Skocz do zawartości

Mi3 MIUI6 - po kilkudziesięciu sek rozmowy zamyka połączenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Drugi dzień się motam z moim Mi3

Otóż po 20-40 sek połączenia słyszę śmieszny dzwięk taki "puffffff" dosłownie jak by ktoś mi tak ustami nad uchem zrobił i połączenie się zrywa - jest info -końćzenie połączenia i taki komunikat trwa jakieś 4-6sek i zamyka połączenie.

Nie ma znaczenia czy rozmowa wychodząca czy przychodząca, czy w tle działa necik czy nie...

nie robuiłem wipe bo chcę przejść na MI5 który mi się bardzo podobał.. a ten 6 niezbyt:)

i jeszcze pytanie czy wystarczy że wrzucę jako update starsze MIUI? z pozycji updatera?

czy muszę przez kabelek??? widziałem wątek że z kabelka coś padło.. hmm no nie chciał bym

tak na szybko nic podobnego nie znalazłem na forum a troszeczkę mi się spieszy bo jutro muszę mieć sprawny telefon.

Dzięi i pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie.

W amoku nie dodałem kilku istotnych informacji.

po zakupie wgrałem miui polska 6.

telefon zapętlał się przy logo miui polska/pulpit i tak trwało to i trwało...

zresetowałem i odpaliłem z drugiego systemu i było OK

teraz wrzuciłem MIUI5 przez instalatora i telefon gdy odpala się na pierwszym systemie to jest wersja 5 i ciągle się zapętla

gdy wybieram restart z drugiego systemu jest OK ale jest MIUI6 który mi się nie podoba :(

do tego dochodzą problemy z rozmowaą dłuższą niż 20-40 sekund.

Czy wgrać jeszcze raz obraz przez kabelek?

Edytowane przez Pete67
Opublikowano

No ok ale przejście z v5 na v6 może być bez wipe ale zawsze trzeba się liczyć z tym, że może być jakiś problem. A już powroty do v5 bez wipe to głupota.

Wysłane z MI4 W

Opublikowano

I jak widzisz takie głupoty to dla niektórych normalka- robią coś po omacku, bo po co przeczytać jakiś wątek albo tutorial, lepiej spieprzyć coś w fonie i napisać posta: pomocy nie wiem co się dzieje  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Opublikowano

Byłem w toalecie, załatwiłem sprawę, podciągnąłem bieliznę i wyszedłem.

Co się okazało ?, że brzydko pachniało :D

Nie wiecie może co było tego przyczyną, przecież stolec normalnie wydaliłem ? ;)

Opublikowano (edytowane)

Przykro mi że komuś brzydko pachniało, ale dzieci tak mają.

Zrobiłem full wipe, przed wgraniem wersji 6, system pierwszy się zapętlał drugi nie.

opis że nie robiłem wipe - chodziło o to że nie chciałem stracić konfiguracji danych przechodząc z 6 na 5, miałem nadzieje, że da sięcoś zrobić bez tego, ale w koncu przed wrzuceniem  5 zrobiłem wipe ponownie.

dość niefortunnie złożyłem zdanie.

a chodziło mi po prostu o to czy przejście na 5 robić przez kabel czy updatera

Edytowane przez Pete67
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...