Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Posiadam telefon mi5 już od dawna.

Ostatnio zmieniłem pracę- potrzebuję czasami rozmawiać na hali gdzie panuję hałas.

Maksymalna głośność w telefonie nie daje rady. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie głośności powyżej max? 

Wersja MIUM 9.5 Global 9.5.5.5.0 NAAMIFA Android 7.0

Z góry dziękuje za wskazanie wątku lub innych rzeczy gdzie mógłbym znaleźć rozwiązanie problemu.

Posted

Miałem ten sam problem. Rozwiązanie to wymiana głośnika. Koszt 2$ na ali za 2 sztuki plus 5 zł dla serwisanta jeśli boisz sie sam.

Posted
Dnia 9.07.2018 o 23:28, Nezumi napisał:

Szukaj na XDA.

Dzięki - W weekend zabieram się za flashowanie i wgranie Fix'a odnośnie dźwieku i GPS'a.
Mam nadzieję żę pomoże.

Dnia 12.07.2018 o 12:49, grizzly napisał:

Miałem ten sam problem. Rozwiązanie to wymiana głośnika. Koszt 2$ na ali za 2 sztuki plus 5 zł dla serwisanta jeśli boisz sie sam.

Głośniczek już zamówiony, telefonik widze rozbiera się banalnie. Przy okazji wymienie sobie port USB już się troche wytarł :)

• 1 month later...
Posted
Dnia 19.07.2018 o 22:01, dakosek napisał:

Dzięki - W weekend zabieram się za flashowanie i wgranie Fix'a odnośnie dźwieku i GPS'a.
Mam nadzieję żę pomoże.

Głośniczek już zamówiony, telefonik widze rozbiera się banalnie. Przy okazji wymienie sobie port USB już się troche wytarł :)

Który dokładnie fix wgrałeś i czy pomogło? Mam ten sam problem, wymieniłem głośnik i dalej jest cicho.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

Witam

Sposób na cichy głośnik słuchawki podczas rozmów jest przeważnie błahy i nie wymaga kosztów . Tak jest zawsze po roku ,dwóch użytkowania .Wystarczy wziąć silną lupę i oglądnąć siateczkę głośniczka ( tego przy uchu) .Po prostu jest tak zaklejona tłustym potem i brudem że trudno te dziurki przepchać nawet igłą...( Nawet jak się myjesz 5 x dziennie to latem się pocisz )

Weź najcieńszą igłę  i delikatnie po przepychaj siateczkę ,udrożnij te otworki , i potem spróbuj zassać odkurzaczem .

Wymiana głośniczka nic nie da  jak nie przedmuchasz siateczki zabezpieczającej ten głośnik.

Robiłem to wiele razy kolegom i znajomym -działa na każdym smartfonie .