Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Witajcie. Mam taką zagwostkę, w MiFit w Redmi 4 Pro pokazuje czas ostatniego ładowania dla MiBand 2, natomiast w Note 4 gdzie jest zapięty BIP nic takiego nie wyświetla pod procentami naładowania. Band i BIP z europejskiej dystrybucji, soft zasadzony z tematu TomUrbanowicza, samo MiFit również z jego tematu. I teraz pytanie, czy ja coś przeoczyłem w konfiguracji, czy po prostu Bip nie pokazuje w MiFicie ostatniego ładowania? Poleciało z fona. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Netoper add screen
FromWP Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Nic nie przeoczyłeś. Niektóre wersje MiFiat to pokazują, inne nie. Np najnowsza stable 3.4.0 nie pokazuje, a "starsza" dev 3.4.02 pokazywała.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 14 minut temu, FromWP napisał: Niektóre wersje MiFiat to pokazują, inne nie. A no to mnie uspokoiłeś, że na oczy mi całkiem nie padło Tylko kurcze na obydwu fonach jest zainstalowana ta sama apka od Was z forum b4s_3.3.4.13-04c I na fonie polówki pokazuje a u mnie lipton. Ale jak piszesz, że zależy od wersji, to do siebie poszukam jakiejś pokazującej, tylko żeby dla odmiany nie obcięło identyfikacji dzwoniącego czy ślącego sms-a.
FromWP Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Lepiej to zostaw, może następna będzie to u ciebie pokazywała. Zapisz w kalendarzu kiedy ładowałeś, nie zginie.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 14 minut temu, FromWP napisał: Zapisz w kalendarzu Odinstalowany razem z resztą śmiecia. A ściennego nie będę targał ze sobą :)) A już na poważnie, czyli wychodziłoby że to po prostu jakiś zakrzak w danej wersji Mifita, że z Banda pokazuje a z Bip-em nie chce współpracować, nie jest to wina firmware siedzącego w sprzęcie?
FromWP Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Netoper napisał: nie jest to wina firmware siedzącego w sprzęcie? Nie wiem gdzie dokładnie leży przyczyna, ale raz to działa raz nie. Na oryginalnych FW też tak się dzieje.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Jak na oryginale FW też cyrki są no to by faktycznie na MiFita wskazywało, no nic, nie jest to tak palący problem jak z tarczą ( jeszcze raz dzięki) ale dla statystyk przydatne. Jak w weekend nic nie wyskoczy to przetestuję inne wersje MiFita. Chyba że zaskoczy na jakiejś kolejnej nowszej. Poleciało z fona. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Netoper ciach wersja.
FromWP Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 @Netoper naładuj do pełna Bip-a i powinno zacząć pokazywać. Wygląda na to że potrafi zgubić info kiedy był ładowany po reinstalacjach MiFita i nie zależy to od wersji.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 A może coś w tym być, mam go dopiero tydzień, po pierwszym uruchomieniu miał 79% mocno go wymęczyłem przez pierwsze 24 godziny i bateria spadła o 10%, ale spadało płynnie. Jak już zaznajomiłem się z obsługą (włącznie ze zmianą FW) to procent naładowania ze 2dni trzymał 69%, nie zmieniał się nawet po restarcie czy to Bipa czy fona, po czym spadło chyba po nocy do63, spadało płynnie a od dwóch dni stoi na 50.Naładować go teraz? Czy poczekać żeby zeszło do np 20?Poleciało z fona.
FromWP Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) 12 minut temu, Netoper napisał: Naładować go teraz? Możesz teraz, nie ma to znaczenia. Byle do pełna (MiFit powinien powiadomić jak się naładuje do 100%). Na 99% zacznie pokazywać kiedy był ładowany. Dzisiaj musiałem reinstalować MiFita, bo dodali dwie nowe tarcze, coś sie pokopało i przestało działać instalowanie tarcz programikiem WatchFace. Po reinstalacji nie pokazywał kiedy ładowany, a po naładowaniu na full pokazuje ponownie. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez FromWP 1
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 No to by było super, ruszam z ładowaniem. Ile czasu mniej więcej BIP się ładuje?Poleciało z fona.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Leży na ładowarce, i dla ciekawości odpaliłem MiFita, i pokazuje że trwa ładowanie. Zdziwiłem się bo myślałem że w czasie ładowania BIP będzie nieaktywny tak jak MiBand2Poleciało z fona.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 No to chińczaki ładnie to rozwiązali, nie spodziewałem się że podczas ładowania będzie w ogóle aktywny, a tu jeszcze można bawić się.Jak myślisz, wgrać teraz nowego MiFita bo jest już na forum, czy poczekać i po naładowaniu Bipa dopiero ewentualnie wtedy dać nowego?Poleciało z fona.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 No i miałeś rację, po naładowaniu jest info kiedy był ładowany, najwidoczniej po zmianie FW musi się utworzyć "znacznik" naładowania aby było z czego odliczać czas.Poleciało z fona.
Rekomendowane odpowiedzi