Acid Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Nikt nie powiedział, że w piątek będzie cokolwiek. 41.1 jest global i to beta.
latet Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Chodziło mi tylko o nazewnictwo, tzn. numerację. Jeśli wypuszczą to w ten piątek, to chyba nazwą to 42, jeśli za tydzień to chyba 43, tak?
Acid Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 .. no chyba tak.. Zresztą jakie to ma znaczenie? Oni raz nazywają to po numerze tygodnia a raz po jakichś kolejnych update, zależnie od urządzenia. Przecież dziś jest 39 tydzień a nie 42.
latet Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Skoro tydzień temu była wersja 41, to nie numerują wg tygodni roku, tylko ... może tygodni urządzenia?
Acid Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Może. MI2 numerowali po miesiącach od premiery pierwszej wersji stable.
drozdaxxx Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Ktoś testował tą wersję 41.1? Jeśli chodzi o ten mod na ram, robiłem go i nie rozwiązał problemu (sposobem, który jest podany w linku jako źródło w pierwszym poście). Telefon nie poradził sobie z 4 aplikacjami (Aero2 Captcha & Widget, Runtastic, Mapy Google i Open cycle maps). Żeby tego było mało, innym razem grając w Anomaly 2 ktoś do mnie zadzwonił i telefon zamroziło. Postanowiłem dać szansę temu softowi i zacząłem zamrażać wszystko co jest od miui. Co się nie dało, wywalałem. Wiadomo, robione ostrożnie, każda aplikacja zanim została wywalona, musiała być dokładnie przeanalizowana. Aplikacje, które mogły zaburzyć działanie systemu po prostu nie były w stanie się zamrozić. Doszło do momentu, gdy miałem ponad 400mb wolnego ramu. Zamrożony mihome zastąpił nova i jakoś to działało. Niestety dnia następnego chciałem do kogoś zadzwonić i się nie dało. Okazuje się, że dialer jest powiązany jakoś z mihome i bez niego nie działa. Suma sumarum wróciłem do punktu wyjścia, bo głównym pożeraczem ramu jest właśnie launcher. Jedynym realnym wyjściem by zostawić soft od miui i nie wkurzać się na ten telefon jest zrobienie swapa. Jest to generalnie poroniony pomysł, bo każdy wie jakie niesie ze sobą konsekwencje (dziw, że wielu potrafi je zdzierżyć). Tak więc moja cierpliwość się kończy i zmieniam soft na CM. Mam nadzieję, że opinie na temat tego softu są wiarygodne i nie rzucę tym telefonem podczas następnego wyjazdu na rower (bo do tego w dużej mierze służy mi mój 1S). edit A może archiwalna wersja miui na nasze 1S... To może być ostatnia deska ratunku. Edytowane 24 Września 2014 przez drozdaxxx
osekltd Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Mihome nie jest powiązane z dialerem. _____________ Pozdrawiam OsekLtd Edytowane 25 Września 2014 przez osekltd
igoor1983 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 instaluj - nie zawiedziesz sie, nie ma co porownywac na tym telefonie miui to poki co wielkie gowno. a jak ktos twierdzi ze mu smiga to znaczy ze nie instalowal cm11.
tosshi2 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 instaluj - nie zawiedziesz sie, nie ma co porownywac na tym telefonie miui to poki co wielkie gowno. a jak ktos twierdzi ze mu smiga to znaczy ze nie instalowal cm11. Widze ze to twoj pierwszy telefon na androidzie.
latet Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Jedynym realnym wyjściem by zostawić soft od miui i nie wkurzać się na ten telefon jest zrobienie swapa. Jest to generalnie poroniony pomysł, bo każdy wie jakie niesie ze sobą konsekwencje (dziw, że wielu potrafi je zdzierżyć). O jakich konsekwencjach tu piszesz? A może archiwalna wersja miui na nasze 1S... To może być ostatnia deska ratunku. Sprawdź proszę wersję 24 PL:http://xyz.avx.pl/MIUI/MIUIPolska_armani_24.0_jb-4.3.zip
tosshi2 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 O jakich konsekwencjach tu piszesz? Sprawdź proszę wersję 24 PL:http://xyz.avx.pl/MIUI/MIUIPolska_armani_24.0_jb-4.3.zip Tez mnie ciekawi jakie sa konsekwencje zrobienia Swapa na karcie Sd
latet Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Przez co najmniej 2 lata używałem MIUI na Xperii NeoV (to telefon z zaledwie 500 MB RAM) i oczywiście cały czas miałem SWAP-a na karcie SD, o ile pamiętam to SWAP był nawet większy niż sam RAM (chyba ustawiałem 1GB). Jedyną konsekwencją było to, że telefon działał o wiele lepiej (bez porównania lepiej), niż bez SWAP-a. A sorry – był 1 efekt uboczny – przed podłączeniem tel. do kompa trzeba było ręcznie wyłączać SWAP-a. Ale potem to rozwiązałem umieszczając SWAP-a na oddzielnej partycji ext4 (zamiast na głównej partycji FAT32 karty SD). Edytowane 25 Września 2014 przez latet
tosshi2 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Przez co najmniej 2 lata używałem MIUI na Xperii NeoV (to telefon z zaledwie 500 MB RAM) i oczywiście cały czas miałem SWAP-a na karcie SD, o ile pamiętam to SWAP był nawet większy niż sam RAM (chyba ustawiałem 1GB). Jedyną konsekwencją było to, że telefon działał o wiele lepiej (bez porównania lepiej), niż bez SWAP-a. Dlatego mnie to ciekawi bo niektorzy twierdza ze cos sie stanie. Tylko co.
OutSideR Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 jak wlaczysz swapa to bd znak dla Putina ze PL zaatakowac
tosshi2 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 jak wlaczysz swapa to bd znak dla Putina ze PL zaatakowac Wiesz ja wiem ze nic sie nie stanie ale ciekawi mnie to co mysla ludzie ktorzy twierdza ze cos sie stanie.
eXclusive Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 zależy gdzie tego swapa robisz wewnętrzna pamięć czy karta sd i czy karta szybciutka
latet Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Różnica w cenie drastyczna nie jest, więc jaki jest sens kupować kartę powolną? Chyba przez niewiedzę tylko.
drozdaxxx Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) O jakich konsekwencjach tu piszesz? Co do konsekwencji. Przynajmniej jak ja robiłem, trzeba było wyłączyć swapa, żeby podłączyć telefon do komputera. Do tego zmniejsza się żywotność karty, bo pracuje na dużo większych obrotach niż normalnie. Do tego nie wykrywa naszego telefonu jakio RedMi1S a 1AC i nie mamy mozliwosci dzielenia lacza internetowego z PC Jeśli komuś to pasuje, niech robi jak najszybciej tego swapa, bo to jedyny ratunek dla nowego softu. Sprawdź proszę wersję 24 PL: http://xyz.avx.pl/MIUI/MIUIPolska_armani_24.0_jb-4.3.zip Sprawdzam właśnie tą wersję 24. Trochę mnie zirytowała, bo downgrade nie dało się zrobić poprawnie, cały czas proses acore się wysypywał. Po zrobieniu full wipe działa. Dam znać czy coś się zmieniło. Edit Testowałem. Lipa. Tak jak pisałem w poprzednim poście. Runtastic, mapy google, open cycle map, aero2. Po wejściu w mapy i próbie powrotu do runtastic, program uruchamia się na nowo. Jest to niedopuszczalne, bo aktywna sesja się zatrzymuje. Tak więc niestety, ale ten soft niewiele zmienia. Prócz braku widgetu kalendarza i innej bootanimacji różnic nie widzę zbytnio. Została mi zmiana do CM'a, oby to było rozwiązanie. Edytowane 25 Września 2014 przez drozdaxxx
OutSideR Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 z tym ze nie wykrywa naszego redmi jako 1S a AC to glupoty piszesz, poczytaj pierw w moim watku dlaczego nie wykrywal a potem cytuj moja wypowiedzto ja dodam cos sensownego od siebie, w sofcie leaked 41.1 dodaja ponoc obsluge ZRAM do kernela a poza tym ktos z ludzikow podgladnal iz firmowo pojawia sie swap na pamieci wewn. ale z tym pewnosci nie mam, wiem ze jak RR1S wszedl do Indi to tyle negatywow poszlo na ram i grzanie ze Xiaomi szybko teraz dziala bo to ogromny rynek
tosshi2 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 z tym ze nie wykrywa naszego redmi jako 1S a AC to glupoty piszesz, poczytaj pierw w moim watku dlaczego nie wykrywal a potem cytuj moja wypowiedz to ja dodam cos sensownego od siebie, w sofcie leaked 41.1 dodaja ponoc obsluge ZRAM do kernela a poza tym ktos z ludzikow podgladnal iz firmowo pojawia sie swap na pamieci wewn. ale z tym pewnosci nie mam, wiem ze jak RR1S wszedl do Indi to tyle negatywow poszlo na ram i grzanie ze Xiaomi szybko teraz dziala bo to ogromny rynek Pytanie jest czy te zmiany zostana zastosowane w wersji chinskiej. Bo Miuipolska jest robione na wersji chinskiej. Co do Indii to ludzie tam strasznie sie oburzyli, ale nie dziwie im sie.Różnica w cenie drastyczna nie jest, więc jaki jest sens kupować kartę powolną? Chyba przez niewiedzę tylko. Dokladnie ceny kart sd class 10 sa smieszne.
drozdaxxx Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 No i CM pomógł. Wreszcie multitasking działa. Wreszcie spokój
r0bertt Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Chyba ci zdenerwowani Indyjczycy wpłyneli na xiaomi, gdyż wersja 41.1 działa i da się na niej funkcjonować - wprawdzie mam ją kilka godz. tylko ale póki co nie więcej jak 85% ramu zapchane, wszystko działa płynnie i nie występują poprzednie problemy, a na dodatek nie muszę usuwać cieni, robić swapów czy jeszcze miliona innych trików by odpalić fb, maila czy przeglądarkę internetową
tosshi2 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Chyba ci zdenerwowani Indyjczycy wpłyneli na xiaomi, gdyż wersja 41.1 działa i da się na niej funkcjonować - wprawdzie mam ją kilka godz. tylko ale póki co nie więcej jak 85% ramu zapchane, wszystko działa płynnie i nie występują poprzednie problemy, a na dodatek nie muszę usuwać cieni, robić swapów czy jeszcze miliona innych trików by odpalić fb, maila czy przeglądarkę internetową Ram sluzy do tego zeby byl uzywany tylko system musi oczyszczac caly czas ram.
latet Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Dobra wiadomość, dzięki r0bertt. Oby już jutro.
r0bertt Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Po ostatnich testach wartości dodanych przez chłopaków z forum też po kilku godzinach telefon działał, potem było już tylko gorzej więc mam nadzieję że to nie przedwczesna radość ... jak się zepsuje to na pewno dam znać ^^
OutSideR Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 hmm jak jeszcze dojdzie tweak Acida na OOM oraz moje wartosci minfree to powinna byc rakieta
cola Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 Kiedy można się spodziewać wersji po zmianach?
OutSideR Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 jak oficjalnie wyjdzie, tamta byla wersja testowa
eXclusive Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) miałem przez chwilę kernel z rom'a 41.1 wrzucony, ale nie bangla WIFI nie zauważyłem poza tym biednym wifi inszej różnicy cały rom dostępny tutaj: http://enbigota.d.miui.dgmei.com/JHCMIBH41.1/miui_H2AGlobal_JHCMIBH41.1_c02bbb8e78_4.3.zip UWAGA! ZABAWA Z SYSTEMAMI TYLKO DLA WPRAWIONYCH UŻYTKOWNIKÓW! SZKODA ŻEBYŚ SOBIE COŚ POPSUŁ/A Edytowane 25 Września 2014 przez eXclusive
karolas123 Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Jesli to tylko swap, to mozna liczyc ze w nastepnych wersjach problem zostanie finalnie rozwiązany:)
OutSideR Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 zaden swap to nie jest, wpisac ZRAM w google i czytac Panowie a co Wy na to? http://bigota.d.miui.com/JHCCNBH43.0/miui_H2A_JHCCNBH43.0_62aed7f5ea_4.3.zip wersja 43 od CN
OutSideR Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 link do zrodla bez sensu bo jest po chinsku, chodzi o to ze jakas wersja 43 juz wyciekla od cn, a my akurat swoje romy mamy na bazie CN robione, czyli niedlugo bd miec stable 43
r0bertt Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Instalował ktoś tego 43, jest tam język angielski? Jak jest to mogę spróbować go wgrać tylko bardzo powoli się ściąga ...
OutSideR Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 prosze zrodlo http://www.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2022028&extra=page%3D1&mobile=2
r0bertt Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Wgrałem, poza chińskimi śmieciami to na razie różnicy nie zauważyłem...
Rekomendowane odpowiedzi