przemgaw Opublikowano 6 Lipca 2018 Opublikowano 6 Lipca 2018 Czy ktoś ma także problemy z funkcją Always On na romie z MIUI Polska? Do czasu odblokowania bootloadera, na wersji chińskiej stable (MIUI 9), wszystko działało dobrze - ikona SMS i innych aplikacji pojawiała się pod zegarem przy wyłączonym ekranie. Po zainstalowaniu MIUI PL (MIUI 10) nawet SMS czy ikona połączenia się na ekranie z włączoną funkcją "zawsze włączony" się nie pojawia. Nie ma także opcji konfiguracji, kiedy funkcja ma się 'uśpić' np. w nocy.
Michacy Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Podepnę się pod temat, bo też mam podobny problem. Co prawda od założenia tematu minęło trochę czasu i takie rzeczy jak np. wyłączenie AOD o określonych godzinach została dodana, aczkolwiek ja również od momentu przejścia z China na MIUI Polska mam problem z ikonami powiadomień na AOD. Pojawiają się tylko niektóre, np. SMS, nieodebrane połączenie, kalendarz Google, ale mimo włączonych opcji nie pojawia się np. ikona Gmaila, Whatsapp-a, czy Messengera. Pytanie czy tylko ja mam taki problem, czy jest to ogólnie znana kwestia i fix pojawi się w przyszłości? Wydaje mi się, że włączyłem już wszystkie uprawnienia dla tych aplikacji jakie są możliwe, ale może coś przeoczyłem. Siedzę na aktualnym ROMie 8.8.23.
johnny1836 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Dnia 6.07.2018 o 19:54, przemgaw napisał: Czy ktoś ma także problemy z funkcją Always On na romie z MIUI Polska? Dnia 29.08.2018 o 22:52, Michacy napisał: Pojawiają się tylko niektóre, np. SMS, nieodebrane połączenie, kalendarz Google, ale mimo włączonych opcji nie pojawia się np. ikona Gmaila, Whatsapp-a, czy Messengera. U mnie działa normalnie. Sprawdźcie czy macie włączone powiadomienia dla danej apki na ekranie blokady. Nie wszystkie aplikacje pokazują ikony na aod, ale powiadomienia tych, o których pisze @Michacy działają jak należy.
Michacy Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 No właśnie nie wiem co jeszcze gdzieś mógłbym włączyć? Poniżej załączam screeny z mojej skrzynki na Gmail i Whatsapp. Może za duże uprawnienia, albo to nie te kategorie? Może jeszcze gdzieś coś się ustawia? Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
bewin1 Opublikowano 1 Września 2018 Opublikowano 1 Września 2018 Mam tak samo. Facebook, Snapchat, Gmail nie działa. Smsy, Messenger i Instagram czasami są
Fedaykin Opublikowano 18 Września 2018 Opublikowano 18 Września 2018 Hej. Potwierdzam, na chińskim działało, na polskim soft nie działa, wszystko mam podłączane ,,on, i efektu brak 1
Rekomendowane odpowiedzi