dakosek Posted July 9, 2018 Posted July 9, 2018 Witam, Posiadam telefon mi5 już od dawna. Ostatnio zmieniłem pracę- potrzebuję czasami rozmawiać na hali gdzie panuję hałas. Maksymalna głośność w telefonie nie daje rady. Czy jest jakiś sposób na zwiększenie głośności powyżej max? Wersja MIUM 9.5 Global 9.5.5.5.0 NAAMIFA Android 7.0 Z góry dziękuje za wskazanie wątku lub innych rzeczy gdzie mógłbym znaleźć rozwiązanie problemu.
grizzly Posted July 12, 2018 Posted July 12, 2018 Miałem ten sam problem. Rozwiązanie to wymiana głośnika. Koszt 2$ na ali za 2 sztuki plus 5 zł dla serwisanta jeśli boisz sie sam.
dakosek Posted July 19, 2018 Author Posted July 19, 2018 Dnia 9.07.2018 o 23:28, Nezumi napisał: Szukaj na XDA. Dzięki - W weekend zabieram się za flashowanie i wgranie Fix'a odnośnie dźwieku i GPS'a. Mam nadzieję żę pomoże. Dnia 12.07.2018 o 12:49, grizzly napisał: Miałem ten sam problem. Rozwiązanie to wymiana głośnika. Koszt 2$ na ali za 2 sztuki plus 5 zł dla serwisanta jeśli boisz sie sam. Głośniczek już zamówiony, telefonik widze rozbiera się banalnie. Przy okazji wymienie sobie port USB już się troche wytarł
Froto Posted September 14, 2018 Posted September 14, 2018 Dnia 19.07.2018 o 22:01, dakosek napisał: Dzięki - W weekend zabieram się za flashowanie i wgranie Fix'a odnośnie dźwieku i GPS'a. Mam nadzieję żę pomoże. Głośniczek już zamówiony, telefonik widze rozbiera się banalnie. Przy okazji wymienie sobie port USB już się troche wytarł Który dokładnie fix wgrałeś i czy pomogło? Mam ten sam problem, wymieniłem głośnik i dalej jest cicho.
RaSa77 Posted November 2, 2018 Posted November 2, 2018 Mam ten sam problem, zmieniałem romy i głośniczek, ale problem nadal nie ustąpił.
grizzly Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 Też mam cicho po zmianie głośniczka. Nie wiem co mogę jeszcze zrobić.
RaSa77 Posted November 21, 2018 Posted November 21, 2018 Rozkręć telefon i przedmuchaj siateczkę od środka mi pomogło. 1
Podróżnik Posted January 17, 2020 Posted January 17, 2020 Witam Sposób na cichy głośnik słuchawki podczas rozmów jest przeważnie błahy i nie wymaga kosztów . Tak jest zawsze po roku ,dwóch użytkowania .Wystarczy wziąć silną lupę i oglądnąć siateczkę głośniczka ( tego przy uchu) .Po prostu jest tak zaklejona tłustym potem i brudem że trudno te dziurki przepchać nawet igłą...( Nawet jak się myjesz 5 x dziennie to latem się pocisz ) Weź najcieńszą igłę i delikatnie po przepychaj siateczkę ,udrożnij te otworki , i potem spróbuj zassać odkurzaczem . Wymiana głośniczka nic nie da jak nie przedmuchasz siateczki zabezpieczającej ten głośnik. Robiłem to wiele razy kolegom i znajomym -działa na każdym smartfonie .
Recommended Posts