Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj chciałem włączyć na moim Redmi6 (Miui Global 10.0.2.0 - android 8.1.0) hotspota i niestety nie działa. PC na którym chcę korzystać z HotSpota pobiera IP, ale niestety nie działa sieć. Co może być przyczyną?Telefon mam 3 miesiące, więc na pewno nie jest uszkodzony.

Opublikowano

Bez żarcików proszę:-) Dane komórkowe włączone, hotspot skonfigurowany, hasło ustawione, 2.4 GHz ustawione. Niestety widzę na forach, że z Miui jest jakiś problem, ale myślałem, że w wersji 10.0.1 coś poprawili. Nie jestem tylko pewny czy to ten problem.

Opublikowano

Windows ma cudowną opcję "rozwiązywania problemów", może coś znajdzie... Internet w telefonie na danych działa normalnie? Limitu danych na hotspocie ustawione czasem nie ma? Czy przy odpalonym hotspocie internet w telefonie działa normalnie?

Opublikowano

Windows ze swoją "cudowną" opcją nic nie rozwiązuje. Internet działa normalnie, limitu danych nie ma. Ciekawostka: po wyjęciu i włożeniu karty SIM hotspot działa...przez kilka dni i znów problem powraca.

Opublikowano

Mój REDMI5 również ma problem z Hotspotem.
- Komputer łączy się z telefonem.
- W telefonie można odczytać, że komputer podłączony.
- Dane komórkowe włączone (z telefonu można korzystać z internetu).
- W komputerze Internetu brak:(

Mam w telefonie MIUI Global 10.0.

Czy ma ktoś receptę na tę bolączkę?

Poprzednik - Redmi 3 śmiga aż miło.

Opublikowano

Czekać na aktu stable albo przejść na dev... Jest bug z hotspotem w MIUI10 Stable, aby zadziałał za każdym razem trzeba wyłączyć i włączyć dane mobilne po połączeniu z hotspotem.

• Like 1
  • Nezumi odblokował(a) ten temat
  • 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim.

Na innym forum znalazłem rozwiązanie.

Przynajmniej teraz działa (jeszcze nie powtarzałem tego rozwiązania).

Przy włączaniu hotspota wyłączałem i włączałem przesył danych. Jak nie zadziałało to włączyłem tryb samolotowy, wyłączyłem ten tryb znowu kombinacja i nagle zadziałało.

Muszę to jeszcze sprawdzić i ustalić konkretną sekwencję. Mimo wszystko jakiś problem z tym jest bo to nie może tak działać.

Edytowane przez Sebol72
  • Thanks 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 10.01.2019 o 21:36, Sebol72 napisał:

"Przynajmniej teraz działa (jeszcze nie powtarzałem tego rozwiązania).

Przy włączaniu hotspota wyłączałem i włączałem przesył danych. Jak nie zadziałało to włączyłem tryb samolotowy, wyłączyłem ten tryb znowu kombinacja i nagle zadziałało."

Dzięki Sebol72,  pomogło :D

• 4 miesiące temu...