Skocz do zawartości

[Rom] Cyanogenmod 11 (Kitkat 4.4.4) Redmi 1S Build R26 [14/04/15]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ja wiem ze oni ustawili na 1400 a standard jest 1600 ale to nietlumaczy tego bo sprawdzalem na standardowym,na obcietym przez nich jest jeszcze wieksza roznica bo 8000

Edytowane przez GHOST13795
Opublikowano

Ja też mam 20k z groszem ale najważniejsze jest to że R8 jest do tej pory najbardziej dopracowaną wersją. Głośność rozmów ok, czujnik zbliżeniowy działa jak powinien, reszta też bez zarzutu. Jedynie musiałem włączyć w opcjach wyświetlacza "zabezpieczenie przed przypadkowym wybudzeniem" czy jakoś tak bo nie zawsze reagował od razu po naciśnięciu przycisku blokady.

Opublikowano

można by zrobić w osobnym temacie porównanie, czy jakiś temat wspólny custom rom;ów, tutaj dobrze by było żeby się przewijał temat cm...no chyba że innym nie przeszkadza to wsio :P

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio przeczytałem że komuś się grzeje telefon gdy używa danych. Sam teraz to sprawdziłem i faktycznie tak jest po WiFi praktycznie w ogóle a przy danych gorący. Ja jestem na miui, może ktoś przetestować czy na cm też tak jest?

Edytowane przez Daluqen
Opublikowano

witam, śledzę temat i mam pytanie, czy jest możliwośc ustwienia żyroskopu na tym sofcie? jeśli tak to prosiłbym o podpowiedż bo nie umiem znaleść. miałem zainstalowanych kilka softów wstecz i teraz jestem na r8, zauważyłem, przynajmniej u mnie że lekko odbiega od położenia, schodzi na lewo przy grach i paru programach. dzieki za podpowiedż

Opublikowano

R9 dostępne:

Reorganize & Cleanup code
Big changes in SELinux policies
Enable disk encryption (not tested yet)
Several multi-sim related fixes and new features
Bluetooth related changes
Adjust audio default gain levels

Opublikowano (edytowane)

link w pierwszym poście do ściągnięcia ROMU R9 nie działa :)

Już poprawiłem

Okulowiec jest ta identyfikacja.

Edytowane przez eXclusive
Opublikowano

Od R8 chyba można sobie już aktualizować bezpośrednio z telefonu (aktualizacje CM). Jestem na R9, aparat znowu działa. Nic innego nie zauważyłem. Niby coś w multisim coś się miało pozmieniać, ale dalej cisza. Swoją drogą - mogliby to jakoś fajnie zrobić, w MIUI było dość wygodne..

"Dotykowość" ekranu dalej nie znika, wciąż można sobie podczas rozmowy coś wyklikać. Moje obejście problemu - po wybraniu numeru/odebraniu połączenia, wyłączam ekran z premedytacją, a potem po zakończeniu rozmowy włączam. Działa :)

Opublikowano (edytowane)

poprawki multisim dotyczą przełączania sieci 2g/3g, oraz możliwości nazwania slotów - wcześniej nie wyświetlało na ekranie na którą kartę dzwonią do Ciebie ludzie, teraz wyświetla... zasięg ok.. aparaty i czujniki ok.. nie zdażyło mi się wymacać pyskiem jakichś nieplanowanych akcji na telefonie, po prostu się znim nie przytulam i jest git :P

najlepsze jest w cm to, że poprawki nie przynoszą nowych BUGów :P

aaa jedyne co, to jak ktoś aktualizował z wcześniejszych romów to musi skasować wszystkie nadane uprawnienia roota i ponadawać je na nowo- a przynajmniej ja musiałem tak zrobić :P

Opublikowano

Faktycznie, teraz się wyświetla skąd dzwoni, no to już coś ;)

A ja mam jeszcze pytanie - jak w tym ROMie zrobić screenshota? Bo różne standardowe kombinacje "klawiszy" nie działają.. :(

Opublikowano

Aaaa widzisz. 2 sekundy :)
Jakoś w poprzednich ROMach to działało "instant". Dziękować! :)

A przy okazji - czy ktoś z Was kiedykolwiek dłubał w źródłach takiego ROMa?

Czy podpięcie się do githuba, zmiana kodu, skompilowanie i odpalenie to jakaś w miarę prosta akcja (dla kogoś kto ma styczność z programowaniem - nie dla pani Krysi), czy może jednak to nie takie proste?

Opublikowano

No właśnie pytanie tylko o to "się znać". Czy dla kogoś kto ma styczność z takimi zabawami to tylko pokazać w 10 minut jak taki projekt obrobić, czy może coś mega skomplikowanego.

Pamiętam jak swego czasu robiłem modyfikacje softu np. na Nokie 3310 to to była masakra. Tu podejrzewam, że jest prościej. Pytam bo chętnie bym w wolnych chwilach coś tam popróbował tylko potrzebował bym z kimś kto ma doświadczenie pogadać kilka minut ;)

Opublikowano

no nie wiem czy prościej.. trzeba ogarniać programowanie, znać bardzo dobrze budowę androida/linux'ów.. no myślę że dla edka jest to nie do ogarnięcia, ze względu na złożoność gdzie nad systemami pracują grupy nie jednostki... zresztą zapytaj internet :)

Opublikowano

Wiesz, nie chodzi mi o pisanie całego modułu, ale raczej o drobne modyfikacje.

A programowaniem zajmuję się zawodowo, tyle że technologia inna. Na androida piszę aplikacje czysto hobbystycznie ;)

Opublikowano (edytowane)

Wiesz, nie chodzi mi o pisanie całego modułu, ale raczej o drobne modyfikacje.

A programowaniem zajmuję się zawodowo, tyle że technologia inna. Na androida piszę aplikacje czysto hobbystycznie ;)

no to jak tak, to twoje szanse wzrosły, najprędzej odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz na xda-developers.com - ja jestem zwykłym userem i jak modować to tylko coś co wygrzebie gdzieś w sieci

@okulowiec, zaznacz w SimCards TuneAway

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...