Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Drodzy użytkownicy!

Zwracam się do Was z takim oto problemem. Na początek nadmienię że przekopałem już masę internetu i próbowałem wielu opcji - i NIC.
Dziewczyna wzięła  Redmi 4x w abonamencie w PLAY. Po jakimś czasie uzytkowania pojawił się problem, telefon bez przerwy się restartował, pojawiało się początkowe logo MI i cała akcja powtarzała się bez końca dopóki się nie rozładował do 0. Oczywiście poszedł na gwarancje, szanowni panowie z serwisu stwierdzili usterkę softu i problem naprawili. Jakiś czas było ok. Wiadomo jak to jest z dziewczynami, telefon upadł, ekran pękł, ale działał dalej ładnie. Po kilku miesiącach sytuacja się powtórzyła, restart, logo MI, restart. Again and again. Aktualnie nie mam możliwości zrobić z nim nic, jedynie wejść do FASTBOOT'a. Chciałem samemu wgrać soft, lecz niestety telefon jest zablokowany (nie wiem jak poradzili sobie z tym panowie z serwisu). Oczywiście zrobiłem konto na stronie producenta, napisałem email o odblokowanie, ale jakoś bez odzewu z ich strony, ściągnąłem jednak MI Unlock, postąpiłem zgodnie z instrukcją  i pełen nadziei czekałem. Nagle, nowy błąd, konto MI założone w celu odblokowania telefonu nie jest zalogowane na telefonie. Co w tym momencie jest niewykonalne. Jestem w kropce. Narzeczona obiecała mi w zamian za rozwikłanie tego problemu sporo uciech że tak powiem oralnych :) Jestem zdeterminowany, ale wyczerpałem już swoje możliwości laika. Bez waszej pomocy się nie obejdzie. 

Pozdrawiam i serdecznie proszę o pomoc
kamil

Opublikowano (edytowane)

@dzidexx wątpię żeby poszło niestety. Zobacz błąd na screenie. Na Xiaomi nawet próba wgrania tej samej wersji z zablokowanym bootloaderem powoduje błąd jak wyżej, i obawiam się, że będzie tak samo... niech sprawdzi, nie chcę być sceptykiem ale chyba nie wgra się.

Edytowane przez Orjon
Opublikowano
18 minut temu, Orjon napisał:

@dzidexx wątpię żeby poszło niestety. Zobacz błąd na screenie. Na Xiaomi nawet próba wgrania tej samej wersji z zablokowanym bootloaderem powoduje błąd jak wyżej, i obawiam się, że będzie tak samo... niech sprawdzi, nie chcę być sceptykiem ale chyba nie wgra się.

miałeś rację, ta sama sytuacja. jakieś pomysły ? ;>

Opublikowano

@dupka1921 skoro wgrać się nie da, a do recovery nie wchodzi (vol+ i power, potem po reboocie musisz trzymać jeszcze głośność kilka sekund, ta sama sytuacja w wszystkich 3 przyciskach, spróbuj może...), to chyba tylko EDL wchodzi w grę. Do tego trzeba rozebrać telefon. Lepiej już oddać do serwisu.

Jeśli wejdzie do recovery, to jest nadzieja. :)

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, dzidexx napisał:

Spróbuj global developer.

Jak nie pójdzie to zostaje jak wyżej.

Błąd pokazuje tej samej treści?

tak o to wygląda. ściągnąłem też wersje "china" ale też nic ;/ błąd tej samej treści, recovery nie wchodzi na żaden sposób ;(

error.jpg

Edytowane przez dupka1921
Opublikowano
34 minuty temu, Orjon napisał:

@dupka1921 .\fastboot devices

i tak każdą komendę - w oddzielnym poleceniu, nie wszystko w jednym

mówcie do mnie jak do laika ;P telefon zaczął się restartować po ostatniej komendzie, i tak w kółko teraz

error.jpg

Opublikowano

w skali od 1-10 jak ciężka jest to operacja, i czego potrzebuję ? 
Jestem wykończeniowcem, ręka raczej mi się nie trzęsie, jednak potrzebowałbym instrukcji krok po kroku....

Opublikowano

damn it, gdyby to chodziło o mnie to próbowałbym, ale jak jej coś bardziej popsuję to będzie zła... dzięki chłopaki za pomoc i serdecznie pozdrawiam ;)

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...