Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Parę dni temu otrzymałem xiaomi mi8. Występuje w nim taki problem ze jak czytam coś na forum/przewijam fecabooka, generalnie kiedy przewijam treść w góre bądź w dół cała treść się lekko rozmazuje i muszę poczekać nawet kilka sekund aż treść się przesunie powiedzmy w dół. Łapie właśnie takie zamulenia kiedy coś się czyta/przegląda. Pomożecie?

Opublikowano

Już wyciągam moją szklaną kulę i zaczynam wróżyć, co mogło się stać...

Serio... Nie podajesz żadnych konkretów, czy to info o systemie, czy gdzie fon kupiony... Nic... Jak mamy ci pomóc?

Opublikowano

Spróbuj przejść na Xiaomi.eu, albo na global dev (bo obstawiam, że BL masz odblokowany). Telefony z przeinstalowanym globalem z Ali często mają jakieś dziwne randomowe problemy, których normalnie w tym sofcie nie ma..

Opublikowano

@Nezumi @galakty a macie coś takiego zwłaszcza wieczorem w apkach z ciemnym motywem, że podczas skrolowania robią się takie ciemne smugi grafik z czarnymi elementami, jakby piksele, odwiezanie nie wyrabialo? coś w stylu słabego odświeżania na tv czy monitorze jak grasz w grę i zostaje Ci taka smuga po celowniku czy piłka zostawia smuge jak po strzale tsubasy. W dzień jest spoko, ale dostrzegam to wieczorem :) chyba, że taki urok amoledów, ale miałem bodaj dwa czy trzy i tak chyba nie było, ale to już dawno temu było.

Opublikowano
30 minut temu, stereo0 napisał:

a macie coś takiego zwłaszcza wieczorem w apkach z ciemnym motywem, że podczas skrolowania robią się takie ciemne smugi grafik z czarnymi elementami, jakby piksele, odwiezanie nie wyrabialo?

Tak, każdy to ma, ja, Ty, ciotka, wujek Sam z USA, a nawet mały Staś z Korei ;) I nie żartuję, pełna powaga, mało tego, nie tylko Mi 8 to ma, może wpadniesz dlaczego :D 

Opublikowano
20 minut temu, galakty napisał:

Tak, każdy to ma, ja, Ty, ciotka, wujek Sam z USA, a nawet mały Staś z Korei ;) I nie żartuję, pełna powaga, mało tego, nie tylko Mi 8 to ma, może wpadniesz dlaczego :D 

nie wiem, amoled? XD na mi5  tego nie miałem więc stawiam na amoled xd

Opublikowano

Tak, OLED. Przy niskim podświetleniu po prostu czarne piksele nie zdążą się włączyć/wyłączyć i masz smużenie. To normalne. I widoczne jest wszędzie, na pulpicie, zdjęciach, wiadomościach (głównie przy szybkich ruchach).