i czy waszym zdaniem może to pomóc? Pozdrawiam.
Last reply by Vidal, -
- 6 replies
- 3k views
Forum to chyba ostatnia deska ratunku. Niedawno przeniosłem numer do sieci otvarta i po tym fakcie przestały mi się wyświetlać wiadomości MMS. Nie pomogła konfiguracja APN zamieszczona na stronie operatora. A po resecie do ustawień fabrycznych nie mogę korzystać także z internetu mobilnego. Dodam, że w Play gdzie poprzednio miałem numer wszystko chodziło poprawnie. Ktoś wie gdzie leży przyczyna?
Last reply by barcelowicz, -
- 1 reply
- 746 views
Redmi 6 Hej,mam ten telefon dwa dni i już pierwszy kłopot mianowicie nie widzi mi otwartej sieci wi-fi,widzi tylko zamknięte,pomocy
Last reply by corleone62, -
- 2 replies
- 4.5k views
Hejka posiadam Xiaomi redmi 6 4/64 telefon tak sobie od, przestał działać. Nie włącza się, gdy bateria jest naładowana to wibruje co jakiś czas, ekran cały czas czarny, po podłączeniu do komputera czasami na chwile windows załapie ze cos zostało podpięte ale po chwili zrywa połączenie podczas wibracji telefonu. Da rade go jeszcze ożywić, jakie kroki poczynić ? Podobno z tym procesorem MTK nie ma trybu EDL. Jak na razie zdjąłem tylną obudowę.
Last reply by corleone62, -
- 2 replies
- 7.3k views
Witam. Problem jak w tytule. We wszystkich aplikacjach w ustawieniach dostępu zablokowałem Bluetooth jednak to nic nie pomogło. Reset ustawień sieciowych również nie pomógł. Jedyna zależność jaką widzę to to, że często BT włącza się podczas korzystania z Messengera oraz przeglądarki. Yanosika nie mam wspominam o tym, bo z tego co szukałem zawsze on był winny.
Last reply by Szaju, -
- 4 replies
- 2.7k views
Witam, Mam dwa problemy związane z telefonem Redmi 6: - brak możliwości zmiany dźwięku alarmu; po wybraniu innego dźwięku i zaakceptowaniu go nadal w trybie ustawień godziny wyświetla się "Domyślny dzwonek" - podczas rozmowy ekran wybudza się co powoduje przypadkowe uruchomienie twarzą innych opcji jak nagrywanie, wyciszanie, zawieszanie rozmów itd; dzieje się tak nawet i kilka razy podczas rozmowy Telefon zakupiony na allegro. Wersja androida: 8.1.0 O11019. Wersja MIUI Global 10.0.6.0(OCGMIFH), wersja stabilna.
Last reply by gunter-jauch, -
- 0 replies
- 880 views
Witam, Od jakiegoś czasu w nagrywanych rozmowach nie słychać głosu osoby dzwoniącej, zarówno poprzez dedykowaną aplikację (Fontel) jak i wbudowane , systemowe narzędzie (jest taka ikonka przy odbieraniu lub nawiązywaniu połączeń jak "nagrywaj"). Ma /miał ktos podobny problem? Czy to wina najnowszej aktualizacji systemu? Mam MIUI Global 10.4.4
Last reply by vartoniusz, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam, zakupiłem nowy telefon redmi 6,przy próbie przeprowadzenia 1 konfiguracji telefonu, w żaden sposób nie mogę zalogować się na konto Google, oraz żadne inne, ponieważ ciągle wyskakują błędy typu: aplikacja Google play wciąż przestaje działać, aplikacja duo została zatrzymana, itp. Czy jest jakaś możliwość obejścia tej konfiguracji?
Last reply by Netgen, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam. Od dłuższego czasu mam problem z podłączeniem Redmi 6 do androidauto. Mam na telefonie wersję 10.3.3.0 i po podpięciu telefonu do samochodu wyświetla mi się czerwony ekran z informacją o błędzie. Na ekranie w samochodzie wyskakuje komunikat nie obsługiwane urządzenie. Byłem w serwisie z samochodem i każdemu mechanikowi udało się swój telefon podłączyć czyli to nie wina samochodu. Ściągałem różne wersje Android auto i zawsze to samo. Wszystko na oryginalnym kablu, zresztą inne telefony też byli na nim podłączone i działały. Co to może być za problem?
Last reply by adagal, -
- 10 replies
- 29.4k views
Dzisiaj chciałem włączyć na moim Redmi6 (Miui Global 10.0.2.0 - android 8.1.0) hotspota i niestety nie działa. PC na którym chcę korzystać z HotSpota pobiera IP, ale niestety nie działa sieć. Co może być przyczyną?Telefon mam 3 miesiące, więc na pewno nie jest uszkodzony.
Last reply by Kkowa788, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam, mam problem z xiaomi redmi 6. Otóż telefon przy dłuższym wygaszaniu ekranu sam sie wyłącza. Po wygaszeniu ekranu chwile mozna go normalnie włączyć a po chwili sam sie wyłącza. Bylo dobrze do momentu w ktorym nie podlaczylam go teraz do ladowania, nagle cos sie teraz popsulo. z ładowarką wpięta i bez jest to samo. Proszę o pomoc, jaka moze byc tego przyczyna? mozna na to jakos samemu zaradzić czy trzeba do serwisu?
Last reply by mianhae, -
- 0 replies
- 930 views
Witam . Jak pozbyć się informacji pokazanej na screenie występującej po każdorazowym restarcie telefonu. Informacja zaczęła się pokazywać po flashu TWRP
Last reply by eta, -
- 4 replies
- 2k views
Cześć! Help :) Telefon nowy, polska dystrybucja. Podczas aktualizacji systemu w okolicy 60% pojawi się komunikat o błędzie rozpakowania zip i po restarcie jest tak: Udaje mi się dostać do Recovery, chociaż połączenie z MiAssistant się nie udaje. W mangerze urządzeń Windowsa telefon jest rozpoznawalny jako Android ADB Interface. Normalnie odesłałbym go na gwarancję, ale sęk w tym, że dziecko wyjeżdża na obóz w ten weekend, więc go nie zdążę tego załatwić. Pomożecie radą?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.2k views
Witam. Postanowiłem wgrać na swojego Redmi 6 xiaomi.eu lecz bez większego rezultatu. Wszystkie czynności wykonywałem w oparciu o tutek . Teoretycznie rom instaluje się lecz po reboocie telefon ładuje znów twrp. I tak w kółko.... Jakieś sugestie... czy może dać sobie spokój
Last reply by eta, -
- 3 replies
- 2.3k views
Dzień dobry, Co jakiś zawiesza się połączenie danych komórkowych. Aby ponownie było aktywne, by dało sie korzystać z internetu lub odebrać mmsa muszę wyłączyć i włączyć telefon. Na chwilę obecna nie mam więcej informacji jeżeli chodzi o okoliczności. Siec to Nju. Najnowsze dostępne aktualizacje zainstalowane. Jeżeli ktoś mógłby pomóc byłbym wdzięczny.
Last reply by jacek307d, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam. Zakupiłem Redmi 6 4/64 i zauwazylem, że każde wideo, nagram coś kamerą tnie lub nawet obraz sie nie porusza, tak samo na filmikach na FB lub Snapchat :x audio w porządku... Jednak na Youtube śmiga wszystko ok, za otwieranie jest odpowiedzialne prawdopodobnie MiWideo, nie ma w nim zadnych opcji do zmiany :x Pobrałem inny program do odtworzeń wideo z rozbudowanymi opcjami, zacinało jednak gdy włączyłem opcje (dekoder sw) już było dobrze. Prosze o pomoc, bo taki zastepczy program nie zastapi domyślnego MiWideo. Oglądanie czegokolwiek poza YT to dramat. Z góry dziękuje.
Last reply by dejotek4, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam, Od kilku tygodni używam Xiaomi Redmi 6, natomiast wcześniej z tej samej karty SIM korzystałem na telefonie LG Swift L3. Zauważyłem taką różnicę, że o ile na poprzednim telefonie (LG) zawsze, gdy po wybraniu numeru nie mogłem się do kogoś dodzwonić, otrzymywałem komunikat głosowy, że 'wybrany abonent ma wyłączony telefon lub znajduje się poza zasięgiem'. Natomiast, w takiej samej sytuacji, na obecnym (Xiaomi) po wybraniu numeru i krótkiej próbie połączenia, jest ono niemal natychmiast rozłączane i wyświetlany jest komunikat "Połączenie zakończone". I wówczas nie jestem do końca pewny, dlaczego nie mogę się połączyć... Jaka może być przyczyna braku teg…
Last reply by chuckster, -
- 1 follower
- 29 replies
- 10k views
Witam, Podpinam Xiaomi Redmi 6 oryginalnym kablem USB do Seata Leona z Full Linkiem, na infotainment jest komunikat że nastąpiło poprawne połączenie, po czym tel. mi się zwiesza i restartuje, połączenie zostaje przerwane. I tak w kółko. Na smartfonie sama aplikacja Android Auto normalnie działa. O co chodzi?
Last reply by michuFR, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam. Mam Xiaomi Redmi 6. Na kartę mikro sd wrzuciłem kilkadziesiąt folderów, w których są podfoldery(potrzebne do pracy). Niestety w "Inne albumy" wyświetlają mi się wszystkie foldery główne i foldery w nich zawarte. Jest tego ze 200 i nie mogę niczego znaleźć. Czy można to zmienić? A jeżeli nie, to jaki program polecacie, żeby samoczynnie nie wyświetlało mi podfolderów i żeby ten program nie ingerował zbytnio w oryginalny MIUI (boję się, że coś zepsuję). Pozdrawiam.
Last reply by placiok, -
- 2 replies
- 2.6k views
Dzień dobry. W zeszłym tygodniu zakupiłem Redmi 6 3/32GB w sklepie Media Expert. Mam problem z jakością połączeń w sieci Plus. Od 20 lat jestem w sieci Plus na kartę. W czasie nawiązywania lub odbierania połączeń jakość dźwięku jest słaba, jakby przytłumiona. Na to samo skarżą się moi rozmówcy. Po przełączeniu na tryb 3G czasem udaje się nawiązać połączenie przyzwoitej jakości i wtedy w czasie rozmowy wyświetla się symbol HD z słuchawką nad literami. Po włożeniu karty innych operatorów (Virgin, Play) problem nie występuje a dźwięk jest czysty i wyraźny. Wyświetla się też symbol HD. Pisałem na forum plus i tam w odpowiedzi dostałem informację, że Redmi 6 nie występuje…
Last reply by misiu-182, -
- 1 reply
- 1.2k views
Cześć, nowy redmi 6, używany zaledwie kilka dni, wszystko ok i nagle nie wiadomo dlaczego na wyświetlaczu pojawiły się pionowe linie. Nie było żadnego upadku ani uderzenia. Screeny są poprawne, błędne jest to co widzi użytkownik. O co chodzi? Co dalej, czy można coś z tym zrobić samemu czy jedynie oddać na gwarancję? Screeny: Zdjęcia:
Last reply by Netoper,