lycha Posted July 18, 2018 Posted July 18, 2018 Siema. Skonczyla mi sie gwarancja w moim mi5 i telefon odmowil posluszenstwa. Problem opisuje ponizej. Telefon wylacza sie po dowolnym czasie od jego wlaczenia mimo naladowania baterii. Potrafi wylaczyc sie po 5 sekundach jak i po 2 godzinach. Uruchomienie ponowne telefonu jest takze zalezne od jego wolnej woli(ktorej urządzenie elektryczne nie powinno posiadac). Czasem uda sie wlaczyc tryb fastboot, czasem nie. Jednak nie zawsze uruchomienie tego trybu daje mi gwarancje uruchomienia telefonu. Czasem jak go wlaczam to pojawi sie ekran z logiem mi, a czasem jakby totalnie zdechl. Podlaczenie pod ladowanie telefonu takze jest loteria. Czasem sie laduje, a czasem nie wykrywa nic. Zrobilem juz twardy reset. Jednak nic to nie pomoglo. Zastanawiam sie czy oddanie telefonu do serwisu moze cokolwiek pomoc. Jezeli macie jakies spostrzezenia lub porady to jestem chetny je przeczytac. Pozdrawiam serdecznie.
Karls Posted July 19, 2018 Posted July 19, 2018 A wgrywałeś już od nowa czysty rom? Jeśli dzieje się tak bez względu na wgrany system to wygląda, jakby się zimnu lut zrobił i raz łapie styk a raz nie. Przy płytach głównych komputerów niektórzy domowi spece wygrzewają je w pierniku (oczywiście nie za wysoka temperatura, żeby nie popalić) ale nie wiem jak to zadziała z telefonem w całości, zwłaszcza z baterią, która mogła by wybuchnąć, także nie polecam. Może w serwisie przelutują to i owo i ruszy.
lycha Posted July 23, 2018 Author Posted July 23, 2018 Na dniach wgram nowy rom i napisze o efektach.
Nezumi Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 Znając przypadłości Mi5, płyta główna do wymiany. Wgranie softuna nowo raczej nic nie da, jeżeli nawet fastboot nie zawsze się uruchomić chce, to problem siedzi głębiej niż w sofcie...
Nezumi Posted July 23, 2018 Posted July 23, 2018 1 godzinę temu, lycha napisał: Jak wygląda koszt wymiany płyty głównej ? ~120$ sama płyta + robota...
Recommended Posts