Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)
Na wstepie chcialbym powiedziec, ze ten temat jest ostatnio dosc powszechny, a nikt nie wykazuje checi pomocy.
Czytajac komentarze pod tutorialem wgrywania EU widze ze wszyscy maja ten sam problem
a nikt nie raczy sie wypowiedziec na ten temat :(

Jest problem ze zmiana miui z global na EU w najnowszej wersji - bynajmniej dla mi 6 ceramic - bo na takim ja mam problem.
Oficjalny tutorial mija sie ze stanem faktycznym, to samo oficjalna wersja miui EU z oficjalnego zrodla.

Czy laskawie ktos z zaawansowanych uzytkownikow/adminow moglby poswiecic 5 minut na problem z updatem softu :)

Moj problem....:
Posiadam miui global miui_MI6Global_V9.5.6.0.OCAMIFA od nowosci.
Fastboot mam odblokowany, mam wgrane twrp do sagit'a
kiedy wchodze w twrp, biore instal (bez wipe dalvik, cache, itp) i instaluje xiaomi.eu_multi_MI6_8.5.8_v9-8.0,

reboot do systemu, no i bootloop i nie 5/8 minut jak w tutoriale admin pisal tylko do oporu czasowego.
Inna opcja:
twrp->wipe (dalvik, cache,data,system)->install->reboot system-> ostrzerzenie ze nie ma zadnego systemu, czy napewno uruchomic->bootloop
Podczas wypakowywania przez twrp nie wyskakuje zadna czerwona linia, wszystkie logi koncza sie pozytywnie,
lecz  kiedy robie maly myk...
druga opcja, czyli:
twrp->wipe (dalvik, cache,data,system)->kopia (system 9MB)->install->reboot system-> ostrzezenie ze nie ma zadnego systemu, czy napewno uruchomic->kopia (system dalej pokazuje 9MB), niby instalacja przechodzi cala, ale nic nie zapisuje na system.

Kiedy probowalem na twrp->wipe (dalvik, cache,data,system) postawic lineage-15.1-20180515-nightly-sagit-signed lub RR-O-v6.0.0-20180512-sagit-Unofficial - ku zdziwieniu wszystko jest ok, partycja system nabiera wagi i nie konczy sie bootloopem, uruchamia sie.
A dlaczego na oryginalnej, oficjalnej wersji EU nie idzie tego zrobic, sumy kontrolne pobranych plikow sa zgodne

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dzidexx napisał:

Robiłeś w twrp "format data" przed lub po install eu.zip?

Tak...znaczy sie wipe system, data, cache, dalvik.

Chyba ze chodzi o jakis inny "format"

4 godziny temu, Orjon napisał:

Sprawdz moze to: https://androidfilehost.com/?fid=746010030569962700

A sprawdze go w domu po 15tej :)

Edytowane przez _euphonic_
Opublikowano
4 godziny temu, dzidexx napisał:

To jest w adv.wipe(lewa), chodzi mi o format data(prawa).

A toooo! to nie robilem tego :(
powinienem to zrobic przed instalacja? czy po?
Jak czytam "format data" to usunie doslownie wszystko z pamieci telefonu, czyli moj rom gappsy i supersu tez :/ ??
czy tak?

Opublikowano
4 minuty temu, dzidexx napisał:

Wyczyści pamięć wewn. urządzenia(partycja data), nie ruszy pozostałych(system, boot...).

Po to się używa kabla, pendrive, k.sd aby wgrywać coś innego.

mam mi 6 - nie mam opcji karta micro sd, a na partycji system nie zapisalo systemu bo mam 9mb zajete :/
Jak zrobie ten format data, to w jaki sposob moge wrzucic rom na urzadzenie?

Opublikowano
2 minuty temu, dzidexx napisał:

Nie wiesz co kupowałeś? 

w zasadzie :D....polecialem na wyglad :P
a powaznie, w ciemno zrobilem ten formt data, mimo tego ze na partycji system bylo 9mb zajete,
po formacie, patrze (wstec, bez reboot) i system wazy juz ok 2600mg, biore restart do system i po uruchomieniu...
moze z 5sec. bootloop, potem system zaczal sie konfigurowac.
Ale spanikowalem, bo...pokazal sie screen miui 9 (mysle sobie niezaktualizowalo), bo chcialem eu a kopiowalem  xiaomi.eu_multi_MI6_8.5.8_v9-8.0, ale po skonfigurowaniu, wchodze w info telefonu i jest juz xiaomi.eu, wiec  moge odetchnac z ulga.
A Tobie dzidexx ,szczegolnie dziekuje za pomoc i cierpliwoc :)

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze .... nie mogę zainstalować tej wersji MIUI 

https://forum.xda-developers.com/mi-6/development/kernel-help-make-kernel-t3705513

Reboot to TWRP.
2. Wipe cache, dalvik cache, data and system.
3. Install 8.3.29 firmware. *
4. Install ROM.
5. Install 8.1.x Gapps for ARM64. **
6. Install addonsu for ARM64 for root. ***
8. Reboot.

Robię wszystko zgodnie z instrukcją, a i tak zawsze mam bootloopa  i wchodzi do TWRP . TWRP mam 3.2.1-1 i wgrane najnowsze miui polska. Ma ktoś taki sam problem ?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...