m4ci3k_sz Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) ja kupiłem u goldwaya i dałem 600zł około, więc tak po 700 na allegro powinny być ok ten z linka raczej fejk, bo doliczając marżę allegro to raczej nic nie zarobi Edytowane 15 Stycznia 2015 przez maaaciekmaaaniek
Paluch Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam społeczność redmi note. Noszę sie za zamiarem zakupu wersji Lte. Obecnie posiadam ,swego czasu dlugo wyczekiwany,neo n003 i generalnie dzięki niemu planowałem nigdy wiecej nie marnowac pieniedzy na chinskie telefony, ale kusi mnie by sprobować raz jeszcze. Dlatego tez prośba do was o jak najbardziej rzetelne odpowiedzi. Na poczatek nadmienie że telefonu używam bardzo dużo i intensywnie. Pracuję jako przedstawiciel wiec w ciagu dnia w ciągłym użyciu mam synchronizacje poczty, viber, yanosik, co jakis czas tethering ( dla tableta) , bluetooth dla zestawu glosnomowiacego oraz rownież przez bluetooth streamowanie muzyki z youtube do radia w aucie. Nie uznaje również wyłączania 3g. Czy redmi note sprosta takim wymaganiom? Zalezy mi przede wszystkim na stabilnosci - zbyt duzo używam telefonu (najczęsciej w czasie jazdy) aby użerać sie z kapryśnym urządzeniem ( jak ma to miejsce w tej chwili). I już ostatnie pytanie. Nie mam czasu ani chęci na grzebanie w romach itp. Czy to urzadzenie ma taka opcje jak np. Samsungi czy inne "markowe" ze aktualizacje instalują się same ( przez siec ew. Po zaakceptowaniu)? Telefon chce kupic od technos - widziałem że chwalicie tego sprzedawcę. Sorki za taki elaborat. Pozdrawiam wszystkich "czerwońców"
m4ci3k_sz Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam społeczność redmi note. Noszę sie za zamiarem zakupu wersji Lte. Obecnie posiadam ,swego czasu dlugo wyczekiwany,neo n003 i generalnie dzięki niemu planowałem nigdy wiecej nie marnowac pieniedzy na chinskie telefony, ale kusi mnie by sprobować raz jeszcze. Dlatego tez prośba do was o jak najbardziej rzetelne odpowiedzi. Na poczatek nadmienie że telefonu używam bardzo dużo i intensywnie. Pracuję jako przedstawiciel wiec w ciagu dnia w ciągłym użyciu mam synchronizacje poczty, viber, yanosik, co jakis czas tethering ( dla tableta) , bluetooth dla zestawu glosnomowiacego oraz rownież przez bluetooth streamowanie muzyki z youtube do radia w aucie. Nie uznaje również wyłączania 3g. Czy redmi note sprosta takim wymaganiom? Zalezy mi przede wszystkim na stabilnosci - zbyt duzo używam telefonu (najczęsciej w czasie jazdy) aby użerać sie z kapryśnym urządzeniem ( jak ma to miejsce w tej chwili). I już ostatnie pytanie. Nie mam czasu ani chęci na grzebanie w romach itp. Czy to urzadzenie ma taka opcje jak np. Samsungi czy inne "markowe" ze aktualizacje instalują się same ( przez siec ew. Po zaakceptowaniu)? Telefon chce kupic od technos - widziałem że chwalicie tego sprzedawcę. Sorki za taki elaborat. Pozdrawiam wszystkich "czerwońców" Myślę że sprosta twoim wymaganiom, a romy aktualizuje się co tydzień przez opcję "pobierz rom miuipolska" w aplikacji aktualizacje. Nic trudnego
tosshi2 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Jezeli chodzi o serie redmi to note lte to najlepszy wybor. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez tosshi2
igoor1983 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Ja tez myślałem ze po ioceanx7s nie kupię innego chinczyki. Ojciec jednak chciał żebym mu coś takiego kupił tak więc poczytałem znalazłem xiaomi redmi zamówiłem pobawilem się i się w miui zakochałem. Sam teraz mam note lte i również używam go bardzo intensywnie i musze przyznać ze spełnia moje wymagania w 100% chodzi jak bajka, stabilny jak cholera (od półtora miesiąca czyli odkąd go posiadam nie zawiesił się ani razu) bateria to już wogule inna bajka - najwyższą światowa liga. Jedynie aparat średni. GPS łapie w Góra 3sek. A aktualizacje instaluje się bajecznie prosto (w v6 ten proces juz jest super dopracowany). Cały czas mam uruchomione mnóstwo programów i nic nie zamyka ani nie zamula. Teraz juz sobie nie wyobrażam żebym kiedykolwiek kupił inny telefon jak xiaomi, zresztą nawet te nowe noty nie robią na mnie żadnego wrażenia bo note lte spełnia moje wymagania jak cholera Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka Edit. Niestety nie używam tetheringu ani Bluetooth bo moje radio w aucie go nie ma i łącze kabelkiem. Ale jak by były jakieś problemy to by tu na forum już ktoś pisał, a nie widziałem takich wpisów. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez igoor1983
bremso Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam czy bedzie cyanogenmod 12 na note lte lub jakis rom jak stockowy android 5 ?
igoor1983 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Nie sądzę bo miui po prostu tu działa elegancko. Cm 11 i Zara cm12 będą na 1s bo dużo ludzi go ma a miui v5 się tam zupełnie nie sprawdza Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka A nawet jak będzie to raczej nie będzie w 100% sprawny jak miui bo nie ma i nie będzie źródeł do lte Edytowane 17 Stycznia 2015 przez igoor1983
bremso Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Kurcze to co robić bo bardzo bym chciał mieć stockowego androida 5
m4ci3k_sz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Kurcze to co robić bo bardzo bym chciał mieć stockowego androida 5 kupić nexusa, xiaomi kupuje się dla miui
Piotr Zamerski Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dokładnie Xiaomi to MIUI i jak dla mnie to bomba, 100% lepszy niż aktualny android na telefonach np Motoroli Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka
bremso Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tez uważam ze jest zajefajne ale cos mnie ciągnie do tego androida 5
m4ci3k_sz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tez uważam ze jest zajefajne ale cos mnie ciągnie do tego androida 5 a co w lollipopie jest takiego świetnego? ja widziałem, że w lollipopie dodali bajer że gdy ktoś dzwoni a mamy włączoną aplikację to u góry ekranu wyświetla się okienko żeby odebrać i nie zasłania całego ekranu, to samo mam u siebie na note lte i kitkacie
kaju666 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) redmi kupiony od kolegi z forum, 690 + folia i etui z gwarancją że nie zapłace VAT, to dobra cena patrząc na to co się dzieje z dolarem. Teraz czekamy i mam nadzeiję że jego rozmiar nie będzie mi przeszkadzał XD Edytowane 17 Stycznia 2015 przez kaju666
robertnik Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 a co w lollipopie jest takiego świetnego? ja widziałem, że w lollipopie dodali bajer że gdy ktoś dzwoni a mamy włączoną aplikację to u góry ekranu wyświetla się okienko żeby odebrać i nie zasłania całego ekranu, to samo mam u siebie na note lte i kitkacie Przedewszystkim nowe szybsze środowisko uruchomieniowe, porzucono Dalvika. Android 5.0 Lollipop - pełna lista zmian
wasabi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 To przyspieszenie jest bardziej teoretyczne, w praktyce więcej kłopotów z brakiem kompatybilności z aplikacjami niż zalet.
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Przedewszystkim nowe szybsze środowisko uruchomieniowe, porzucono Dalvika.Android 5.0 Lollipop - pełna lista zmian Na cm11 w telefonie kolegi włączyłem arta i cały system zaczął się sypać xD
bremso Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Może ma trochę problemów ale art jest bardzo szybki a poza tym mi się trochę bardziej podoba co nie znaczy ze nie jest tak z miui, a jeszcze mam pytanko bo mam note LTE i da się cos zaradzić żeby nie było takich spadków wydajności podczas ladowania baterii ? Edytowane 18 Stycznia 2015 przez bremso
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Może ma trochę problemów ale art jest bardzo szybki a poza tym mi się trochę bardziej podoba co nie znaczy ze nie jest tak z miui, a jeszcze mam pytanko bo mam note LTE i da się cos zaradzić żeby nie było takich spadków wydajności podczas ladowania baterii ? Możliwe że zmiana governora coś da, np. przez No-frills CPU Control
robertnik Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 @wasabi Ty serio sądzisz że Google robi update po to żeby było więcej kłopotów i sypał się system? @maaaciekmaaaniek A ja mam(nie kolega) betę CM12(N7000 to już wiekowy tel) i działa... aplikacje się nie sypią, ale zwyczajnie są muliste.
wasabi Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Robertnik A ty instalujesz trochę programów i gier? Czytasz ile osób ma problem z ich działaniem na nowym systemie? Nikt nie robi nic specjalnie, po prostu zawsze występują zmiany które odbijają się na działaniu części softu i musi minąć trochę czasu aż zostaną poprawione. To tak jak w Windows. Na nowy system opłaca się przechodzić dopiero po pewnym czasie. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez wasabi
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 @wasabi Ty serio sądzisz że Google robi update po to żeby było więcej kłopotów i sypał się system? @maaaciekmaaaniek A ja mam(nie kolega) betę CM12(N7000 to już wiekowy tel) i działa... aplikacje się nie sypią, ale zwyczajnie są muliste. Skoro aplikacje są muliste, to jaki sens lollipopa i arta?
Acid Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Tzn to raczej chyba zależy od developera aplikacji. Google wprowadza ART, daje SDK, narzuca jakąś drogę rozwoju i tyle. To normalne. Dalsza część należy już do autora aplikacji by dostosować ją pod nowe wymogi. Z tym ART w 5.0 to widzę tu inną kwestię. W praktyce wygląda to tak, że kolega czyta gdzieś w prasie fachowej o 5.0 i ART i jakie to benefity ma wprowadzać. W rzeczywistości kolega pobawi się chwilę w otwieranie aplikacji ze stoperem w ręku (w końcu 0,5 sekundy szybciej jest kluczowe dla być lub nie być Androida...) a potem przejdzie do użytkowania telefonu jak co dzień. Ktoś kto pyta się kiedy będzie Android 5.0 bo ma ARTa i on musi z tego zaraz skorzystać jest głupotą i wynika tylko z niewiedzy w temacie. Możecie mi uwierzyć, że mogę po kryjomu w MI4 uruchomić ART i 99% ludzi nie zobaczy różnicy w czasie baterii i szybkości uruchamiania aplikacji. Mam Nexusa 7 2013 z 5.0 i nie ma szału. Tablet chodzi super, bez lagów ale nie odstaje od MI4.
bremso Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mi tak bardzo na tym nie zależy po prostu chciałbym chwile poobcowac z czystym andkiem 5
robertnik Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) I ja wolę mieć wybór, w tym wypadku możliwość instalacji "firmowego" nowszego Androida, niż słuchać głupot o tym jaki on jest zły i nie mieć możliwości tego sprawdzenia. EDIT I jeszcze przypomniałem sobie(ostatnimi czasy czytałem) o porzuceniu wsparcia dla WebView. Fajnie jest mieć połatane oprogramowanie. EDIT2 No to akurat jest w 4.4, ciekawe co z pozostałymi lukami... Edytowane 18 Stycznia 2015 przez robertnik
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 I ja wolę mieć wybór, w tym wypadku możliwość instalacji "firmowego" nowszego Androida, niż słuchać głupot o tym jaki on jest zły i nie mieć możliwości tego sprawdzenia. To mogłeś kupić flagowca Mi4 albo chociaż Mi3, seria redmi to jak np. Galaxy Core czy Xperia E3, też jest mała szansa na 5.0 "firmowego". Zresztą i tak większości 5.0 nie zauważysz w xiaomi, bo miui to zakryje. Tak jak miui v5 wygląda tak samo obojętnie czy oparte na kitkacie czy na jellybean
robertnik Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Nie mam jeszcze telefonu i zdania o Miui, może podpasi. Coś tam na własne potrzeby potrafie polepić w romach, więc jak nie podpasi to się pomyśli. Ten model kupiłem z różnych powodów. Nie interesują mnie uniboty, sprzęt bez slotu kart pamięci, a kluczowym hasłem w szukaniu było LTE(mam zasięg i setki darmowych GB do tetheringu). Na dodatek jeszcze nie wiem czy telefon mi podpasi, jak coś będzie na Allegro...
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Nie mam jeszcze telefonu i zdania o Miui, może podpasi. Coś tam na własne potrzeby potrafie polepić w romach, więc jak nie podpasi to się pomyśli. Ten model kupiłem z różnych powodów. Nie interesują mnie uniboty, sprzęt bez slotu kart pamięci, a kluczowym hasłem w szukaniu było LTE(mam zasięg i setki darmowych GB do tetheringu). Na dodatek jeszcze nie wiem czy telefon mi podpasi, jak coś będzie na Allegro... Myślę że podpasi, a w jakiej sieci jesteś że masz pełno gb transferu?
robertnik Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Play, dokładnie RBM. Przy stanie konta 30zł w górę można aktywować darmowe LTE na miesiąc i tak do kończ promocji. Miała być do końca zeszłego roku, ale narazie działa. EDIT Ale Orange też ma coś podobnego(w sensie darmowego LTE). Znajomi w Nju używają, tyle że u mnie i zasięg słaby i transfery... ale to już lokalnie będzie wyglądać zupełnie różnie. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez robertnik
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Play, dokładnie RBM. Przy stanie konta 30zł w górę można aktywować darmowe LTE na miesiąc i tak do kończ promocji. Miała być do końca zeszłego roku, ale narazie działa. To rzeczywiście spoko, ja mam zamiar przenieść się z mixplus do mobile vikings, tylko ta umowa w plusie jeszcze na 15 doładowań 50zł mnie ogranicza
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Mi tak bardzo na tym nie zależy po prostu chciałbym chwile poobcowac z czystym andkiem 5 I ja wolę mieć wybór, w tym wypadku możliwość instalacji "firmowego" nowszego Androida, niż słuchać głupot o tym jaki on jest zły i nie mieć możliwości tego sprawdzenia. EDIT I jeszcze przypomniałem sobie(ostatnimi czasy czytałem) o porzuceniu wsparcia dla WebView. Fajnie jest mieć połatane oprogramowanie. EDIT2 No to akurat jest w 4.4, ciekawe co z pozostałymi lukami... Edytowane 18 Stycznia 2015 przez maaaciekmaaaniek
robertnik Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Tak, czytam XDA, Pare rzeczy tam nie działa.
acy Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Tak, czytam XDA, Pare rzeczy tam nie działa. Nawet ten Hindus mowi o tym, bo kernel jest niepełny.
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Nawet ten Hindus mowi o tym, bo kernel jest niepełny. ale skoro jest już cm i przynajmniej się uruchamia, to są szanse na w pełni działającego za jakiś czas
acy Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) ale skoro jest już cm i przynajmniej się uruchamia, to są szanse na w pełni działającego za jakiś czas CM to inna klasa, w Xiaomi chodzi o jednego, dwch programistow, ktorzy udaja, ze cos potrafia. Edytowane 18 Stycznia 2015 przez acy
Rekomendowane odpowiedzi