robertnik Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Co Wy wszyscy z gimnazjum? Cchlop przyszedł i grzecznie zapytał, to po co się czepiać co tam sobie używa? Kogoś to boli?
kaju666 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 ja na folie od 3mk nigdy nie narzekalem i zero bąbli. @redkontakt na co ta złośliwość?
m4ci3k_sz Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 ja na folie od 3mk nigdy nie narzekalem i zero bąbli. @redkontakt na co ta złośliwość? Ja też 3mk Rock, teraz mam szkło 3mk z przodu i Matte z tyłu (tylna klapa w stylu xperii)
fawqlec Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Chodzi mi o palcowanie. Nillkin podobno jest oleofobowy ale łapie bardziej paluchy od ekranu Note. Używałem tel. Przez 3 tygodnie bez żadnej osłony na ekran i była bajka bo praktycznie zero odcisków na wyświetlaczu ale niestety pojawiły się ryski więc od wczoraj ze szkiełkiem latam. Używałem wielu folii w moim życiu ale szkiełko lepsze. Nie rysuje się i bardziej przezroczyste od folii. Palcuje się mniej od folii ale bardziej niż wyświetlacz w note gdzie powłoka oleofobowa jest rewelacyjna.
redkontakt Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 ja na folie od 3mk nigdy nie narzekalem i zero bąbli. @redkontakt na co ta złośliwość? Po polsku powinno być "po co ta złośliwość" i to tylko stwierdzenie faktu.
Acid Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 nie uzywam systemu po polsku Na MIUIPolska też możesz po angielsku mieć. Jedyny plus, że nie musisz bawić się w gapps i dostosowywać romu do bycia EU friendly. No chyba, że używasz global to ok. Wysłane z MI4
kaju666 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 @Acid dzięki za wytłumaczenie, zainstaluje sobie z MIUIPolska @redkontakt nie ośmieszaj sie
redkontakt Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Nie ośmieszam się tylko śmieję z hipsterka nie potrafiącego pisać po polsku- trochę pokory synku i nauki ojczystego języka zanim się będziesz chwalił wszem i wobec używaniem angielskiego- na marginesie jak tak samo walisz byki po angielsku to niezłą mają z ciebie polewkę
kaju666 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 dobra cwaniaczku skończ tą bezsensowną dyskusje bo szkoda spamu, zamiast być grammar nazi zrób coś pozytecznego 1
lukos124 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Mam do Was pytanko. Zastanawiam się nad kupnem Xiaomi Redmi Note ale nie wiem którą wersje wybrać, 3G czy 4G? LTE w telefonie używać raczej nie będę. Bardziej chodzi mi o to który telefon ma lepsze podzespoły, który lepiej/szybciej działa itp.
fawqlec Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Gry WCDMA nie grasz w wymagające LTE. Pierwszy 2 karty sim 2 jedna karta
kaju666 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 no i procesor mediatek vs qualcom. Ja wybrałem lepsze wspracie i mniejszą chińszczyzne
fawqlec Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Miałem niejednego MTK i 8 rdzeni bije tego gualcoma na głowę. Nie miał nigdy spadku wydajności przy ładowaniu. Fakt LTE lepsze wsparcie.
kaju666 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 ja mediateki miałem 2 i w każdym coś się sypało nie wiem czy koniecznie byla to wina procesora, ale wywołało to jakieś takie zniechęcenie do tej firmy
m4ci3k_sz Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 ja mediateki miałem 2 i w każdym coś się sypało nie wiem czy koniecznie byla to wina procesora, ale wywołało to jakieś takie zniechęcenie do tej firmy Ja mam tableta z jakimś procesorem Action, niby 4 rdzenie 1,2ghz a strasznie zamula w menu
Numb Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Obecnie Mediatek już nie jest tanią chińszczyzną, ale kilkoma rzeczami odstaje, m. in. wsparciem nowych wersji androida, sterownikami aparatu i jakością dźwięku. Natomiast przy tej samej wydajności jest bardziej energooszczędny i inne moduły, np. Wi-Fi też potrafią zużywać mniej baterii. Z GPS bywa różnie.
fawqlec Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Ja mam tableta z jakimś procesorem Action, niby 4 rdzenie 1,2ghz a strasznie zamula w menu Trzeba było onde 989 kupić. Ogień za niewielkie pieniądze Edytowane 20 Stycznia 2015 przez fawqlec
m4ci3k_sz Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ja tamtego kupiłem rok temu za 350 i żałuję. Teraz mam telefon lepszy od tableta
lg4xhd Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Ile w tym redmi note lte jest dostępnej pamięci dla aplikacji i gier ? zarówno na miui v5 i v6 ? Czy miui na ten model jest tak samo dopracowane i spolszczone, stabilne jak na mi3 ? Edytowane 20 Stycznia 2015 przez lg4xhd
igoor1983 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Miałem tego samego mediateka w ioceana x7s - również niemiłe wspomnienia i ogólne podrażnienie całym tym "chińskim szmelcem". Może i szybki ale nic poza tym Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
fawqlec Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Miałem tego samego mediateka w ioceana x7s - również niemiłe wspomnienia i ogólne podrażnienie całym tym "chińskim szmelcem". Może i szybki ale nic poza tym Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka Nie wiem może ROM niedopracowany. Na Jiayu wszystko działa ok poza GPS bo ten kuleje. Nawet takie wodotryski jak wybudzenie puknięciem w ekran czy narysowanie symbolu. Z dialerem też nie było problemów. Trzeba czasem wypróbować kilka ROM ów zanim znajdzie się ten jedyny
acy Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Jaką folię założyć na laptopa? Taki OT, ale zaczyna by smieszne pisanie tu wiekszości informacji nie na temat. Folia/szkło ...po co? Kupujemy telefon na rok, może krócej, komputer przenośny używamy podobnie, a nikt nawet nie myśli o etui, czy innym kondomie na niego. Dajcie już sobie z tym spokój. Szkoda pieniędzy. Wrzućcie na lokatę na nowy telefon. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez acy
fawqlec Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Nie wiem może ROM niedopracowany. Na Jiayu wszystko działa ok poza GPS bo ten kuleje. Nawet takie wodotryski jak wybudzenie puknięciem w ekran czy narysowanie symbolu. Z dialerem też nie było problemów. Trzeba czasem wypróbować kilka ROM ów zanim znajdzie się ten jedynyMusisz mieć wypasione kieszenie, że mieścisz tam laptopa Torba na lapka to też już rodzaj etui Edytowane 20 Stycznia 2015 przez fawqlec
m4ci3k_sz Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Jaką folię założyć na laptopa? Taki OT, ale zaczyna by smieszne pisanie tu wiekszości informacji nie na temat. Folia/szkło ...po co? Kupujemy telefon na rok, może krócej, komputer przenośny używamy podobnie, a nikt nawet nie myśli o etui, czy innym kondomie na niego. Dajcie już sobie z tym spokój. Szkoda pieniędzy. Wrzućcie na lokatę na nowy telefon. Jak przenosisz lapka, to raczej jest zamknięty, prawda? Telefon jak przenosisz, to go jakoś zamkniesz żeby sam chronił wyświetlacz czy raczej jest narażony na to co masz w kieszeni? I nie każdy kupuje telefon na rok, jak Ty...
fawqlec Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Ja kupuję na 6 miesięcy potem sprzedaję i dokładam do lepszego Porysowany traci mocno na wartości. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez fawqlec
m4ci3k_sz Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Ja kupuję na 6 miesięcy potem sprzedaję i dokładam do lepszego Porysowany traci mocno na wartości. Ja w tym roku kończę 15l więc nie za bardzo mam jak zarabiać i mam nadzieję że Note lte wytrzyma ze mną jak najdłużej Ile w tym redmi note lte jest dostępnej pamięci dla aplikacji i gier ? zarówno na miui v5 i v6 ? Czy miui na ten model jest tak samo dopracowane i spolszczone, stabilne jak na mi3 ? Na starcie w v6 było chyba 5,6gb. Jest spolszczone i stabilne, dopracowane również
acy Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Jak rozumiem, z powyższych wypowiedzi, kupujecie telefon, żeby go sprzedać. Akurat mam za cel dobić go w tym czasie. Może to wpływa na inne spojrzenie na ten temat. Xiaomi odpowiada mi nie przez jakość, a przez chmurę. Tyle wystarczy. Jak pisałem wcześniej, telefon jest do dzwonienia, czasami jakiś ssh. Dlatego uważam, że tani redmi Note LTE jest do tego znakomity. Szkoda mi wydawać pieniędzy na super grafikę. ROM jest na odpowiednim poziomie beta rozwoju, tzn. nadającym się do użycia w podstawowym zakresie. Nawet nei pamiętam kiedy w coś grałem, poza rzeczywistością. Polecam go gorąco wszystkim, którzy mają duże kieszenie A jak mnie wkurzy i będę chciał udowodnić mu, że to pralka, a nie telefon, zawsze mogę zabrać się za AOSP. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez acy
moodi Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Rozważam na dniach zakup Note'a w wersji 4G gdyż patrząc na cenę,baterię a to bardzo ważne oraz Xiaomi i Miui daje mieszankę idealną. Rozważam zakup albo u goldway'a albo na ibg z wiadomych względów. Tylko jest kilka aspektów: -Polecacie jakiś silikon czy coś w tym stylu? Wiem telefonem się nie rzuca ale czasem człowiek zabiegany i przykładowo zahaczy czymś o telefon i telefon leci z biurka.. Chyba że zdeka go powiększa to przy tych rozmiarach go sobie odpuszczę.. -Folia/Szkło warto? Jeśli tak to można link i czemu akurat ten chociaż w małym zdaniu? Nie używałem nigdy takich rzeczy.. -Ktoś coś wie jak długo może być wspierany? Tzn wiem że Miui rządzi się swoimi prawami ale telefon zapewne będzie służył mi z jakieś 1,5 roku dlatego pytam choć się domyślam że to bardzo trudne pytanie... Z góry dzięki za odp
igoor1983 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 - silikon miałem taki za 2$ ale trochę są za grube. Zamówiłem jakiś super cienki i przezroczysty tak więc powiem jak przyjdzie, a telefon jest bardzo ładny i narazie używam go bez silikonu - szkło mam najtańsze za 3$ dla mnie jest bomba ale ktoś gdzieś pisał że za 4$ można kupić szkło moloco które jest znacznie lepsze. Nie wiem nie używałem. Folia jest do d*py - wspierany raczej będzie długo xiaomi to nie samsung. Ale tak naprawdę po tym jak aktualnie śmiga to nie wiem czy jakieś zmiany są potrzebne bo jest super. L-ke napewno dostanie choć nigdzie o tym nie jest napisane. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Rozważam na dniach zakup Note'a w wersji 4G gdyż patrząc na cenę,baterię a to bardzo ważne oraz Xiaomi i Miui daje mieszankę idealną. Rozważam zakup albo u goldway'a albo na ibg z wiadomych względów. Tylko jest kilka aspektów: -Polecacie jakiś silikon czy coś w tym stylu? Wiem telefonem się nie rzuca ale czasem człowiek zabiegany i przykładowo zahaczy czymś o telefon i telefon leci z biurka.. Chyba że zdeka go powiększa to przy tych rozmiarach go sobie odpuszczę.. -Folia/Szkło warto? Jeśli tak to można link i czemu akurat ten chociaż w małym zdaniu? Nie używałem nigdy takich rzeczy.. -Ktoś coś wie jak długo może być wspierany? Tzn wiem że Miui rządzi się swoimi prawami ale telefon zapewne będzie służył mi z jakieś 1,5 roku dlatego pytam choć się domyślam że to bardzo trudne pytanie... Z góry dzięki za odp Ja teraz nie mam żadnego silikonu, mam tylną klapkę w stylu xperii ale niedługo chcę kupić na niego pancerne etui Love Mei. Ja mam z przodu szkło FlexibleGlass a z tyłu folię 3mk Matte.
latet Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 -Folia/Szkło warto? Jeśli tak to można link i czemu akurat ten chociaż w małym zdaniu? Nie używałem nigdy takich rzeczy.. Trudno by znaleźć argument przeciwko używaniu szkła, choć to pewien wydatek jest.
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Trudno by znaleźć argument przeciwko używaniu szkła, choć to pewien wydatek jest. Jako minus szkła można podać problem z ponownym naklejeniem gdy zrobi się to krzywo. Ten problem po części rozwiązało 3mk kosztem niższej twardości (nillkin 9H 3mk FlexibleGlass 7H)
kulig007 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) No akurat te skale twardości są trochę umowne. 7H, 8H, czy opisane 9H Nillkina, to tylko diament zarysuje?! - a jednak mikro rysy się pojawiają. Chyba, że większość z nas nosi diamenty w kieszeni Mi2s powered by sMIUI Edytowane 22 Stycznia 2015 przez kulig007
fawqlec Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kicha z tym szkłem. Kładłem wczoraj na metalowej szafce ekranem do dołu i się ukruszyło. Nie było nawet moznego uderzenia
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kicha z tym szkłem. Kładłem wczoraj na metalowej szafce ekranem do dołu i się ukruszyło. Nie było nawet moznego uderzenia I tu jest plus tego FlexibleGlass bo jest giętki jak folia
Rekomendowane odpowiedzi