Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moglby mi ktos powiedziec czy jest mozliwosc dostepu z Mi Box'a za pomoca sieci (Wifi? Lan?) do plikow multimedialnych na moim PC ktory jest w tej samej sieci? Oczywiscie nie chodzi tutaj o pliki w chmurze tylko po prostu na dysku

Opublikowano (edytowane)

A mialbym jeszcze jedno pytanie dot. innego urzadzenia niz Xiaomi, w sumie porownanie czy nie bardziej sie oplaca, ale nie wiem czy mozna tutaj takie pytanie zapytac :)

Tylko jakby ktos mogl napisac czy mozna zapytac o cos takiego :P

Edytowane przez raf90now
Opublikowano

Plex to takie rozwinięcie DLNa, ale dużo bardziej rozbudowane. W najprostszej formie instalujesz na kompie server plexa zakładasz konto udostępniasz w kompie pliki video dla plexa, na końcówkach instalujesz klienta (uwaga klient na androida jest płatny, przeglądarkowy lub na tv bezpłatny) i oglądasz w sieci lokalnej, jeśli udostępnisz port plexa na routerze na zewnątrz będziesz mógł oglądać swoje zasoby gdziekolwiek. Mała uwaga: za dekodowanie i transkodowanie odpowiada server, więc przy kilku oglądających lub wymagającym materiale to nie może być jakieś stare P IV tylko najlepiej jakiś świeży i5 lub i7.

Opublikowano

Mi wlasnie zalezy najbardziej na tym ze 1 osoba siedzi przy PC i sobie np przeglada strony, a ja ogladam na TV, film z komputera po DLNA, android platny, a na android tv tez czy moze wlasnie na android TV nie jest platny?

Opublikowano

Na oba, 20 zł jakieś. Ale jak kolega wyżej napisał możesz na kompie w plexie odpalić film i castować go na miboxa, wtedy na mi boxie nie potrzebujesz niczego, a po odpaleniu casta możesz normalnie używać komputera do czego innego.

Opublikowano

Testuje Plex obecnie, poki co jest okej. A czy ktos moglby mi podpowiedziec jak skonfigurowac Universal Media Server bo ustawilem na komputerze, ale nie wiem co zrobic zeby na TV ogladac

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...